Výbavička pro zimní miminko

65
29.6.21 13:55

Výbavička pro zimní miminko

Hledáme nejlepší výbavičku nejen pro zimní miminko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65
29.6.21 13:56

2021

Ahoj holky, jakou budete pořizovat chůvičku a dudlíky? Máte nějaké tipy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
29.6.21 13:59

@BarbaraL nuk a truelife

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
29.6.21 14:01

@BarbaraL chuvicky nevedem, ale dudlík musíš vzít víc druhů, různé tvary a materiály, každému dítěti vyhovuje něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
29.6.21 14:15

Díky, holky! Ještě monitor dechu, jaký?
Je všude tolik možností, aby se v tom prvorodička vyznala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
29.6.21 14:19

@BarbaraL monitor některé porodnice půjčují, my kupovali babysence

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
29.6.21 14:21

Ahoj, dudlíky dostaneš podle mě od gynekologa, v porodnici a u pediatra, já jich dostala deset, nakonec dudlík ani nepoužívám. Chůvička se mi osvědčila truelife. Monitor jsem půjčovala. Co jsem nevěděla u zimního mimi, bylo, že existují kombinézy s rukavicemi, že se to přehrne přes ruce. Já kupovala rukavice zvlášť :lol:. Fusak bych vzala zpětně s beránkem, měla jsem fleesový a přijde mi málo teplý. Místo čepice bych zvážila kuklu. Jinak mi přijde, že jiná specifika zimní výbava snad nemá. Zavinovačku doporučuji z materiálu Outlast.

• Citovat
  • Upravit
19983
29.6.21 15:05

@Kolicek95 ja třeba dudlik nedostala ani jeden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.21 15:12

Za mě (nás) dudlík jediné mam, monitor dechu nany, chůvička a elektrická odsávačka truelife, výbava pro zimní mimčo se liší jen v tom, že je potřeba nakoupit teplejší oblečení, body s dlouhým, teplejší kabátky, mikiny, overaly atd. fusak jsem koupila lodger, měla jsem ho i pro prvorozené dítko a super, zima ji nikdy nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14649
29.6.21 15:21

Podle mě je monitor, chuvicka, dudlík a odaavacka zbytečná, nepotřebovala jsem nic z toho a mimino taky ne :lol: prvnímu jsem z nevědomosti dala dudlík, druhy ho nemá a je to lepší mnohokrát, daleko min starosti :lol:

Pořídila bych jen oblečky, těch já mám zase hodně, ale užiju to všecko, pak nějakou nádobu na koupání a něco na spaní, plus pleny a poradny kočárek, autosedačku a nositko.

Dále na zimu bych navíc koupila teplý fusak z ovčí vlny a jeden overal a kuklu z merinovlny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
29.6.21 15:23
@Semtex píše:
Podle mě je monitor, chuvicka, dudlík a odaavacka zbytečná, nepotřebovala jsem nic z toho a mimino taky ne :lol: prvnímu jsem z nevědomosti dala dudlík, druhy ho nemá a je to lepší mnohokrát, daleko min starosti :lol:Pořídila bych jen oblečky, těch já mám zase hodně, ale užiju to všecko, pak nějakou nádobu na koupání a něco na spaní, plus pleny a poradny kočárek, autosedačku a nositko.

Monitor rozhodne není zbytečný, zachranil nejeden život. Dudlík taky není od věci, pokud nechceš mít dítě na sobě non stop prisate, chuvicku využiješ spíš ve větším domě, na malý byt je zbytečná a odsávačky se hodí taky, mě zachránila před zánětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14649
29.6.21 15:32
@Kriss Tina píše:
Monitor rozhodne není zbytečný, zachranil nejeden život. Dudlík taky není od věci, pokud nechceš mít dítě na sobě non stop prisate, chuvicku využiješ spíš ve větším domě, na malý byt je zbytečná a odsávačky se hodí taky, mě zachránila před zánětem.

Vidíš, a přece bych monitor koupila pouze pro dítě s nějakým těžším zdravotním problémem. Dítě jsem na sobě měla přisáté jen v sestinedeli, a taky ne nonstop, dům máme skoro 200m a nevzpomnela jsem si, ze bych chuvicku potřebovala nu a místo odsavacky lze použit i ruka, i při hrozícím zánětu, s čímž máme také tu zkušenost u prvního ditete :nevim: ;)

Ale v poho, jako každý ať si dělá podle sebe. Mým dětem v miminkovskem věku často něco zaskočí a jsou blinkaci, tak bych neměla odvahu je nechat samotné, byt třeba v domě na té chuvicce a jít třeba na zahradu, jsem zase úzkostná v tomto směru :lol: :mrgreen: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2036
29.6.21 15:37

Monitor jsme nevyužili, dítě spalo u nás v posteli, ale jestli se miminko nechá odložit, tak je to určitě super věc. Jen ne každé miminko je schopné spát samo v postýlce. Chůvičku podle toho, kde bydlíte protože my bydlíme v bytě a je tu stejně všechno slyšet. Dudlík taky zbytečnost, pokud chceš kojit. Pokud bude kojení ok, tak případně podle potřeby koupit až po šestinedělí, až bude rozjetá laktace a bude jistota, že se miminko správně přisává. Odsávačku bych pořídila až zase podle potřeby. Všechny tyhle věci se dají objednat z eshopu, drogerie nebo lékárně, není potřeba to doma hromadit předem. Já bych kdyžtak spíš doporučila šátek na nošení, nebo kvalitni ergonomické nosítko (třeba Cabo, nebo Monilu uni start… ), to je věc která zachraňuje domácí pohodu a nervy 😂.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14649
29.6.21 16:19

Jo a ještě je dobre mít něco, co produkuje bílý šum, my jsme dostali spici vydru. V určitém období věc k nezaplacení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3086
29.6.21 16:44

Monitor ani chůvičku pořizovat nebudeme :) Čekám třetí mimčo a nevyužila jsem ani u kluků. Dudlík asi až když bude potřeba. Chtěla bych zkusit fungovat bez. A tedy musím dát za pravdu, že je potřeba nakoupit různé tvary a materiály dudlíků. Obzvlášť u druhého synka byl téměř nadlidský výkon vybrat takový, který mu sedl. Trefili jsme asi až na 6. pokus :lol: A pak doporučuji jich nakoupit dost do zásoby, protože jakmile ho někde ztratíš a neseženeš naprosto stejný, tak je zle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí