Vstup pronajímatele do bytu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28
12.8.15 12:07
@krtek7489 píše:
A předpokládám, že přes tu chodbičku vstupuje do svého bytu. A to odemykání, co ti vadí je tedy odemykání vstupních dveří do baráku. A ještě nechápu jednu věc, na jaké dveře má klepat, když tvrdíš, že tam žádné svoje dveře nemáte :think:

Ne, do svého bytu má vchod vlastní v přízemí, nemusí chodit přes nás, to bych musela být padlá na hlavu, abych to tady psa. a… My máme taky vlastní vchod, ale dolní část je její!!! Nám to patří až od schodů a celý vrch, kde ale nejsou dveře. Už???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
12.8.15 12:11
@Barunick píše:
Ne, do svého bytu má vchod vlastní v přízemí, nemusí chodit přes nás, to bych musela být padlá na hlavu, abych to tady psa. a… My máme taky vlastní vchod, ale dolní část je její!!! Nám to patří až od schodů a celý vrch, kde ale nejsou dveře. Už???

No, vždyt to píšu ;) Je barák, vchodové dveře, přízemí, chodba, na které jsou ty její skříně, vchod do jejího bytu, pak jsou tam schody, které vedou k vám nahoru. Je to tak? Jde mi o to, kde, na co by měla klepat, když tam žádné vlastní dveře nemáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
12.8.15 12:15
@krtek7489 píše:
No, vždyt to píšu ;) Je barák, vchodové dveře, přízemí, chodba, na které jsou ty její skříně, vchod do jejího bytu, pak jsou tam schody, které vedou k vám nahoru. Je to tak? Jde mi o to, kde, na co by měla klepat, když tam žádné vlastní dveře nemáte?

Možná mají futra? :think: a dveře chybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
12.8.15 12:15
@krtek7489 píše:

Takže znova, ne, není to tak jak píšeš…BARÁK, HLAVNÍ VSTUP, CHODBIČKA - VLEVO VCHOD DO JEJÍ BYTOVÉ JEDNOTKY (DVEŘE), VPRAVO VCHOD DO NAŠÍ BYTOVÉ JEDNOTKY (DVEŘE), KDYŽ DO NÍ VSTOUPÍŠ (do naší), JE TAM ONA CHODBA, VE KTERÉ MÁ SKŘÍNĚ, PAK SCHODY NAHORU A TAM BYDLÍME!!! V této části (naše dveře, schody a náš byt v patře) NEJSOU DVEŘE a proto, když vejde dolů do našich dveří, je jakoby u nás, ale dole..Takže NE, NEMUSÍ CHODIT PŘES NÁS, MÁ VLASTNÍ ODDĚLENÝ VCHOD, DO SVÉHO BYTU V DOMĚ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
12.8.15 12:17

@Barunick No,takže je to tak, jak jsem psala původně ;) Že ta chodbička je oddělena dveřmi. A ty jsi psala, že ne ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
12.8.15 12:19

Já už nevím, platí to, co jsem napsala teď… Možná jsem špatně četla :-) Každopádně, kdyby přes nás chodila k sobě, ani by mě nenapadlo to řešit, protože by to bylo prostě tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
12.8.15 12:20

@Barunick heleď, máte smlouvu na nějakou dobu, ne? Tak až bude končit udělejte novou s tím, že do tý chodbičky nebude chodit a skříně vyklidí, nechá vám k dispozici. Jinak jí to můžeš normálně říct, že vám to vadí a že v případě, že to nevyklidí a nedá vám chodbu k výhradnímu užívání, vypovíte nájemní smlouvu. Tady to vážně nevyřešíš, jestli chceš jen číst, že je to hrozný a že jste chudáci a baba je drzá, tak je ti to stejně k ničemu, protože to vádí vám a vy tam bydlíte.

• Citovat
  • Upravit
5826
12.8.15 12:23
@Barunick píše:
Já už nevím, platí to, co jsem napsala teď… Možná jsem špatně četla :-) Každopádně, kdyby přes nás chodila k sobě, ani by mě nenapadlo to řešit, protože by to bylo prostě tak..

Jo, jo, už si to dokážu živě představit ;) :mrgreen: A chápu, že jste nemohli dopředu vědět, jak tam baba často poleze. Já bych jí nechala štrachat ve skříních jak chce :nevim: :? Ale pokud bude chtít něco od vás, at se ohlásí zazvoněním, když tam u těch dveří máte zvonek. Stejně jeblbý, že vám tam kdykoliv může lézt, když třeba nejste doma :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
12.8.15 12:24
@Hanney píše:
@Barunick heleď, máte smlouvu na nějakou dobu, ne? Tak až bude končit udělejte novou s tím, že do tý chodbičky nebude chodit a skříně vyklidí, nechá vám k dispozici. Jinak jí to můžeš normálně říct, že vám to vadí a že v případě, že to nevyklidí a nedá vám chodbu k výhradnímu užívání, vypovíte nájemní smlouvu. Tady to vážně nevyřešíš, jestli chceš jen číst, že je to hrozný a že jste chudáci a baba je drzá, tak je ti to stejně k ničemu, protože to vádí vám a vy tam bydlíte.

Jo, čekám na přítele a prozatím tam zajdeme to pořešit tak, že bude klepat nebo zvonit, pokud něco chce. Nepotřebovala jsem litovat, ale poradit ;) Smlouvu máme do 2016 ale myslím, že by nebyl problém ji změnit už teď. Uvidíme, jak to s ní půjde no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
12.8.15 12:31
@krtek7489 píše:
Jo, jo, už si to dokážu živě představit ;) :mrgreen: A chápu, že jste nemohli dopředu vědět, jak tam baba často poleze. Já bych jí nechala štrachat ve skříních jak chce :nevim: :? Ale pokud bude chtít něco od vás, at se ohlásí zazvoněním, když tam u těch dveří máte zvonek. Stejně jeblbý, že vám tam kdykoliv může lézt, když třeba nejste doma :roll:

No, přesně… To jsme prostě nedomysleli… Pořád jsme měli za to, že prostě tam fakt 2× do roka vleze pro sklenky a že před tím zaklepe nebo řekne, když se potkáme, heleď, zítra kolem desáté vám tam vlezu a něco si vezmu… Ale opak je pravdou, chodí kdy chce a ještě kvůli blbostem :D.. Zase jsem se poučila no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
12.8.15 12:38

A co nechávat klíč v zámku? Tak bude muset zvonit nebo klepat, i když půjde jen pro ty skleničky…
nebo s ní zkusit domluvit, že byste si nechali na schodiště udělat ještě jedny dveře - jakože vchodové k vám do bytu…
no neumím si to představit, hodně by mi to vadilo 8o

Máte ve smlouvě nějak ošetřeno, kdy může pronajímatel vstupovat do vašeho bytu? Je to takové divné, jestliže máte ve smlouvě, že nemáte k užívání tu chodbičku a pak nemáte dveřmi oddělený pronajatý byt. Tak vlastně vstupuje k vám do bytu ve chvíli, kdy vejde do té chodbičky, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
12.8.15 12:40
@Jarka K píše:
A co nechávat klíč v zámku? Tak bude muset zvonit nebo klepat, i když půjde jen pro ty skleničky…
nebo s ní zkusit domluvit, že byste si nechali na schodiště udělat ještě jedny dveře - jakože vchodové k vám do bytu…
no neumím si to představit, hodně by mi to vadilo 8oMáte ve smlouvě nějak ošetřeno, kdy může pronajímatel vstupovat do vašeho bytu? Je to takové divné, jestliže máte ve smlouvě, že nemáte k užívání tu chodbičku a pak nemáte dveřmi oddělený pronajatý byt. Tak vlastně vstupuje k vám do bytu ve chvíli, kdy vejde do té chodbičky, ne? :nevim:

Přesně tak, jak píšeš… Ty dveře se budeme snažit dohodnout. Ve smlouvě je ošetřeno, že do bytu může jít pouze po předchozí domluvě s námi. Klíč v zámku nehrozí, máme tam takovéto plastové „udělátko“ kterým se zamyká, takže klíč nejde strčit a stejně myslím, že by jí to akorát vytočilo… Chodí tam celkem často…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
12.8.15 12:57
@Barunick píše:
Přesně tak, jak píšeš… Ty dveře se budeme snažit dohodnout. Ve smlouvě je ošetřeno, že do bytu může jít pouze po předchozí domluvě s námi. Klíč v zámku nehrozí, máme tam takovéto plastové „udělátko“ kterým se zamyká, takže klíč nejde strčit a stejně myslím, že by jí to akorát vytočilo… Chodí tam celkem často…

takže vlastně porušuje smlouvu. Tak máte alespoň nějakou páku na ní… každopádně ty dveře bych tam chtěla, klidně i na vlastní náklady, pokud tam plánujete zůstávat nějak déle…
hodně štěstí a dej vědět. Docela by mě zajímalo, jak na to bude paní reagovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
12.8.15 13:14

Taky bych vůbec nepřistupovala na nějaké volání na sebe navzájem na dálku. Prostě až bude příště volat, tak nereaguj. Případně až po delší době (min. 5 minut), když bude vytrvalá, sejdi k ní na schody, hezky blízko k ní a řekni jí, žes neměla čas, páč jsi zrovna něco dělala. Nepřistupuj na její hru, dej jí najevo, že esli něco chce řešit, tak hezky zblízka z očí do očí. Snad se teda jednou neprobudíš a ona nad tebou nebude stát :mrgreen: snad to nepochopí takto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
12.8.15 13:20

Díky moc Vám všem, určo dám vědět :)… Sama jsem zvědavá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí