Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych to zas tragicky neviděla.Chlapa v noci zásadně nebudím,nechám ho vyspat.V mém okolí mám plno chlapů,kteří doma nehnout prstem,nejsou schopni přebalit,když mají pohlídat,tak je oheň na střeše.Jsou prostě typy pomáhací a nepomáhací
Můj chlap teda pomáhá,ale já si zase doma dupnu a účinek to má
Já zase nemám hlídací babičky,takže jsem věčně s dětma sama.Chlap od rána do večera v práci.Ze začátku jsem byla pěkně nasraná,když jsem viděla,jak já nevím kam dřív,pekla jsem na oslavu tři zákusky,malý mi řval u nohy,starší pořád něco chtěl a v TV hokej,tak se chlap díval a prostě mu nedocvaklo,že bych ASI potřebovala pomoct.Už to neřeším,protože bysme asi museli rozvést
Doma bylo věčně dusno,tak jsem se na to vyprdla.
Mnoo, zapojovat by se měl, ale ruku na srdce dámy, kdo má doma tak úúúžasnýho chlapa, který se zapojuje vždy a všude.
Ten můj si vzal malou ven až před pár měsíci a to je malé 19m a to až po několika hádkách, kdy já vyčerpaná těhotná jsem mu vše omlátila o hlavu.
Koupal se mnou od narození ve vaničce, ale když se koupala ve vaně a měl jí koupat on, tak to byl hysterák, že jsem mu musela jak dítěti ukazovat, že si s n musí ve vaně hrát a dělat to tak, aby nebrečela.
Přebalovat začal až když jsem byla těhu a to malé byl rok.
První věc, kterou od něj dostala bylo pár dárků k vánocům a to jí bylo 9m a já byla v šoku, že něco koupil. Že by si k ní sednul a hrál si s ní? Hh, bych chtěla moc.
Vstával k ní za celou dobu v noci asi 3× (jednou když jsem byla marod, jednou ted, když jsem potřebovala odpočívat protože mám krátce před porodem)
Ale zase vím, že se postarat sám zvládne ačkoliv trnu hrůzou ![]()
Prostě chlapi jsou takový a když chceš změnu, tak musíš být i diplomat.
Léčba šokem je fajn. Je to jak s parkováním - když musíš, tak zaparkuješ ![]()
ahoj, my to měli skoro podobně, když jsem mu řekla, vstan k malému v noci tak jen otevřel oko a řekl už jdu a spal dál… už jsem to po něm nikdy nechtěla, hlavně v týdnu když chodil ráno do práce, ale když byl malej větší tak s ním ráno stával abych se mohly vyspat, děláme to do ted, když chodím i já do práce tak s ranním stáváním o víkendu se střídáme…
jinak dá se říct že pomáhal, ale musela jsem mu to několikrát opakovat ale myslím si,že skoro všichni chlapi jsou stejní…a nejde jen o pomoc s dítětem ale i o domácí práce
myslím, že už to lepší nebude ale zas tak strašný abych od něj utíkala taky ne ![]()
Věro, a že to byl fór?
utéct od chlapa, protože to je chlap, kterej nevidí, že podlaha je mokrá?? znám jednoho, co umyje nádobí, ale už ne dřez a porák…ne že by byl línej…on to nevidí…jemu to nepřijde špinavý. chlapi tohle mají jinak. oni moc často neví, jak se chovat k miminku…umí to pak s většíma dětma - pouští draky, staví stavebnice, učí jezdit na kole…atd. většině se teda musí jasně naznačit, co chceme, aby udělal…neumí čí mezi řádky. takže říct…„já jdu uděla kaši“ a myslet i naivně, že dítě posadí do sedačky a dá mu bryndák je blbost…tak mu prostě řekne „posaď dítě do edačky a dej mu bryndák, kterj najdeš v horním šuplíku v komodě“ ![]()
Miarei existujou i výjimky…naštěstí jednu takovou mám…po návratu z porodnice bylo doma naklizeno, vše připraveno totál jen pro mimina, byla objednaná donáška jídla po manžela do práce a pro mě domů, abych nemusela vařit, s holkama pomáhal už v porodnici…byly jsme dva týdny na JIPce kvůli nedonošenosti…už tam vážil, přebaloval…doma pomáhal i v noci když byly koliky a ráno vstával do práce a pomáhá prostě do te´d…i empatický chlapi jsou…ale taky mu někdy musim dát jasný instrukce…není se mnou doma furt a nezná ty naše postupy… ![]()
Příspěvek upraven 06.11.11 v 10:44
Já bych to řekla asi takhle, nečekej, že mu dojde samo, že je potřeba něco udělat, úkoluj
ale s rozmyslem… Pokud ty jsi doma a on chodí do práce, tak bych po něm nechtěla aby v noci vstával, akorát ať jeden víkendový den s dítkem vstane a ty se můžeš dospat.
A když prostě nebudeš stíhat, tak omez servis, nemusí být uvařeno, nemusí být uklizeno…
já po něm nechci aby vstával k malé vnoci pořád ja to chci jen jednou tydně a to konkrétně v sobotu to je cele.Ale dneska ráno se překonal, ja vstala kolem 10te hotiny, snidaně nachystana na plotně oběd , mala přebalená převlečena a on seděl s malou na koberci a hral si sní. Prřdně jsem si protřela oči a nestačila jsem koukat.. Mslela jsem si že se mi to jen zdá.Asi jak jsem vnoci na něho nadávala jak je neschopný tak ve spánku si to asi uvědomil, ja nevim, nechci to zase zakřiknout.A co se tyka toho že bych měla utéct jen kvuli tomu že pořádně nic nedělá tak si myslím že by na světě asi nikdo nebyl jako pár.jo a přítel má praci takovou , že je dva měsice v zahraničí a pak přijede domu a má volno třeba 3 tydny to znamená že do práce chodit nemusi tak snad po něm tak moc nechci
Anonymní píše:
já po něm nechci aby vstával k malé vnoci pořád ja to chci jen jednou tydně a to konkrétně v sobotu to je cele.Ale dneska ráno se překonal, ja vstala kolem 10te hotiny, snidaně nachystana na plotně oběd , mala přebalená převlečena a on seděl s malou na koberci a hral si sní. Prřdně jsem si protřela oči a nestačila jsem koukat.. Mslela jsem si že se mi to jen zdá.Asi jak jsem vnoci na něho nadávala jak je neschopný tak ve spánku si to asi uvědomil, ja nevim, nechci to zase zakřiknout.A co se tyka toho že bych měla utéct jen kvuli tomu že pořádně nic nedělá tak si myslím že by na světě asi nikdo nebyl jako pár.jo a přítel má praci takovou , že je dva měsice v zahraničí a pak přijede domu a má volno třeba 3 tydny to znamená že do práce chodit nemusi tak snad po něm tak moc nechci
Můj chlap k dětem nestává ani o víkendu
Ale nějak jsem s tím počítala,že se pár let nevyspím
No vidíš,já v 10 h vstávala naposled snad před 4 lety,snídaně za ty roky nachystaná asi jednou o obědu na plotně si můžu nechat zdát.Je vidět,že se snaží,tak se na něho nezlob ![]()
no ja na něj opravdu koukala, nevím co se sním stalo.Ale člověk vyčerpánim už neví kudy kam
Anonymní píše:
no ja na něj opravdu koukala, nevím co se sním stalo.Ale člověk vyčerpánim už neví kudy kam
To znám,člověk padá únavou na hubu a očekává pomoc.Ale prostě ti chlapi to nevidí
Asi mají jiné zorné pole či co
![]()
Příklad pro zasmani ![]()
Tomu svymu jsem řekla „podívej se,zda malá už kakala“ on vstal,kouknul,zase sednul a s klidem pravil „jo“
Já na něj udiveně koukala,jako proč ji neutrel zadek a on,že to jsem neřekla ![]()
Miarei píše:
Příklad pro zasmani
Tomu svymu jsem řekla „podívej se,zda malá už kakala“ on vstal,kouknul,zase sednul a s klidem pravil „jo“
Já na něj udiveně koukala,jako proč ji neutrel zadek a on,že to jsem neřekla
haha ![]()
jo a to je přesně ono…jim se musí zadat přesný zadání jak pro IT ![]()
Miarei píše:
Příklad pro zasmani
Já na něj udiveně koukala,jako proč ji neutrel zadek a on,že to jsem neřekla
Jojo, tohle je hodně přesný
ale z jejich pohledu je to v pořádku, otázka zněla, zda kakala ![]()
no to znám taky moc dobře. jÁ se ptala manžela jestli má dcera ješte ve flašce pití odpověděl že né, a šel si udělat kafe.
Našim drahím polovičkám se to musí říct přesně co se po nich chce. asi před měsícem jsem musela n astoupit do nemocnice na tyden.Přítel plašil, a já mu musela napsat všechno dopodrobna dokonce i to co jí má obléct když jdem ven. A jak to dopadlo? Šla jsem s malou do poradny a DR se mě ptá zda máme málo oblečení když někam jdem.Když jsem se jí zeptala jak to myslí řekla že tatínek přišel s dcerkou už podruhe v pyžámku no taková hamba. Ale tomu se musím jen smát
Ahoj, mám krizi, kterou si nedokážu rozhodnout. Muj manzel je bezva, mam ho moc rada, ale strasně me mrzi, ze se nestará o děti. Nechci od něj pomoc s domácími pracemi, ale aby někdy vzal děti ven nebo aby šel s náma na nějakou akci pro děti. Strašně mě mrzí jeho přístup k dětem, podle něj jsou malí (1 a 4) a nemá cenu je tahat na žádné akce pro děti - na výlety a tak. Když je hezky a já najdu nějakou super možnost výletu, tak se vymluví, že chce dělat něco jiného (nějakou neodkladnou práci na zahradě třeba) a pak stejně sedí tři hodiny u filmů. S dětmi byl venku na procházce jen jednou jedinkrát a to když ho jeho mamka vyhnala. A ani mu nenechávám kluky doma často samotné a když už, tak je dá mamce a sám se nestará.
Nedávno to ve mě vyvrcholilo a od té doby mi to v hlavě šrotuje, jestli se smířit s tím, že na výlety budeme jezdit sami bez tatínka a že s nima nikdy sám beze mě nepůjde nebo jestli má cenu se snažit to změnit, případně jak? Sice se vymlouvá na to, že jsou ještě malí, ale nevěřím, že se to zlepší až budou starší. Nebo znáte někoho kdo se změnil jak děti povyrostly? S ním se nedá ani promluvit, vždycky radši odejde a to jsem v klidu, snažím se neřešit s horkou hlavou.
Potřebuji pohled z druhé strany, snad mi to pomůže se konečně rozhodnout…
Heledˇmáš prostě chlapa,když hodíš všechny do jednoho pytle a pak s ním zatřepeš,vypadne ti zase jenom chlap!
Jim to prostě povětšinou nedochází,nemaj na to bun´ky,málokterej chlap dokáže zastat ženskou.
Proto po tom svým chci maličkosti: třeba spíš se postarat o dítě po koupání,já si udělám ten servis kolem atd a funguje to líp,než naopak a je klid.
A když potřebuji někam bez dítěte,tak to prostě oznámím,nachystám všechno pod nos,dám instrukce a jdu.Maximálně máme mobily
Píšeš,že ti s malou pomáhá tchyně,i přes to,že pracuje,kolik je maminek,který jsou samy i na víc dětí a zvládaj to .