Partner se vůbec nestará

Anonymní
5.11.11 22:52

vubec se nestará

ahoj maminky, chtěla jsem se vás zeptat, jestli i vaše drahé polovičky nemají ani snahu vám ulehčit s výchovou a staránímm se o dítě. muj manžel se pokaždé vymlouvá, nevím, jak ho mám donutit, aby se aspon částečně zapojil. Například dnes večer se malá koupala ve vaničce jako každe dítě si vodu užíva cáka, ikdyž máme plachtu pokažde máme na plovoučce mokro. Když jsem malou oblékla, tak jsem manželovi řekla, jestli nevyleje vaničku. Já šla s malou pro chodítko do kuchyně. Když jsem došla nahoru vanička byla pouze položená na chodbě a v ložnici plno vody. Samozřejmě ani nevytřel. Když jsem se ho zeptala, proč to neudělal, tak řekl, že prej si nevsim, že je mokro. no krve by se ve mě nedořezal. Mala v noci nechce moc spat, často se budí je i třeba 30× za noc vzhuru a přítel mi dnes řekl, že k male dnes v noci bude vstávat. Já bláhová jsem si dala prášek na spaní, protože mi dělá problém usnout. Když jsem si myslela, že k male bude vstávat, tak se na to prostě vykašlal. Mala začala plakat a tak jsem uplně omámená vzbudila přítele. Ten jen otevřel jedno oko a řekl jo už tam jdu a zase usnul, tak jsem mu mírne zatřásla rukou a řekla mu, že já tam jít nemužu, že jsem si dala prášek a přítel uplš hypochondr začal dělat, že ho bolí ruce a začal s nima třepat. No já vím že si vymejšlí, pokažde když má něco udělat, tak se vymnlouvá uplně na nesmysly. Už nevím, jak ho mám dokopat k tomu, aby se snažil. Hlavně, že má uvařeno, vypráno… Omlouvám se za dlouhy sloh, ale zkrátit to bohužel nešlo.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2204
5.11.11 22:59

bolí ruce ? tak to je super věc… :-D

moje rada zní, neprosit ale požádat či oznámit, zaukolovat, nepovolit, vydržet, minimálně ustupovat, spíš stylem něco za něco ( jeden uvaří, druhý se postará, ten co vstává v noci, může ráno spát dál atd. )
Když se do toho nedostane teď, moc nevěřím, že se do toho zapojí vůbec. Ty se udřeš a on si bude žít v poklidu jako dřív. Jak si zvykne, že se o všechno postaráš, tak je konec…

Hodně síly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
5.11.11 22:59

A to jsi něvěděla, že je takový než jste si pořídili mimi? :roll: Nepodílí se ns chodu domácnosti a na péči o dítě, tak mu přestaň dělat služku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
5.11.11 23:00

A chodí vůbec do práce???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.11 23:03

no zkoušela jsem všechno on prostě nechce já nevím co mám dělat prosila jsem ho několikrad dokonce jsem mu řekla že nemusí děla nic jen at mi pomuže vnoci když se malá budí ale to je jako bych házela hrách na stěnu. Nebo mám snad na to jít jinak. typu nebudu mu vařit … pujde si k mamince ja nevim

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.11.11 23:06

jo do práce chodí. on nikdy takovej nebyl to až posledni 2 měsice co se tohle děje když mu dám malou na chvilku ven, abych si mohla doma poklidit tak jí šoupne tchyni a je vysmátej, dokonce mi to sám řekl ano je pravda že se máme po fianči strance dobře ale já už tak dál nemužu

• Citovat
  • Upravit
Sisule
5.11.11 23:09

Hele nemohla by u vás třeba babička jednou přespat ? Vstávat k malé aby sis odpočala …na mě to působí, že seš strašně unavená a tímpádem vidíš věci ještě horšínež jsou …
Než začneš něco řešit zkus si pořádně odpočinout a pak teprv s čistou hlavou něco dělat hm ??

• Citovat
  • Upravit
5278
5.11.11 23:12

viděla jsem to mnohokrát u kamarádky…funguje to asi takhle: „honzo, vysterilizuj mi lahvičky“ on nic…„honzo, ty lahvičky“ on cosi pronese…„honzo…já ty lahvičky potřebuju, dej je vysterilizovat“…a třeba desetkrát po sobě, až jde a udělá to! je to sice na palici, ale on to tak potřebuje…on jí teda pomáhá, ale musí mu to fakt říct několikrát, mnohdy má plno keců okolo, že to neudělá, ale ona furt jede, jak ohraná deska, dokud ho neudolá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.11 23:14

no jeho maminka bydlí ned vedle nás. Je pravda že si malou bere přes den na noc si jí nebere jen stoho duvodu protože nemá vpodstatě kdy. je zdravotní sestra,takže je pořád v práci někdy se přes den vyspím a když jsu za mužem a chci si sním normálně popovídat tak jen kouká na telku a mlčí.A když chi slyšet jeho názor , tak řekne já nevím. nebo že by mi chtěl pomoc ale že prej u chlapu je to něco jiného že to nejde tak hr a podobně a pokaždé to zkončí tak že se pořádně naštvu a raděj jdu jinam .

• Citovat
  • Upravit
Sisule
5.11.11 23:18

Uf tak já nevím miminko je vás obou a zapojit by se teda měl ..co takhle sepsat seznam činností a prací kolem miminka a dát mu ho, že je toho moc, že potřebuješ pomoct at si podtrhá a vybere co bude dělat sám od sebe ..a pak už se o to nestarat, je to jeho kompetence tak se nestarám - vydržet to hlavně

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.11.11 23:19
dvojmatka píše:
viděla jsem to mnohokrát u kamarádky…funguje to asi takhle: „honzo, vysterilizuj mi lahvičky“ on nic…„honzo, ty lahvičky“ on cosi pronese…„honzo…já ty lahvičky potřebuju, dej je vysterilizovat“…a třeba desetkrát po sobě, až jde a udělá to! je to sice na palici, ale on to tak potřebuje…on jí teda pomáhá, ale musí mu to fakt říct několikrát, mnohdy má plno keců okolo, že to neudělá, ale ona furt jede, jak ohraná deska, dokud ho neudolá :roll:

No tohle na něj taky funguje ale když vnoci spime a mala začne plakat , noo tak to když mu řeknu 20X tak se vzbudí velej barak a on bude spát vpohodě dál příklad pořídil domu pejska super ddnes udělal v ložnici hromádku a on si sedl přímo před ní a pul hodky koukal na telku, trvalo 20 minut než jsem začla po něm řvát at to udělá jinak by ta hromádka tam ležela doted sním to prostě po dobrém nejde hádat se snim nemužu on se totiž neháda tak to raděj udělám já

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.11.11 23:22
Sisule píše:
Uf tak já nevím miminko je vás obou a zapojit by se teda měl ..co takhle sepsat seznam činností a prací kolem miminka a dát mu ho, že je toho moc, že potřebuješ pomoct at si podtrhá a vybere co bude dělat sám od sebe ..a pak už se o to nestarat, je to jeho kompetence tak se nestarám - vydržet to hlavně

to říkam opravdu nevím kudy kam ale stím seznamem to je dobrej nápad zítra ho sepíšu a snad to trošku pomuže

• Citovat
  • Upravit
5278
5.11.11 23:30

jako pozitivní vidím to, že se nezdráhá pomáhat…jsou tací, kteří tvrdí, že je to práce ženský a mám kámošku, jejíž manžel v životě nepřebalil, nepohlídal, nevykoupal… a kámoška s malou spí v pokojíku do teď a je jí 5 let…to je horší…

ten Tvůj by se asi i zapojil, ale jako chlap prostě nevnímá, co je vlastně důležitý…možná bypomhla léčba šokem…kdybys musela někam na půl dne zmizet…vyšetření nebo nějaký úřady…co já vím a maminka jeho by byla v práci a on by se MUSEL postarat…třeba by ho to trochu donutilo…nevim :nevim:

ale je mi jasný, že věčný bzerování a připomínání, bez toho, že by on sám musí bejt na bednu…třeba seznam zabere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
5.11.11 23:31

to je supeeer

dvojmatka píše:
viděla jsem to mnohokrát u kamarádky…funguje to asi takhle: „honzo, vysterilizuj mi lahvičky“ on nic…„honzo, ty lahvičky“ on cosi pronese…„honzo…já ty lahvičky potřebuju, dej je vysterilizovat“…a třeba desetkrát po sobě, až jde a udělá to! je to sice na palici, ale on to tak potřebuje…on jí teda pomáhá, ale musí mu to fakt říct několikrát, mnohdy má plno keců okolo, že to neudělá, ale ona furt jede, jak ohraná deska, dokud ho neudolá :roll:

takhle na nej a je to to zabirá dokonale ..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
věra71
6.11.11 01:49

hele nezbývá než vzít dítě a utéct od toho hajzla co nejdál a nejlépe tak daleko, aby vás vživotě nenašel, tohle už se nezlepší…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky