Partner se vůbec nestará

Napsat příspěvek
Velikost písma:
poletucha poletava
6.11.11 17:08

no to znám taky moc dobře. jÁ se ptala manžela jestli má dcera ješte ve flašce pití odpověděl že né, a šel si udělat kafe. :nevim:Našim drahím polovičkám se to musí říct přesně co se po nich chce. asi před měsícem jsem musela n astoupit do nemocnice na tyden.Přítel plašil, a já mu musela napsat všechno dopodrobna dokonce i to co jí má obléct když jdem ven. A jak to dopadlo? Šla jsem s malou do poradny a DR se mě ptá zda máme málo oblečení když někam jdem.Když jsem se jí zeptala jak to myslí řekla že tatínek přišel s dcerkou už podruhe v pyžámku no taková hamba. Ale tomu se musím jen smát

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.9.15 19:08

manžel se nestará o děti

Ahoj, mám krizi, kterou si nedokážu rozhodnout. Muj manzel je bezva, mam ho moc rada, ale strasně me mrzi, ze se nestará o děti. Nechci od něj pomoc s domácími pracemi, ale aby někdy vzal děti ven nebo aby šel s náma na nějakou akci pro děti. Strašně mě mrzí jeho přístup k dětem, podle něj jsou malí (1 a 4) a nemá cenu je tahat na žádné akce pro děti - na výlety a tak. Když je hezky a já najdu nějakou super možnost výletu, tak se vymluví, že chce dělat něco jiného (nějakou neodkladnou práci na zahradě třeba) a pak stejně sedí tři hodiny u filmů. S dětmi byl venku na procházce jen jednou jedinkrát a to když ho jeho mamka vyhnala. A ani mu nenechávám kluky doma často samotné a když už, tak je dá mamce a sám se nestará.
Nedávno to ve mě vyvrcholilo a od té doby mi to v hlavě šrotuje, jestli se smířit s tím, že na výlety budeme jezdit sami bez tatínka a že s nima nikdy sám beze mě nepůjde nebo jestli má cenu se snažit to změnit, případně jak? Sice se vymlouvá na to, že jsou ještě malí, ale nevěřím, že se to zlepší až budou starší. Nebo znáte někoho kdo se změnil jak děti povyrostly? S ním se nedá ani promluvit, vždycky radši odejde a to jsem v klidu, snažím se neřešit s horkou hlavou.
Potřebuji pohled z druhé strany, snad mi to pomůže se konečně rozhodnout…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.9.15 19:33

To pises o nás, ne? I ty děti máme stejně staré. Ale u nás tedy nejsou děti „moc malé“, ale…třeba pouť manžel nemá rad, v kině se mu dělá špatně, na hřišti neví, co by dělal atd. A když všechny tyhle vymluvy selžou, tak přichází obligátní „mne se nechce“. Nejvíc ale naštve, když s námi se mu nechce, pět minut na to zavolá kamarád a on mizí.

• Citovat
  • Upravit
5822
15.9.15 19:53

Čtyřleté dítě si už výlet může parádně užít. Třeba Zoo, i obyč. hřiště, cokoliv. Je to jen výmluva. Já jsem vyloženě výletý typ, tohle bych nepřenesla přes srdce. Pokud by to byl jinak 100% manžel i táta, zařídila bych se tak, abych mohla výletovat s dětmi sama. V opačném případě bych dala nůž na krk :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vochomůrková
15.9.15 19:53

Teda to opravdu koukam, kolik vás píše, že má takovéhle chlapy. Musím se přiznat, že by mi to hodně vadilo. Hlavně děti by mi přišly hodně ošizené, protože třeba roční dítě z akcí sice opravdu nic moc nemá, ale čtyřleté už hodně. Naše pětileté je teda snad z každé akce a výletu úplně nadšené, všude o tom pak vypráví a to bych řekla, že maximálně od dvou let. Sama mám pocit, že manžel by se dětem mohl věnovat i víc (je hodně pracovně vytížený), ale že by nám bojkotoval nějakou akci nebo výlet, to by ho myslim ani nenapadlo. Na tatínky bych se snažila zapůsobit a vysvětlil jim, že větším dětem by to udělalo velkou radost. Když to nepomůže, tak asi nic jiného než výlety jen s maminkama nezbyde, ale myslim, že by to děti mrzelo - jak ty taťky vidí míň, tak na nich většinou dost visí a mají z jejich účasti radost…

• Citovat
  • Upravit
33005
15.9.15 19:59

Kdyby chtěl, tak by se zapojil. Pro mě je rodina právě o těchto společných zážitcích, kvůli tomu jsme si pořizovali děti. Mám děti 5 měsíců a dva a čtvrt a každý týden se snažíme o víkendu něco společně podnikat. I kdyby to mělo být jen obyčejné krmení kachen. A těch věcí, co se dá dělat, je dost a přijde si na své i tatínek. Samozřejmě se to musí upravit trochu režimu a věku dítěte.
Je pak krásné, když ten dvouletý stojí u ledničky, ukazuje na magnetku s rozhlednou, kterou jsme navštívili a říká „tapi ťap“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
15.9.15 20:06

Me to prijde mega skoda! My byli o vikendu na pouti a chlap se dmul pychou, ze muze jit s dcerou na labute! A to ji je 8 mesicu. Modlil jsem se, aby s ni chtel vyletovat. Teda do pece se nehrne, ale pohlida i pres noc. Urcite ho premluv! Treba pookreje kdyz uvidi stastny deti a ze s nima zazije chvile, ktery tak rychle utecou. My vyletime porad a nemuzu si to vynachvalit chce to teda i neco pro tatinky nooo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.15 20:28

Pohled z druhé strany: nepřipadá mi to normální a mě osobně by to moc trápilo. Mám stejně staré děti, a kdyby mi manžel řekl, že jsou na výlety, hlídání atp. moc malé, brala bych to jako výmluvu, jeho pohodlnost a sobectví. Pokud místo rodinného výletu radši čučí 3 hodiny na filmy, tak to pohodlnost a sobectví je, toť objektivní náhled na tvůj problém. Ale jen ty sama nejlíp víš, jestli má muž jiné extra kvality, které tento nedostatek vyváží.

• Citovat
  • Upravit
8-D
687
15.9.15 20:57

Chlap s námi také moc nikam nejezdí.. Tajně doufám, že se poučí od mého taty, který i před ním skoro až brečel jak ho mrzí, že nám se moc nevěnoval a později našim nevlastním sourozencům ano.. Jen se bojím, že mojemu to taky dojde až ve čtyřiceti.. :/

Příspěvek upraven 15.09.15 v 21:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.15 20:59
@Anonymní píše:
Pohled z druhé strany: nepřipadá mi to normální a mě osobně by to moc trápilo. Mám stejně staré děti, a kdyby mi manžel řekl, že jsou na výlety, hlídání atp. moc malé, brala bych to jako výmluvu, jeho pohodlnost a sobectví. Pokud místo rodinného výletu radši čučí 3 hodiny na filmy, tak to pohodlnost a sobectví je, toť objektivní náhled na tvůj problém. Ale jen ty sama nejlíp víš, jestli má muž jiné extra kvality, které tento nedostatek vyváží.

Což o to manžel je inteligentní a moc šikovný, na svůj věk toho umí opravdu hodně a má nás s dětmi rád. Akorát si přeju, aby uměl také trávit čas s rodinou. Asi bych měla být v tomto směru ráznější a vždy zavelet: „v neděli jedeme tam a tam“ a ne se snažit s ním dohodnout. Strašně mě to mrzí, když všude vidím celé rodinky s dětmi a my nic. Mám pocit, že muž se s náma akorát chlubí, jak má skvělou ženu a úžasné děti, ale že by se nám nějak extra věnoval? To ne. :(

Kolikrát přemýšlím, že zavedu „rodinné neděle“ nebo alespoň každou druhou neděli, ale zrazu je špatné počasí, pak nemáme k dispozici auto, jindy už má něco v plánu on a je po výletu. Já jsem na takovéto věci nedůsledná, ale asi se do toho opravdu budu muset „opřít“, jelikož už mě to dost trápí. :(

• Citovat
  • Upravit
23966
15.9.15 21:08

No a co, aby sebou bral děti tam kde to baví jeho? Ono dětem stačí občas i jen ta táty společnost.
Ex s námi byl jen na jednom výletě za 3roky. Jinak jsem musela s dcerou sama.
Teď nynější partner nesnáší „lidi“, ale dvakrát do roka se překoná.
Takže na výlety jezdím s dcerou sama. A s tátou chodí rybařit, ale už z toho u vytržení moc není.
A s přítelem se věnují motorkám, z toho je momentálně unešena.
Ale hrady, zámky atd. musím objíždět sama.
A co si vzpomínám, tak můj táta s námi taky jezdil minimálně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.15 21:43

@Netopirek No jenže manžel žádnou takovou volnočasvovou aktivitu nemá, snad jen hospodu.. :/ A když se onehdá překonal a byli jsme na delší procházce, tak jsme ji zakončili v podniku na kraji města, kde potkal kamarády a nás tam nechal samotné 3/4 hodiny, přišel až když kamarádi odešli. On je mladý, takže jeho kamarádi děti ještě nemají a možná proto má touhu po „svobodném“ pohybu a jednání bez dětí… A právě ani na to chození s dětmi nemá nervy a pochopení, jak jsme byli na té procházce, tak věčně hnal dopředu a staršího kluka pořád popoháněl. A vlastně i když jde jen na zahradu a já za ním chci poslat staršího synka, tak remcá. Na jednu stranu si říkám jak je rozumný a zodpovědný na svůj věk a na druhou stranu přemýšlím, zda není ještě mladý na závazek kterým jsou děti. Přitom když jsme se poznali, tak on byl ten, kdo má děti rád a já ta, která je považovala jen za uřvané otravy, teď je to naopak…

• Citovat
  • Upravit
23966
15.9.15 21:53
@Anonymní píše:
@Netopirek No jenže manžel žádnou takovou volnočasvovou aktivitu nemá, snad jen hospodu.. :/ A když se onehdá překonal a byli jsme na delší procházce, tak jsme ji zakončili v podniku na kraji města, kde potkal kamarády a nás tam nechal samotné 3/4 hodiny, přišel až když kamarádi odešli. On je mladý, takže jeho kamarádi děti ještě nemají a možná proto má touhu po „svobodném“ pohybu a jednání bez dětí… A právě ani na to chození s dětmi nemá nervy a pochopení, jak jsme byli na té procházce, tak věčně hnal dopředu a staršího kluka pořád popoháněl. A vlastně i když jde jen na zahradu a já za ním chci poslat staršího synka, tak remcá. Na jednu stranu si říkám jak je rozumný a zodpovědný na svůj věk a na druhou stranu přemýšlím, zda není ještě mladý na závazek kterým jsou děti. Přitom když jsme se poznali, tak on byl ten, kdo má děti rád a já ta, která je považovala jen za uřvané otravy, teď je to naopak…

Nás bral táta taky sebou převážně do hospody. Většinu dětství jsem já i moje kamarádi strávila na zahrádce u hospody. Ale je pravda, že tenkrát to bylo normální, že tatínci hlídali z hospody :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
16.9.15 04:58
@Anonymní píše:

No jo, jestli ono nebude spíše problém, že jsi založila rodinu s chlapem, jehož jedinými zájmy jsou televize a hospoda :? A to, že ho vlastní děti natolik otravují, že s nimi nechce tzrávit vůbec žádný čas a vadí mu i když za ním jsou na zahradu, mi tedy normální nepřipasá. A nečekala bych, že se to změní. 4 leté dítě není žádné mimino s obzvláštními ohledy.

• Citovat
  • Upravit
23966
16.9.15 08:00
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení