Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ve smlouvě je přesně toto: Předmětem nájmu není přízemní část chodby s vestavěnými skříněmi. Slouží k procházení do 1. poschodí. Je však možno volné plochy používat k odložení bot, kořárku, aj. Okno v přízemí také nepatří do nájemní smlouvy.
@Krasavicaa píše:
@BarunickTak to asi nepoupravíš tady… Běž za majitelkou…
To vím, chtěla jsem zkušenosti, názory. Od toho diskuse je. Je mi jasné, že za ní budu muset zajít… ![]()
@elinka90 píše:
My máme ve smlouvě i to, že já jako majitel bytu ho můžu přijít kdykoli zkontrolovat. Nikdy jsem to neudělala, ale teoreticky bych tam teď mohla jít a pokud by podnájemce nebyl doma mohla bych si odemknout a zkontrolovat si to tam.
Já mám ve smlouvě, že jít tu může pouze za mé přítomnosti po předchozí domluvě, výjimka živelné pohromy, požáry, atd…
Jestli si vás, jako nájemníků váží, tak bych s ní narovinu - mile, vlídně a s úctou - promluvila. Že pro vás není problém ji nějak pomoci, ale že byste chtěli více soukromí. Co takhle dolu zvonek? Místo toho, aby odemykala a vylézala schody, zazvoní a vy seběhnete dolu. Vyhnete se aspoň té možnosti, že by ji napadlo vyjít až k vám nahoru
.
@Gituš píše:
Jestli si vás, jako nájemníků váží, tak bych s ní narovinu - mile, vlídně a s úctou - promluvila. Že pro vás není problém ji nějak pomoci, ale že byste chtěli více soukromí. Co takhle dolu zvonek? Místo toho, aby odemykala a vylézala schody, zazvoní a vy seběhnete dolu. Vyhnete se aspoň té možnosti, že by ji napadlo vyjít až k vám nahoru.
Paradoxem je, že zvonek máme. Nechali jsme si ho udělat ihned při nastěhování na JEJÍ POPUD, ovšem vůbec jej nepoužívá. Když něco chce, prostě vleze a volá.. ![]()
@Barunick Tak to se musíte domluvit. Že jste slušní nájemníci, že k ní taky netrajdáte a byli byste rádi, kdyby zvonila, že je to lepší pro všechny zůčastněné
.
@Gituš píše:
@Barunick Tak to se musíte domluvit. Že jste slušní nájemníci, že k ní taky netrajdáte a byli byste rádi, kdyby zvonila, že je to lepší pro všechny zůčastněné![]()
.
Díky, dnes se na to vrhneme… Děkuji všem za názory
… Krásný den
![]()
@Barunick Ale ona vám neleze až do bytu, ne?
Nebo ten váš byt není od těch schodů nahoře oddělený dveřmi? Asi jsem tupá, nebo to vedro na mě působí, já nevím
Mluvíš stále o nějakém odemykání. To je ta chodbička nějak oddělená dveřmi od toho jejího bytu? Já si totiž představuji vchod do domu, chodbu, ze které vedou schody nahoru, tam jsou dveře a za nimi další bytová jednotka.
A jestli to tak není, tak bych do takového nájmu nikdy nešla, pokud bych stála o soukromí. ![]()
@Barunick Já jsem člověk, co má rád svůj klid a má rád přehled. Takže jsem si okolí naučila OHLAŠOVAT se před návštěvama, protože já jako ne moc společenský člověk se potřebuji připravit psychicky
. Ale občas se stane, že sem někdo naběhne jen tak, „na kus řeči“, někdy je nechám a někdy bez milosti odesílám o dům dál
Občas si přijdu jako tyran ![]()
@krtek7489 píše:
@Barunick Ale ona vám neleze až do bytu, ne?Nebo ten váš byt není od těch schodů nahoře oddělený dveřmi? Asi jsem tupá, nebo to vedro na mě působí, já nevím
Mluvíš stále o nějakém odemykání. To je ta chodbička nějak oddělená dveřmi od toho jejího bytu? Já si totiž představuji vchod do domu, chodbu, ze které vedou schody nahoru, tam jsou dveře a za nimi další bytová jednotka.
A jestli to tak není, tak bych do takového nájmu nikdy nešla, pokud bych stála o soukromí.
Když jdu po schodech nahoru, tak NEJSOU ŽÁDNÉ DVEŘE, a proto když se dolů vejde, jde vše slyšet… Znova opakujem, že jsme tak nějak naletěli, protože nás ubezpečovali, že tam chodí minimálně… No ale přes léto je to i 3× denně… jinak jedenkrát určitě… málokdy se stane, že nikdo nevejde
Každopádně budu požadovat, ať když jde kvůli nějakému sdělení (ne do skříní), tak ať zvoní…
Ty jo, tak to volání by mi děsně vadilo od příbuzný, natož od cizí osoby. Nezbývá než slušně upozornit a domluvit se na tom zvonění apod.
@Gituš píše:
@Barunick Já jsem člověk, co má rád svůj klid a má rád přehled. Takže jsem si okolí naučila OHLAŠOVAT se před návštěvama, protože já jako ne moc společenský člověk se potřebuji připravit psychicky. Ale občas se stane, že sem někdo naběhne jen tak, „na kus řeči“, někdy je nechám a někdy bez milosti odesílám o dům dál
![]()
Občas si přijdu jako tyran
Já to mám stejně, mám ráda svůj klid a přítel taky. Nebráním se návštěvám, ale přesně jak píšeš, jsem ráda, když to vím dopředu ať se v klidu nachystám a vůbec, ať je uklizeno (jsem uklízecí maniak
) atd… A takové huk v sedm ráno a Baruškooo, něco bych potřebovala, bez zaklepání, ničeho… Vím, že je naše chyba, že jsme do toho „šli“, ale šlo nám zejména o lokalitu, prostředí a nečekali jsme, že nás někdo bude „otravovat“ a že vůbec když něco chce, ani nezaklepe :-/… Do lidí nevidíš no…
@bubulina že??? Já jsem si myslela, že si poprvé dělá legraci, ale ona fakt vejde, zavolá, že třeba mi přišel dopis
a já třeba ve vaně… Jako mazec no :-/… Je fakt, že jsme si to měli před podpisem rozmyslet… ![]()
@Barunick píše:
Přesně jak píšešKdyž jdu po schodech nahoru, tak NEJSOU ŽÁDNÉ DVEŘE, a proto když se dolů vejde, jde vše slyšet… Znova opakujem, že jsme tak nějak naletěli, protože nás ubezpečovali, že tam chodí minimálně… No ale přes léto je to i 3× denně… jinak jedenkrát určitě… málokdy se stane, že nikdo nevejdeKaždopádně budu požadovat, ať když jde kvůli nějakému sdělení (ne do skříní), tak ať zvoní…
Jsem fakt asi tupá, ale kam nevejde? Dolů, pod schody do té chodbičky, jak tam má ty skříně? A to ta chodbička se skříněma je za dveřmi, pod zámkem a zvonek máte u těch dveří před tou chodbičkou?
@krtek7489 Ne, představ si, že vejdeš do dveří v přízemí… tam je malá chodbička s vestavěnými skříněmi (TA JE JEJÍ!! MŮŽEM TAM MÍT BOTY, KOČÁREK, ATD… ALE STEJNĚ TAM NIC NEMÁME…), pak jsou schody nahoru a rovnou naše bytová jednotka, žádné dveře, nic… jediné dveře jsou ty dole, u kterých máme náš zvonek.. Už chápeš?
![]()