Výběr jména pro holčičku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3804
14.8.11 20:39
Havraní píše:
máma mi dokonce řekla,že ji bude říkat jiným jménem,připadá vám to normální?

tak tuto situaci znám z vlastní zkušenosti. jen mi to neříkala má máma, ale tchýně. nelíbilo se jí jméno hugo, ale stejně jsme ho synovi dali. a nakonec si tchýně zvykla. :mrgreen:
teď čekáme holčičku a taky přemýšlíme o jménu. favoritem je stela nebo justýna. ještě je ve výběru týna. tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
14.8.11 20:42

Vy jste mi snad koukaly do sešitu, Týna byla taky v užším výběru :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3804
14.8.11 21:25

terrad tak tě teda pobavím. noru jsme ze seznamu vyškrtli nedávno, ta taky patřila mezi tvé favoritky, ne? :mrgreen:

a theu mají naši kamarádi. už má 5 let a i ona sama je se svým jménem moc spokojená. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
14.8.11 21:28
bazka píše:
terrad tak tě teda pobavím. noru jsme ze seznamu vyškrtli nedávno, ta taky patřila mezi tvé favoritky, ne? :mrgreen:a theu mají naši kamarádi. už má 5 let a i ona sama je se svým jménem moc spokojená. :palec:
:-D :-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
15.8.11 02:28
MUFICE píše:
Havraní píše:
Tak já mám něco podobnýho s Viktorkou,mě se to moc líbí,jsem už rozhodnutá,ale mrzí mě reakce okolí,líbí se to jen mým dětěm,ale ostatní, ty reakce,rodiče mi to tak zošklivují,až mě to zaráží,každý si může dát jméno,jaký chce,nikdy bych tohle nikomu nechtěla dělat,máma mi dokonce řekla,že ji bude říkat jiným jménem,připadá vám to normální?
¨
Jméno Viktorie se ted dává docela běžně, tak nevím čemu se diví 8-o Líbí se mi ještě i Valérie
:lol: jéé konečně někdo komu se líbí :potlesk: kuju kuju :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
15.8.11 09:49

Já se přidávám, Viktorka se mi taky moc líbí. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
16.8.11 08:50

Jéé HUGA jsem taky chtěla na kluka,nakonec je to David,protože mi to okolí rozmluvilo,ale je to bomba jméno :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.2.12 03:45

... ZAČALA JSEM VÁHAT :-(

AHOJ všem v diskusi! Jsem moc ráda za tohle téma ..
Jsem ve 29. tt a asi 2 mesice jsme s manzelem rozhodnuti pro jmeno Sofie nebo Sofia. Uz ji tak rikame, JENZE, ja posledni dobou narazim na dilema … zjistuju, ze se kolem me rozrusta pocet Sofií a to je presne to, co jsem nikdy nechtela … chtela jsem vzdycky Sofii a podobne (drive mene obvykle jmeno), ale co me odrazuje je ten pocet holcicek, ktere se tak jmenuji. Libi se mi tu navrhy jako Philippa a Thea, to jsem sama poradne jeste neslysela, jsou to moc pekna a netypicka jmena ALE my uz male rikame docela dlouho Sofi a prijde mi divné zacit ji najednou rikat jinak, i kdyz bude v brisku jeste cca 10 tydnu.
Muzete poradit? Bojim se, abych pak nemela ke jmenu Sofie spis averzi kvuli castosti pouziti :think: rikam si, proc musela prijit zrovna ted doba, kdy se tak casto zacalo tohle jmeno pouzivat :| Diky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
17.2.12 09:26

Neblbni, dej jméno takové, jaké se ti líbí a jak to cítíš. V součtu těch Sofií stejně bude málo, zatím pořád vedou Aničky, Terezky, Natálky a podobně:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
17.2.12 09:34

Tak já jsem jedna, co máme Sofinku :-) Měla jsem to úplně stejný jako Ty, nechtěla jsem jméno, co se dává hodně a ejhle, je to tady :-) Ale teď je mi to jedno, ta moje je jen jedna, třeba se zas za chvíli budou dávat hodně Thei.. To člověk nikdy neví, dala bych prostě to, co se Ti líbí nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.2.12 09:51

Hofko a Saiiimono, diky za reakce!!!!!

..... bude se snazit neresit to :mavam:
Mate urcite pravdu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
17.2.12 11:03
MácaBrouzdalka píše:
Jsem ve 29. tt a asi 2 mesice jsme s manzelem rozhodnuti pro jmeno Sofie nebo Sofia. Uz ji tak rikame, JENZE, ja posledni dobou narazim na dilema … zjistuju, ze se kolem me rozrusta pocet Sofií a to je presne to, co jsem nikdy nechtela … chtela jsem vzdycky Sofii a podobne (drive mene obvykle jmeno), ale co me odrazuje je ten pocet holcicek, ktere se tak jmenuji. Libi se mi tu navrhy jako Philippa a Thea, to jsem sama poradne jeste neslysela, jsou to moc pekna a netypicka jmena ALE my uz male rikame docela dlouho Sofi a prijde mi divné zacit ji najednou rikat jinak, i kdyz bude v brisku jeste cca 10 tydnu.
Muzete poradit? Bojim se, abych pak nemela ke jmenu Sofie spis averzi kvuli castosti pouziti :think: rikam si, proc musela prijit zrovna ted doba, kdy se tak casto zacalo tohle jmeno pouzivat :| Diky!!!

My jsme taky celou dobu měli vybraná dvě jména, Sofie a Matyáš. A tak měsíc před porodem, mě přepadla šílená panika, jestli jsem vybrala správně. Bude se jméno miminku líbit? Takže to dopadlo tak, že jsem měla na nočním stolku knížku se jmény, každý večer se tím probírala, byla čím dál víc zoufala, manžel šedivý. A stejně když malá „vylezla“ dostala uplně jiné jméno, než jsem původně měla na seznamu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
17.2.12 11:53
veverik píše:
MácaBrouzdalka píše:
My jsme taky celou dobu měli vybraná dvě jména, Sofie a Matyáš. A tak měsíc před porodem, mě přepadla šílená panika, jestli jsem vybrala správně. Bude se jméno miminku líbit? Takže to dopadlo tak, že jsem měla na nočním stolku knížku se jmény, každý večer se tím probírala, byla čím dál víc zoufala, manžel šedivý. A stejně když malá „vylezla“ dostala uplně jiné jméno, než jsem původně měla na seznamu. :lol:

Pro mě měla moje máma vybranou Natálii a domů přijela s Kamilou. Nevím, co ji přelítlo přes nos, moje starší ségra z toho prý byla taky zklamaná. Radši bych tu Natálii teda:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
17.2.12 12:00
MácaBrouzdalka píše:

V top ten ještě není, zatím je na 17 tém místě. Jestli jí tak už říkáte, tak už si na jiné jméno stejně nezvyknete ;) http://www.czso.cz/…v_lednu_2011 - odkazu jsou četnosti - nejčastějších 50 jmen dole na konci stránky v excelovském souboru 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.2.12 19:02

To je zajímavý!!!!!

… a to jmeno prislo samo najednou, jak jste ji spatrili nebo jste ho par dni pred tim vymysleli?

veverik píše:
MácaBrouzdalka píše:
My jsme taky celou dobu měli vybraná dvě jména, Sofie a Matyáš. A tak měsíc před porodem, mě přepadla šílená panika, jestli jsem vybrala správně. Bude se jméno miminku líbit? Takže to dopadlo tak, že jsem měla na nočním stolku knížku se jmény, každý večer se tím probírala, byla čím dál víc zoufala, manžel šedivý. A stejně když malá „vylezla“ dostala uplně jiné jméno, než jsem původně měla na seznamu. :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze