Vši - potřebuji poradit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10055
8.7.16 13:57

@Black Cat takže ta alpa nezabila hnidy? holky tu někde psaly, že ano :think:. my teda paranit nebo pedicul(to už bych teď řešila prostě olejem) a jak píšeš, vyčesávat, vybírat a vyčesávat a vybírat a znova vyčesávat. to se mi osvědčilo nejvíc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
8.7.16 16:59

@21.6.2014 Já je vždycky po vytažení z vlasů zkoušela puknout. Ty co pukají, jsou živé. A některé bohužel pukaly.
Otázkou je, za jak dlouho po aplikaci té alpy vyschnou… Možná to chvíli trvá. Já nevím no… Neměla jsem tu trpělivost čekat. Nejlepší obrana je útok… :mrgreen: Tak jsem to prostě radši ještě vytahala takhle a bylo po problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
8.7.16 21:25

Dala jsem večer alpu s olejem na noc a pár hnid jsem vytáhla mrtvých a jinak měla třpytivou hlavu, to byly ty rozpuštěné. Ale včera měla i ten ocet, jak jsem četla, žerozpouštíty hnidyUvidím zítra, co mě bude čekat, doufám, že nic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
8.7.16 21:28

@21.6.2014 všechny hnidy nerozpustilo, ale byly mrtvé. Kúru jsem dělalave středu 3hodiny, ve ctvrtek našla malou nymfu, tak jsem dala zábal na noc a ráno jsem pár mrtvých hnid našla a třpytivou pokožku hlavy, to byly asi ty rozpuštěné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
8.7.16 21:42

Za těch 7 let, co chodí děti do kolektivu jsme zažili vši 2×. Poprvé jsme s vykulenýma očima napochodovali do lékárny, koupili jsme „zázračné“ Liquido a s vidinou, že bude vše ok, jsme je použili. Poněkud nás rozhodilo, že po Liquidu vši ještě žily. Poté jsme použili Diffusil a prali a prali a vyčesávali a vyčesávali. Prima zážitek při 9 dětech. Naštěstí dvojčata byla v kojeneckém věku a plešatá :lol: Suma sumárum nás léčebné kůry vyšly na 3000Kč :zed: (vši si připadaly jako v lázních :lol: )
Při druhém výskytu za 19 měsíců už jsme byli kovanější. Nejdřív jsme aplikovali Alpu - čistou, vlasy zabalit do potravinové folie (min. 2hod). Poté jsme umyli Orthosanem pro psy. Po týdnu jsme vše zopakovali a mezitím samo vyčesávali. Nenašla jsem ani ťuk ;) Vydali jsme se do 300Kč.
Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
19.7.16 10:15

Nedávno jsem řešila stejný problém, dcera mi přišla ze školky s hlavou plnou vší, první jsme zkoušeli Aplu s olejem, jak jsem si taky vyčetla na internetu, ale bohužel se žádné kladné výsledky nedostavily. Poté jsem šla do lékárny a tam mi byl doporučen přípravek na vši Predator Parazit a do týdne jsme byli bez vší, proto tedy můžu doporučit, dokonce ani nebyl zas tak drahý, stál kolem 300 Kč. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.16 15:59

Ahoj,
díky za tip.No po měsíci je máme zas, mě omyjou. A to nechodí do školky. Zkusím tento přípravek. dil :)

• Citovat
  • Upravit
10055
2.8.16 06:19

Opět fičíme na vlně :roll: koupila jsem teď v dr max nějaký jejich, má složení jako pedicul hermal stál do 200,–

všem přeji brzké „uzdravení“ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
3.8.16 20:59

Syn vši dotáhl také, u něj to však problém nebyl, stačilo dát jednou paranit a ostříhat vlásky…ale JÁ, já jsem je stačila chytit také, jelikož mám dlouhé vlasy tak to bylo něco - pomohl nejlépe Diffusil sprej dala jsem 2× a zdálo se že dobrý, jen pár hnid se ještě našlo, ty jsem vyčesala, ale pro jistotu jsem si do běžného šamponu přidala tea tree a po 2 měsících neustálého používání můžu říct že skutečně nikde nic…já bych doporučila nepoužít přípravek jen jednou a doufat, ale postě s tím umývat vlasy pořád dál pro jistotu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
3.8.16 22:37

No, já sinteď hraju na popelku. Condva dny jsem dala zábal olej a alpa, ale dnes jsem koupila paranit pro jistotu, jsem s ním klidnější :).A každý den asi hoďku a půl vybírám hnidy. První den do pulnoci jsem našla asi 30,druhý den 10,další 8 a dnes 4.Je to famt piplačka, ale asi nejlepší řešení. Kdyby to tak dělalo víc mamin, nebyl by to věčný problém :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.8.16 18:31

Jojo, já to tak udělala stejně a je dobrý prej dlouho foukat hlavu, že to teplo taky nemusí + pramen po pramenu žehlit, mají tím velkým teplem popraskat.. :pocitac: Snad jsem někde četla, že je i dobrý nabarvit hlavu.. Tohle je fakt šílený zvěrstvo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí