Výbavička - z druhé ruky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2169
17.10.24 17:11

Výbavička - z druhé ruky

Jsem po druhém screeningu, tak jsem chtěla začít nakupovat nějaké věci.
Plánovala jsem z druhé ruky s tím, že jsem tedy prošla mimibazar, sbazar, bazoš, aukro.
Chtěla jsem balíky oblečení, myslela jsem, že to bude v pohodě, protože jsem tu občas přišla ne diskuzi, jak někdo nemůže prodat věci a všichni radili udělat balík, prodat po velikostech a podobně, že tak uspěli.
Ne, že bych nenašla vůbec nic, ale na výše zmíněných je toho v tomto smyslu fakt pomálu a když něco, tak balík s desítkami bodíček(jedna velikost), pár elasťáku, dva, tři overaly, jeden dva svetříky, pak nějaká prkotina na parádu naprosto nepraktická pro skoro novorozence a končíme. Že by si člověk vybral alespoň z nějakého výběru typy oblečení, které mu vyhovují v té velikosti na období(léto, zima), to je už vyloučené.
Navíc teda ještě pominu, že v tom balíku jsou kolikrát věci z Lidlu a podobných obchodů(to by mi nevadilo), ale když to člověk přepočítá s počtem kusů, tak vzhledem k cenám nového vlastně člověk platí skoro jako za nové. Samozřejmě jsou v balíku i některé jiné věci, ale žila jsem v domění, že věci z těchto typů obchodů už dál moc obchodovatelné nejsou.
Navíc jsme chtěla osobní předání ve městě, kde bydlím(je velké, takže jsme naivně počítala s širokou nabídkou) a předáním peněz z ruky do ruky (díky čemuž zrovna nepreferuji aukro, kde je ale asi nejslušnější nabídka).
Počítala jsem takhle třeba i s nákupem kočáru v nejbližší okolí, přizpůsobila jsem tomu i to, že chci celkem masově rozšířený kočár a že by byl extra výběr v okolí, to tedy rozhodně ne.
Ještě mi tedy někdo říkal o možnosti facebooku, ten nemám, stojí si za to založit profil a bude mi to k něčemu, když bude nový?
Jedinné, co asi nebude problém, je vanička a postýlka-matraci koupím novou.
Ale jsme z toho taková rozpačitá, ne že by nebylo nic, ale mám pocit, ale spíš než desítky(oblečení), to dokážu zvlášť v okolí spočítat na jednotky. Kočáry tak do 5 kusů v celé ČR.
Mám nereálné představy a lidi ty věci vyhazují, darují po příbuzných?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16184
17.10.24 17:15
@Mariane.B píše: Více

Já přes Marketplace sehnala balíky s oblečením, ale z jiných měst, takže jsem si to nechala poslat. Stále to vyšlo levněji, než vše kupovat nové. I tak jeden kus vyšel průměrně levně.

Kočár objevil manžel taky přes Marketplace, to samé já postýlku a jinde povlečení a mantinel do postýlky.

Nové jsem kupovala jen látkové pleny s příslušenstvím, vaničku a polštářek a peřinkou. A pár kousků oblečení v Pepco, nebo Kik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
17.10.24 17:17

@Dahlia0409 Kouknu se, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
17.10.24 17:23

Ja jsem brala věci z 2. ruky jako vetsi komplet od konkretni osoby, ktera se toho zrovna zbavovala hromadne - vanička, houpatko, sedačka, kocarek… plus vždy nějaká ta krabice obleceni. Domluvili jsme se na hromadné ceně.
To samé třeba plinky co zbyly, nebo postýlka, deky, přebalovací pult… a k tomu další krabice nebo dve obleceni.

Jen čistě obleceni jsem nebrala. A jak píšeš- je toho tuna co tu mám a zároveň mám pocit, že něco důležitého chybí. Tímto stylem jsem ušetřila protože dost věcí bylo opravdu hezkých a více jak 8.000 jsem za kompletní výbavu z druhé ruky nedala a to je tu i suprový kocarek.

Na druhou stranu všechno je pres známé, příbuzné, nebo kolegyně z práce, co jsou rádi, že se toho zbavi, než aby jim šlo o peníze. Rozhodně sítě po okolí, že sháním a někdo se objeví. Mnoho lidí to nikde neinzeruje, ale napíše na FB že se zbavuje věci pokud byste o někom věděli dejte kontakt.

Ale taky jsem se bavila a některé doufají, že na tom,,vydělají,, zpět a berou to jako přivýdělek. Pak často kupují dražší věci a taky očekávají, že za to ostatní zaplatí. Nebo jim není blbý i ze známosti říct si plnou cenu za hračky které ani nechci a dávají cenovku ke všemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7689
17.10.24 17:28

My jsme 99 % všeho dostali od přátel. Zbytek jsem úplně v pohodě sehnala na Marketplace takže možná si ten FB založit zkus, zvlášť když jsi z velkého města. Mně se taky nechtělo platit poštovné a přes ten Marketplace jsem se právě jednoduše domluvila s každým na osobním předáním, našla jsem si hned i skupinu maminek přímo z našeho sídliště tak jsem pro většinu věcí nemusela ani jezdit přes celou Prahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15449
17.10.24 17:29

Balíků už není taková nabídka. A naprosto to chápu. Nekoupila bych takový balík.
Jednotlivé věci si chci sama vybrat.
Jinak ale marketplace na fb … Spousta věcí, kočárů. Pokud chceš kočár určité značky, přidej se na fb do skupin, kde holky tuto značku probírají. Dnes už existují skupiny na fb snad na všechny kočáry :lol: a nejen kočáry. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11796
17.10.24 17:31

Já jsem skoro všechno sehnala přes facebook…domluvíš se po zprávách s prodejcem. Taky tam jsou místní prodejní či swapovaci skupiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
17.10.24 17:32

@Mariane.B já mám Facebook a je tam spousta skupinek, kde maminky prodávají oblečení pro děti. Jsem ve skupině Lindex baby bazar a Oblečení pro kluky. Ještě hodně teď jede Vinted, ale ten nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
17.10.24 17:39

Tak tady je taky bazar.
Marketplase, tam se určitě něco najde. Ale teda nevím no. Já dávala krabici kde bylo víc jak 40 kusů všeho druhu. Po jednom dítěti, mix značek, za 250. A spoustě lidem se to zdálo moc peněz. V podstatě, jsou ty úplně miminkovske hadříky téměř bez vady. :nevim:
Kamradka hodně prodávala na vinted. Tak sehnala obrovský balík dražšího oblečení za několik stovek. A kočár podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
17.10.24 17:42

Za mě nejlepší výběr Vinted, balíky i kusy. Já beru vždy po kusech, kdo nabízí hodně věcí, vyberu si jen co se mi líbí, balíky obsahují vždy nějaké nepraktické nebo ošklivé věci. Na mimina toho mají na Vinted mraky za směšné peníze, na větší děti se už kupuje hůř. Pepco, Kik apod. neberu, jen kvalitní značky. Nebo různé swap skupiny na Facebooku, jsou taky fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
17.10.24 17:46

Na Facebooku je toho hodně, mám balíky na holku skoro do roka ;-) od 300 do 450kc…já sama ale balíky nenakupuje, obzvlast první dítě jsem si chtěla načančat a druhému dokupuju, co se mi líbí…ale po kusech slo na odbyt jen něco málo, tak jsme udělali balíky, ať je to rychleji pryč…kočárek jsem měla nový, postýlku po sobě, ale moc jsme nevyužili…z druhe ruky mám nektěré interaktivní hračky, něco mám od kamarádek…nejvíce toho najdeš opravdu na Facebooku a na vinted ;-) teď je balikovna 39kc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
17.10.24 17:54

Všem děkuji, vše si projdu a uvidím.
Bohužel známí mají větší děti nebo se tak narozené, že se nesejdeme velikostmi a už se věcí zbavili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
17.10.24 17:57

Jinak můžeš ještě zkusit třeba Brumla.cz.

Jinak třeba Lidl pokud je OK udržovaný, tak s tím nebude problém. Navíc ty děti malé tak rychle rostou, že to ani nestíhnou unosit.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
17.10.24 18:00

My tedy nedostali vůbec nic. Neměli jsme žádné známe aktuálně s malými dětmi, vše jsme kupovali. FB, Vinted, Brumla, akce v Lidlu …. Navíc těch věcí není pro začátek potřeba mnoho … Brumla.cz taky fajn.
Kdysi byl fajn mimibazar.cz, ale mám pocit, že tak 5 let už je pase.

• Citovat
  • Upravit
68920
17.10.24 18:03

Zkusila bych Vinted. Někdo tam má hodně zboží po kouscích a když si to poskládáš jako balík, může nabídnout slevu. Popřípadě rozhodit sítě ve svém městě, pravděpodobně má někdo známého s mrňavým dítětem, který by se chtěl věcí zbavovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák