Výběr jména pro holčičku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17.2.12 19:14

MOC DÍKY ZA ZASLANI DETAILNÍHO ZPRACOVÁNÍ CETNOSTI JMEN!!

Sofie by mohla byt jeste mnohem niz, ale 17.místo uz neni aspon v hlavni desitce :pankac: …I KDYZ… je to z ledna 2011 :think:

To se urcite posunulo vys…ted je slycham vazne dost casto.. :nevim:

Kallkapa píše:
MácaBrouzdalka píše:
AHOJ všem v diskusi! Jsem moc ráda za tohle téma ..
Jsem ve 29. tt a asi 2 mesice jsme s manzelem rozhodnuti pro jmeno Sofie nebo Sofia. Uz ji tak rikame, JENZE, ja posledni dobou narazim na dilema … zjistuju, ze se kolem me rozrusta pocet Sofií a to je presne to, co jsem nikdy nechtela … chtela jsem vzdycky Sofii a podobne (drive mene obvykle jmeno), ale co me odrazuje je ten pocet holcicek, ktere se tak jmenuji. Libi se mi tu navrhy jako Philippa a Thea, to jsem sama poradne jeste neslysela, jsou to moc pekna a netypicka jmena ALE my uz male rikame docela dlouho Sofi a prijde mi divné zacit ji najednou rikat jinak, i kdyz bude v brisku jeste cca 10 tydnu.
Muzete poradit? Bojim se, abych pak nemela ke jmenu Sofie spis averzi kvuli castosti pouziti :think: rikam si, proc musela prijit zrovna ted doba, kdy se tak casto zacalo tohle jmeno pouzivat :| Diky!!!
V top ten ještě není, zatím je na 17 tém místě. Jestli jí tak už říkáte, tak už si na jiné jméno stejně nezvyknete ;) http://www.czso.cz/…v_lednu_2011 - odkazu jsou četnosti - nejčastějších 50 jmen dole na konci stránky v excelovském souboru 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.2.12 19:15

DÍKY! :kytka:

hofka píše:
veverik píše:
MácaBrouzdalka píše:
AHOJ všem v diskusi! Jsem moc ráda za tohle téma ..
Jsem ve 29. tt a asi 2 mesice jsme s manzelem rozhodnuti pro jmeno Sofie nebo Sofia. Uz ji tak rikame, JENZE, ja posledni dobou narazim na dilema … zjistuju, ze se kolem me rozrusta pocet Sofií a to je presne to, co jsem nikdy nechtela … chtela jsem vzdycky Sofii a podobne (drive mene obvykle jmeno), ale co me odrazuje je ten pocet holcicek, ktere se tak jmenuji. Libi se mi tu navrhy jako Philippa a Thea, to jsem sama poradne jeste neslysela, jsou to moc pekna a netypicka jmena ALE my uz male rikame docela dlouho Sofi a prijde mi divné zacit ji najednou rikat jinak, i kdyz bude v brisku jeste cca 10 tydnu.
Muzete poradit? Bojim se, abych pak nemela ke jmenu Sofie spis averzi kvuli castosti pouziti :think: rikam si, proc musela prijit zrovna ted doba, kdy se tak casto zacalo tohle jmeno pouzivat :| Diky!!!
My jsme taky celou dobu měli vybraná dvě jména, Sofie a Matyáš. A tak měsíc před porodem, mě přepadla šílená panika, jestli jsem vybrala správně. Bude se jméno miminku líbit? Takže to dopadlo tak, že jsem měla na nočním stolku knížku se jmény, každý večer se tím probírala, byla čím dál víc zoufala, manžel šedivý. A stejně když malá „vylezla“ dostala uplně jiné jméno, než jsem původně měla na seznamu. :lol:
Pro mě měla moje máma vybranou Natálii a domů přijela s Kamilou. Nevím, co ji přelítlo přes nos, moje starší ségra z toho prý byla taky zklamaná. Radši bych tu Natálii teda:-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
18.2.12 14:33

Ahoj všem mamkám nebo budoucím mamkám :D jsem teď v 27tt a dohady o jménu s mojí drahou polovičkou neberou konce :? tak prosím o názory Vás!!
Hned co jsme se dozvěděli že čekáme vysněnou holčičku, začal boj o jméno :( mě se už asi od třetího měsíce těhotenství líbila Danika… všichni reagovali celkem pozitivně až na mého drahého muže :evil: tomu se to nelíbí protože to není v kalendáři a není to český…chtěla aby se malá jmenovala po mě - Michaela.(což já ale zavrhuji, protože mi připadá divný být doma dvě ženský se stejným jménem a taky se mi nelíbí to rozdělování na malou a velkou a později starou a mladou)takže jsme do výběru přibrali další jména Elišku a Nelu - které vybral manžel a Dorotku a Šarlotu - které se líbí mě. :D
Teď můj problém :D Máme takovou malou farmu a jedno miniprasátko se jmenuje Eliška proto s tim jménem mám trochu problém a Nela je pes jednoho pána z naší vesnice takže mám z těchto jmen spíš zvířecí než mateřské pocity :D a jemu připadá můj výběr staromódní a hned je zavrhnul. Teď nevim jestli si stát tvrdě za svým nebo ustoupit abych už naší holčičce mohla říkat jménem…
Co říkáte na tyto návrhy jmen?? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
18.2.12 18:28
Michaela V píše:
Ahoj všem mamkám nebo budoucím mamkám :D jsem teď v 27tt a dohady o jménu s mojí drahou polovičkou neberou konce :? tak prosím o názory Vás!!
Hned co jsme se dozvěděli že čekáme vysněnou holčičku, začal boj o jméno :( mě se už asi od třetího měsíce těhotenství líbila Danika… všichni reagovali celkem pozitivně až na mého drahého muže :evil: tomu se to nelíbí protože to není v kalendáři a není to český…chtěla aby se malá jmenovala po mě - Michaela.(což já ale zavrhuji, protože mi připadá divný být doma dvě ženský se stejným jménem a taky se mi nelíbí to rozdělování na malou a velkou a později starou a mladou)takže jsme do výběru přibrali další jména Elišku a Nelu - které vybral manžel a Dorotku a Šarlotu - které se líbí mě. :D
Teď můj problém :D Máme takovou malou farmu a jedno miniprasátko se jmenuje Eliška proto s tim jménem mám trochu problém a Nela je pes jednoho pána z naší vesnice takže mám z těchto jmen spíš zvířecí než mateřské pocity :D a jemu připadá můj výběr staromódní a hned je zavrhnul. Teď nevim jestli si stát tvrdě za svým nebo ustoupit abych už naší holčičce mohla říkat jménem…
Co říkáte na tyto návrhy jmen?? ;)

A co místo Daniky jen ANIKA ? 8) Z ostatních jmen neporadím, nelíbí se mi :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
18.2.12 20:14

Anika už taky byla navrhnuta a zavrhnuta :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6350
18.2.12 20:28

Máme Michaelu a Danielu, které také říkám občas Daniko, víc teda Daninko :lol: a přiznám, že jsem vůbec netušila, že Danika jako jméno existuje, moc se mi líbí. Dej tomu čas, třeba se ještě nechá, když uvidí, že jsi neoblomná ;) . Z vašich možností bych potom vybrala Nelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
18.2.12 20:40
samida píše:
Máme Michaelu a Danielu, které také říkám občas Daniko, víc teda Daninko :lol: a přiznám, že jsem vůbec netušila, že Danika jako jméno existuje, moc se mi líbí. Dej tomu čas, třeba se ještě nechá, když uvidí, že jsi neoblomná ;) . Z vašich možností bych potom vybrala Nelu.

Právě v celém okolí znám Daniku jen jednu, tak se mi to i líbilo, že si jména většinou spojím s někým koho nemusim a okamžitě se mi zhnusí :lol: u Daniky toto nehrozilo…škoda že ten můj mužík je taková hlava tvrdá průbojná :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
18.2.12 22:42

Tak zkuste objevit ještě nějaké úplně jiné,kompromis,my to tak udělali,taky jsme se nemohli domluvit,já chtěla Doubravku a chlap Vanesu,tak máme Viktorku,a jen tak mimochodem,můj děda měl jezevčíka Nelinu/před 30 lety/to se ještě tak dětem nedávalo,a pro mě to je taky kvůli tomu jméno pro psa,přitom je to pěkný,zvířatům by se prostě neměly dávat lidský jména :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
19.2.12 11:44

Ahojky..vsechny jmena jsou krasne, ja chtela Stepanka a Sofinku…pocitala jsem s tim ze to bude urcite kluk a holcici jmeno jsem az tak neresila, ale pak ultrazvuk ukazal, ze to bude holcicka a me se jmeno az tak moc nelibilo.. a prejmenovala jse na Ninusku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra752
19.2.12 16:42

Ninusku chcu ja:-)

• Citovat
  • Upravit
176
19.2.12 19:28

:) tak jo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
20.2.12 11:02

I my budeme mít Sofii :oops: vždycky jsem moc chtěla Terezku, ale manžel má neteř Terezku.. ten by zas nejradši jméno po mě Lucie, ale to neci já..pak jsme objevili jméno Sofie-víc se mi líbí v podobě Sophie/a ale nechci aby se pak malá jednou trápila se psaním svého jména, no ikdyž..ještě nerodíme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.12 11:32

AHOOJ, tak presne nad podobou Sophia ted hodne uvazuju :-) :mavam: moc se mi to libi a aspon to je ojedinela podoba Sofie :-)
Treba jeste objevime nejaky jmeno, ktery nam vyrazi dech, ale myslim, ze jsme toho uz hodne objevily a tohle se nam libi asi nejvic…

lusy_yu píše:
I my budeme mít Sofii :oops: vždycky jsem moc chtěla Terezku, ale manžel má neteř Terezku.. ten by zas nejradši jméno po mě Lucie, ale to neci já..pak jsme objevili jméno Sofie-víc se mi líbí v podobě Sophie/a ale nechci aby se pak malá jednou trápila se psaním svého jména, no ikdyž..ještě nerodíme :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.12 11:34

… jeste jak jsi psala, ze se trapis kvuli tomu, aby to nebylo slozite napsat, tak to taky prave zvazujeme, ale zase si rikam…ona ten problem mit nebude, bude vedet, jak se jeji jmeno pise, jen mozna okoli bude psat Sofie, ale na uradech a tak bude mit Sophia.
Jsem zvedava, jak se definitivne rozhodneme :potlesk:

lusy_yu píše:
I my budeme mít Sofii :oops: vždycky jsem moc chtěla Terezku, ale manžel má neteř Terezku.. ten by zas nejradši jméno po mě Lucie, ale to neci já..pak jsme objevili jméno Sofie-víc se mi líbí v podobě Sophie/a ale nechci aby se pak malá jednou trápila se psaním svého jména, no ikdyž..ještě nerodíme :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
reenia
12.2.13 15:26

A nestalo se vam, ze by Esterce rekl nekdo Terko? jako zkraceni od jmena Es TER?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence