Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Black Cat takže ta alpa nezabila hnidy? holky tu někde psaly, že ano
. my teda paranit nebo pedicul(to už bych teď řešila prostě olejem) a jak píšeš, vyčesávat, vybírat a vyčesávat a vybírat a znova vyčesávat. to se mi osvědčilo nejvíc ![]()
@21.6.2014 Já je vždycky po vytažení z vlasů zkoušela puknout. Ty co pukají, jsou živé. A některé bohužel pukaly.
Otázkou je, za jak dlouho po aplikaci té alpy vyschnou… Možná to chvíli trvá. Já nevím no… Neměla jsem tu trpělivost čekat. Nejlepší obrana je útok…
Tak jsem to prostě radši ještě vytahala takhle a bylo po problému.
Dala jsem večer alpu s olejem na noc a pár hnid jsem vytáhla mrtvých a jinak měla třpytivou hlavu, to byly ty rozpuštěné. Ale včera měla i ten ocet, jak jsem četla, žerozpouštíty hnidyUvidím zítra, co mě bude čekat, doufám, že nic ![]()
@21.6.2014 všechny hnidy nerozpustilo, ale byly mrtvé. Kúru jsem dělalave středu 3hodiny, ve ctvrtek našla malou nymfu, tak jsem dala zábal na noc a ráno jsem pár mrtvých hnid našla a třpytivou pokožku hlavy, to byly asi ty rozpuštěné
Za těch 7 let, co chodí děti do kolektivu jsme zažili vši 2×. Poprvé jsme s vykulenýma očima napochodovali do lékárny, koupili jsme „zázračné“ Liquido a s vidinou, že bude vše ok, jsme je použili. Poněkud nás rozhodilo, že po Liquidu vši ještě žily. Poté jsme použili Diffusil a prali a prali a vyčesávali a vyčesávali. Prima zážitek při 9 dětech. Naštěstí dvojčata byla v kojeneckém věku a plešatá
Suma sumárum nás léčebné kůry vyšly na 3000Kč
(vši si připadaly jako v lázních
)
Při druhém výskytu za 19 měsíců už jsme byli kovanější. Nejdřív jsme aplikovali Alpu - čistou, vlasy zabalit do potravinové folie (min. 2hod). Poté jsme umyli Orthosanem pro psy. Po týdnu jsme vše zopakovali a mezitím samo vyčesávali. Nenašla jsem ani ťuk
Vydali jsme se do 300Kč.
Hodně štěstí ![]()
Nedávno jsem řešila stejný problém, dcera mi přišla ze školky s hlavou plnou vší, první jsme zkoušeli Aplu s olejem, jak jsem si taky vyčetla na internetu, ale bohužel se žádné kladné výsledky nedostavily. Poté jsem šla do lékárny a tam mi byl doporučen přípravek na vši Predator Parazit a do týdne jsme byli bez vší, proto tedy můžu doporučit, dokonce ani nebyl zas tak drahý, stál kolem 300 Kč. ![]()
Ahoj,
díky za tip.No po měsíci je máme zas, mě omyjou. A to nechodí do školky. Zkusím tento přípravek. dil ![]()
Opět fičíme na vlně
koupila jsem teď v dr max nějaký jejich, má složení jako pedicul hermal stál do 200,–
všem přeji brzké „uzdravení“ ![]()
Syn vši dotáhl také, u něj to však problém nebyl, stačilo dát jednou paranit a ostříhat vlásky…ale JÁ, já jsem je stačila chytit také, jelikož mám dlouhé vlasy tak to bylo něco - pomohl nejlépe Diffusil sprej dala jsem 2× a zdálo se že dobrý, jen pár hnid se ještě našlo, ty jsem vyčesala, ale pro jistotu jsem si do běžného šamponu přidala tea tree a po 2 měsících neustálého používání můžu říct že skutečně nikde nic…já bych doporučila nepoužít přípravek jen jednou a doufat, ale postě s tím umývat vlasy pořád dál pro jistotu…
No, já sinteď hraju na popelku. Condva dny jsem dala zábal olej a alpa, ale dnes jsem koupila paranit pro jistotu, jsem s ním klidnější
.A každý den asi hoďku a půl vybírám hnidy. První den do pulnoci jsem našla asi 30,druhý den 10,další 8 a dnes 4.Je to famt piplačka, ale asi nejlepší řešení. Kdyby to tak dělalo víc mamin, nebyl by to věčný problém
.
Jojo, já to tak udělala stejně a je dobrý prej dlouho foukat hlavu, že to teplo taky nemusí + pramen po pramenu žehlit, mají tím velkým teplem popraskat..
Snad jsem někde četla, že je i dobrý nabarvit hlavu.. Tohle je fakt šílený zvěrstvo. ![]()