Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Lalelale píše:
Nečekané novinky. No jsem zvědavá, co bude. Škoda, že podobné opatření neudělala Itálie ihned, asi bychom všichni nebyli tak moc v řitiblbý dotaz, ale pokud letecká doprava není přerušena, jak přesně ten zákaz cestování funguje, když lidé cestují?
Já bych řekla, že když to letadlo letí do některé té země, tak tě prostě nepustí do letadla. Navíc ty letecké společnosti stejně nebudou lítat, bylo by to těžce ztrátové. Pár dnů, než se všichni vrátí do svých zemí a bude po lítání.
@Lalelale píše:
Nečekané novinky. No jsem zvědavá, co bude. Škoda, že podobné opatření neudělala Itálie ihned, asi bychom všichni nebyli tak moc v řitiblbý dotaz, ale pokud letecká doprava není přerušena, jak přesně ten zákaz cestování funguje, když lidé cestují?
Petricek pred chvili rekl, ze doporucuje vsem Cechum se vratit zpet do patecni pulnoci 14.03. 2020. Zaroven rekl, ze pokud bude v ramci navratu letecky prestup v EU z nerizikovych zemi nebude nutna karantena. Cesi kteri pracuji v Nemecku a Rakousku budou moci vycestovat jen na zaklade potvrzeni zamestnavatele na vyjimku ministerstva vnitra.
@Lalelale jinak obecne plati, ze letecky prestup na letisti v ramci tranzitniho prostoru neni povazovan za vstup do zeme.
@Lalelale píše:
Tipuju, že pokud budeš mít jen let do zakázaných zemí nepustí, pokud jen tranzit tak tě pustí. ČR bude informovat o tomto kroku země kterých se to týká a to nepustí do letadel své občany.
Ale leteckým společnostem se nevyplatí létat s prázdným letadlem. Taktéž z těch zemí sami aerolinky přestanou lítat.
Jo a jinak jeste zaznelo od MV, ze dodrzovani karanteny v CR bude kontrolovat policie. Ministr nezapomnel zminit i moznost 3milionove pokutu ze strany hygieny v pripade nedodrzeni.
Lidi ptám se pro kamarádku, je ceska v ČR, měla koupené letenky u easy jet a zvlášť hotel v zahraničí. Má nárok na peníze zpátky? Nebo je „její problém“, že má zákaz cestování?
Chtěla jsem za rodinou na Velikonoce a ukázat vnuka, ale tak ho snad uvidí aspoň dřív než začne chodit… Co nadělám
za nějaké problémy mi to nestojí.
@pikola opatreni v CR budou platit minim.30dni. Je velmi pravdepodobne, ze se prodlouzi, pochybuji, ze situace se za tu relat. kratkou vyrazne zlepsi nicmene se tady nezhrouti zdravotni system a pandemie neexploduje. Jsem presvedcen, ze za par mesicu se tady tyto opatreni zrusi.
@ocean.mama a co rikas na ten laxni pristup UK ke koronaviru?
@Lalelale píše:
Lidi ptám se pro kamarádku, je ceska v ČR, měla koupené letenky u easy jet a zvlášť hotel v zahraničí. Má nárok na peníze zpátky? Nebo je "její problem, ze má zákaz cestování?
Kazda spolecnost to ma jinak, ale kazda to ma jako prvni vec na svych strankach - vyjadreni ohledne koronaviru a letoveho planu. S nejvetsi pravdepodobnosti bude platit to. ze penize vrati pouze pokud let bude zrusen z jejich strany. Moje letecka spolecnost (Aegean, mam letet z Recka) uvadi, ze pokud byla letenka zakoupena do 9.3. (kupovala jsem uz v lednu) s odletem do 30.4. (mam letet 28.3.), tak si mohu bezplatne zmenit datum a plati to do rijna. Penize vraci pouze, pokud oni ten let zrusi a ja nebudu mit zajem o zmenu data. A mne je to celkem k nicemu, protoze ziju a pracuji v Recku a pokud nepoletim ted, tak do listopadu se tam nedostanu. Recko zatim neni na seznamu tech zemi se zakazem, ale co neni muze byt…a ja mam hruzu, ze se do CR bez problemu dostanu, ale zpet do Recka uz ne, tak uz zvazuji jestli nekam poletim.
Volala jsem dnes mna ministerstvo, tak vratit se muze cesky obcan kdykoliv, ale pres hranice uz nevycestuje zpet. Porad jeste ale nevim, jestli se mnou pusti pres hranice syna, ma 1 rok a nemecky pas. Nevite to nekdo presne? Zitra to budu jeste obvolavat znovu. Navrat zvazuji v pripade, ze by tu zdravotni system kolaboval, to mam na Chechy vetsi duveru. Zase bych tu musela nechat manzela, to je teda situace ![]()
@Jana525 píše:ted mi prisel muz z prace, dela par dni v tydnu v akvariu. Nejvetsim v UK. A tam si predstav, ze dneska bylo plno skol na exkurzi. Jako nechapu. Nehystercim ale tohle me dostalo. Jinak tady je to jak kdyby se nic nedelo, oproti CR k nesrovnani. Nevim co si myslet.
@ocean.mama a co rikas na ten laxni pristup UK ke koronaviru?
@Sallyna píše:mam to stejne, ja cesky pas, syn ma rok a pul, ma UK pas, muz je obcan UK. Takze sama proste nepujdu, nemuzu. Dej vedet kdybys mela vic info
Volala jsem dnes mna ministerstvo, tak vratit se muze cesky obcan kdykoliv, ale pres hranice uz nevycestuje zpet. Porad jeste ale nevim, jestli se mnou pusti pres hranice syna, ma 1 rok a nemecky pas. Nevite to nekdo presne? Zitra to budu jeste obvolavat znovu. Navrat zvazuji v pripade, ze by tu zdravotni system kolaboval, to mam na Chechy vetsi duveru. Zase bych tu musela nechat manzela, to je teda situace
Ziju v Rakousku.
Rodina měla přiletět na Velikonoce, bohužel.