Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
já jsem hrozně chtěla holčičku Pavlínku… říkala bych jí Pájo, Pájino, Pájí, Pavlí, Pavlínko… ale nakonec to byl kluk ![]()
Sofie je moc krásné jméno,na ostatní se neohlížej,my zase máme druhého syna Jaromíra a to jsou někdy fakt hlášky na to jméno,ale přesně jsem to čekala,hlavně si do toho nenech kecat.
ahoj, jde právě o to, že jméno Sofinka se až tolik nelíbí příteli, ale máme spolu dohodu, že pro kluka vybírá on a já pro holčičku…takže to jinak bych asi neřešila, jemu se líbí Bára a Terezka, Terezku nechci…a teď nevim..jinak k příjmení se hodí Sofie..tak uvidíme, jsem strašně nerozhodná…
Přesně tak, dej co se Vám líbí a na ostatní se neohlížej, nikdy se nezavděčíš všem a je to jen tvoje volba.
Ahoj Nikol ( snad se tak zakladatelka jmenuje
),
diskuse jak pro mě stvořená ![]()
taky bychom měli mít Sofii- my teda konkrétně ve tvaru Sofia- líp se to hodí k příjmení…navíc, tatínek a jeho rodina ze slovenské strany, tam je to běžné s a na konci…
přítel s tím příšel téměř hned na začátku těhotenství a pořád si nad tím jménem stojí, ale já s tím pořád nejsem nějak vnitřně smířena, ale rodina už to taky bere a ptají se na Sofinku, takže si myslím, že si určitě zvyknu taky…ale ted mě trochu začíná děsit, kolik jich nakonec bude…
no a v tvém případě bych teda neváhala, pokud tohle jméno máš už léta vysněné…takhle jsem to měla s první dcerou, už někdy od 20 jsem si prostě přála mít Danielu, takže jsem nad jménem prostě vůbec nepřemýšlela.....no a ted to holt nechám na příteli a jeho Sofince
…jiná jména u nás vůbec na výběr nepadla…já vůbec nevím a přítel mi řekl, že o jiném on přemýšlet nebude, leda, že bych přišla já s nějakým jiným nvrhem, což prostě nemám, takže to holt bude Sofia- Sofinka- Sofí.....víc možností mě pro to jméno nenapadá, ale u mé prvorozené taky většinou používám max 3 varianty, přestože jich je určitě mnohem víc než u Sofie, takže za mě, já být tebou, jdu rozhodně do Sofie
a na okolí určitě ohledy neber…je to tvoje dceruška, ne jejich…ty s ní budeš každý den, ty ji budeš oslovovat nejvíc…
Ja myslim, ze okoli se nezavdecis, at vyberes co chces. Kdyz vyberes caste jmeno, tak to bude pro nekoho moc „obycejne“ kdyz neobvykle, tak to bude zase divne.
Dejte takove jmeno, na jakem se dohodnete s manzelem, ktere se vam obema libi a na ostatni se vykasli ![]()
Sofinka je nádherný jméno
a jestli se líbí vám tak proč ne?na ostatní kašli
my budeme mít Valerii-taky jsem nepřišla zatím na moc zdrobnělin teda,ale věřím,že časem to přijde samo
jo a nikomu jsme jméno pro které jsme se rozhodli neřekli,ani rodině ani známým,jen holkám tady jsem to vyžvanila
prostě až se narodí tak to bude hotová věc a na každýho kašlu,znám svou maminu a nehodlám jí až do porodu poslouchat
takže asi tak
zatím je to pro všechny „pracovním názvem“ Boženka jen jeden kamarád jí říká Karlík ![]()
Já bych se na ostatní vykašlala. Stejěn se pak řeší po porodu, jestli je to zdravé, krásné a tak. A stejně pak mimi říkají všichni jménem, jaké dostalo a jméno se pak snad už neřeší. A kdo ho řeší, tak asi má tolik času se v životě zabývat takovými věcmi. Důležité je, jestli se jméno líbí Vám, jako rodičům. My jsme jméno vybíraly taky složitě, já chtěla Magdalénu, ale už je to malá neteř, tak jsem se nechtěla opičit. Tak jsem přemšleli dál. Teď budeme mít asi Julii, ale moc nad jménem zatím nepřemýšlíme. Asi vybereme pár favoritů každý a pak vybereme jedno. S okolím jsme to ani neprobíraly. PRo nás jeto soukromá věc, do které nám nemá právo kdo co kecat. Navíc, jsem to chtěly pro všechny jako překvápko.
Terrad píše:
Já myslím, že časem vymyslíš spostu zdrobnělin na Sofinku. My máme Theu a taky se nikomu nelíbila a dneska se jim to jméno už líbí.
Thea je krásné jméno, můžu se zeptat jak jí ještě jinak říkáte?
Taky máme vybranou Sofinku a mluvíš mi teď z duše..
Taky trochu váhám..
saiiimona píše:Terrad píše:Thea je krásné jméno, můžu se zeptat jak jí ještě jinak říkáte?
Já myslím, že časem vymyslíš spostu zdrobnělin na Sofinku. My máme Theu a taky se nikomu nelíbila a dneska se jim to jméno už líbí.
Taky máme vybranou Sofinku a mluvíš mi teď z duše..Taky trochu váhám..
Nás to teda teprve čeká, ale budeme jí říkat Thei, Theinko, Theuško a určitě ještě na něco přijdeme, jak se narodí
Už to máme za pár, tak se moc těšíme.
Tak mí jí nejčastěji říkáme Theuško, Theš, Theuše, Theinko, Theunko, Theun, Theíčku, prostě si člověk s tím jménem musí pohrát. Nám se prostě Thea líbila na dospělou ženu a když jsme to jméno v lednu dávali, tak jich bylo jen 69 a teď naposledy když jsem koukala, tak už 102
, nějak se rozrůstaj
.
Terrad píše:
Tak mí jí nejčastěji říkáme Theuško, Theš, Theuše, Theinko, Theunko, Theun, Theíčku, prostě si člověk s tím jménem musí pohrát. Nám se prostě Thea líbila na dospělou ženu a když jsme to jméno v lednu dávali, tak jich bylo jen 69 a teď naposledy když jsem koukala, tak už 102, nějak se rozrůstaj
.
Vidíš a u nás na matrice se divili, že tu není ani jedna - jako v našem městě
Já taky žádnou ještě neznám. Ale neřeším to, to si prostě nevybereš, když jsem před 7 lety dávala Tadeáše, tak jich bylo minimálně a teď je jich jak maku, takže si řekneš, že dáváš neobvyklé jméno a za pár let se nestačíš divit
Jinak děkuji za inspiraci, jak se dá Theušce říkat ![]()
A co - Thébo?:-))
Terrad píše:
Tak mí jí nejčastěji říkáme Theuško, Theš, Theuše, Theinko, Theunko, Theun, Theíčku, prostě si člověk s tím jménem musí pohrát. Nám se prostě Thea líbila na dospělou ženu a když jsme to jméno v lednu dávali, tak jich bylo jen 69 a teď naposledy když jsem koukala, tak už 102, nějak se rozrůstaj
.
Tak u mě zatím vyhrává Philipa, ale hned druhá je Theoni
takže zkráceně Thea.........a tak jak tu některé píšete, raději jména nikomu neříkáme, protože z předchozího těhu znám, kolik vybraných jmen mi ostatní (hlavně máma) vymluvili, až nebylo moc z čeho vybírat. Tenkrát jsem se zařekla, že už nikomu jméno neprozradím a až se mimi narodilo, jen jsme oznámili, že se jmenuje tak a tak......Najednou se všem hned líbilo a i mamce připadalo krásné. Vsadím se, že říct ji jméno před porodem, měla by k němu spoustu připomínek
Takže tentokrát preventivně „tajemství“ ![]()