Výběr CAR - IVF s darovanými vajíčky/oocyty 2021

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
26
18.1.21 19:00

Výběr CAR - IVF s darovanými vajíčky/oocyty 2021

Dobrý den/večer,
chtěla bych poprosit o Vaše zkušenosti ohledně výběru CAR pro cyklus s darovanými oocyty. Měli jsme osobní schůzku ve 2 CAR a do dalších jsem volala a teď nevíme, pro který se rozhodnout. Ve zkratce: ráda bych, aby sestřička/koordinátorka, se kterou komunikuji viděla osobně i potencionální dárkyně. Porovnat fenotyp a vzdělání je fajn, ale co to hovoří o člověku, charakteru..?
Bohužel dle dosavadního pátrání mají v CAR tyto role oddělené, dárkyni vybírá koordinátorka, která čekatelku nikdy neviděla pouze na základě základního popisu vzhledu, vzdělání, případně nějakých dalších požadavků. Ale jak uchopit ty „další požadavky“.. mám pocit, že si tam můžeme napsat cokoliv a vzhledem k tomu, že se platí předem, tak vyberou asi tu, která se nejvíce blíží našim požadavkům anebo ani to ne… Jelikož je to v podstatě nekontrolovatelné.. nemáme z toho prostě dobrý pocit :? Jaké máte zkušenosti?
Doporučili byste prosím CAR s osobnějším přístupem? Velice děkuji, :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.1.21 20:03

Byli jsme v Reprofitu Brno. My dali požadavky na dárkyni a pan doktor podle toho hledal dárkyni v jejich databázi. Pochybuji, že někde vám to bude párovat koordinátorka a dělat pohovor, jak s vámi, tak s ní a fyzicky ještě nějak zkoumat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.1.21 21:23

To, že koordinatorka není propojená s dárkyní a přijemkyní má svůj smysl. K čemu ti prosím tě bude, že je dárkyně někomu sympatická? Jí třeba bude a tobě vůbec ne :nevim: K čemu ti bude, jaký má charakter?
Důležité jsou snad úplně jiné aspekty, ne :think:

• Citovat
  • Upravit
221
19.1.21 08:38

Ahoj, vím ze v Gennetu v Praze si berou Tvoji fotku a hledají alespoň co nejpodrobnější. Ale podle mě je to spis kolo štěstí. Jsem ve stejně situaci jako Ty :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.21 08:47
@Funnymonkey píše:
Ahoj, vím ze v Gennetu v Praze si berou Tvoji fotku a hledají alespoň co nejpodrobnější. Ale podle mě je to spis kolo štěstí. Jsem ve stejně situaci jako Ty :mavam:

To víš, nebo jsi se s tím setkala?

• Citovat
  • Upravit
221
19.1.21 11:05
@Anonymní píše:
To víš, nebo jsi se s tím setkala?

To vím. Byla jsem tam na konzultaci!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.21 11:30
@Funnymonkey píše:
To vím. Byla jsem tam na konzultaci!

Tak to mají nově! Ještě nedávno se žádná fotka nedávala!

• Citovat
  • Upravit
221
19.1.21 12:06
@Anonymní píše:
Tak to mají nově! Ještě nedávno se žádná fotka nedávala!

Já tam byla na konci listopadu. Prý velkou fotku obličeje a hledají podobu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
19.1.21 12:36
@Anonymní píše:
To, že koordinatorka není propojená s dárkyní a přijemkyní má svůj smysl. K čemu ti prosím tě bude, že je dárkyně někomu sympatická? Jí třeba bude a tobě vůbec ne :nevim: K čemu ti bude, jaký má charakter?
Důležité jsou snad úplně jiné aspekty, ne :think:

K čemu mi bude charakter? Třeba k tomu, že budu vědět, že má dárkyně podobnou povahu jako já. Introverze/extroverze, psychická odolnost, různé vlohy (sport atd.) to vše je dědičné. Hnědé vlasy a hnědé oči má 80% žen. Rozumím tou, že to má být anonymní, ale na druhou stranu nekupujeme rohlíky na krámě, že. Je to extrémně důležité, jakou dárkyni vyberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
19.1.21 12:39
@Funnymonkey píše:
Já tam byla na konci listopadu. Prý velkou fotku obličeje a hledají podobu

Myslím, že to standardně to nedělají, ale když si člověk o to řekne, tak si fotografii převezmou. Těžko říct, jak moc s ní pracuje koordinátorka při výběru když fotky dárkyň k dispozici nemá a pochybuji, že si je všechny pamatuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.21 12:56
@Sara 85 píše:
K čemu mi bude charakter? Třeba k tomu, že budu vědět, že má dárkyně podobnou povahu jako já. Introverze/extroverze, psychická odolnost, různé vlohy (sport atd.) to vše je dědičné. Hnědé vlasy a hnědé oči má 80% žen. Rozumím tou, že to má být anonymní, ale na druhou stranu nekupujeme rohlíky na krámě, že. Je to extrémně důležité, jakou dárkyni vyberou.

Povahu přece nezjistíš z fotky :nevim:
Hele nechci se dohadovat, ale věř tomu, že koordinátorka ví o darkyni jen to, co tam ona sama uvede, včetně třeba kouření, což všechny uvedou, že nekouří a myslíš, že je to pravda??
Navíc vlohy i kdyby měla jakékoli dítě zdědit vůbec nemusí, důležité je, k čemu dítě povedete.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.21 13:40

Tak ono hlavně, když tam napíšeš, že chceš, aby uměla 5 jazyků, uměla hrát na 3 hudební nástroje, byla sportovně založená, štíhlá zrzka a zelené oči, tak aby se člověk dočkal. Proto, když jsme vyplňovali požadavky, tak fakt jen reálné.

• Citovat
  • Upravit
26
19.1.21 19:09
@Anonymní píše:
Povahu přece nezjistíš z fotky :nevim:
Hele nechci se dohadovat, ale věř tomu, že koordinátorka ví o darkyni jen to, co tam ona sama uvede, včetně třeba kouření, což všechny uvedou, že nekouří a myslíš, že je to pravda??
Navíc vlohy i kdyby měla jakékoli dítě zdědit vůbec nemusí, důležité je, k čemu dítě povedete.

Ano, toto opravdu není téma k dohadování.. Všechny víme, že mezi lidmi jsou velké rozdíly, o tom by se dalo psát na několik stran..Fotka pomůže vybrat vzhledově podobnou ženu. Myslím, že koordinátorka, která se s příjemkyní potká osobně, dokáže mnohem lépe vybrat typově podobnou ženu než někdo, kdo dostane anonymní dotazník. Taky by k tomu mohla přistupovat trochu svědomitěji. Samozřejmě je důležité, k čemu dítě povedeme, nicméně geny hrají v osobnosti člověka hodně významnou roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
19.1.21 20:06

@Sara 85 souhlas 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
23.1.21 09:30

@Sara 85
Ahoj, nenapsala jsi, kde jste byli na te konzultaci.

Za sebe doporucuju Unica Praha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital