Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky, vy co máte Sofinku, museli jste jít předem na matriku? Přece jen to není české jméno a není v každém kalendáři…
Ne nemuseli :-, jinak svátek má 15.5. a v některých kalendářích je…a to stačí
@NikolinkaK píše:
Ne nemuseli :-, jinak svátek má 15.5. a v některých kalendářích je…a to stačí
jj, díky ![]()
@NikolinkaK Ahoj Ja mam doma Anetu a Saru Ted cekam chlapecka. Kdyby to byvala byla opet holcicka tak mela mit jmeno Julie po pribuzne ale Sofie se mi taKe moc libilo. Libi se mi jmena kterymi opravdu pak dite oslovuji. Ne zkracene verze. I kdyz pro obe holky mam zkomoleninu ktera by snad ani nikoho nenapadla.
![]()
@Michaela V píše:
Ahoj všem mamkám nebo budoucím mamkámjsem teď v 27tt a dohady o jménu s mojí drahou polovičkou neberou konce
tak prosím o názory Vás!!
Hned co jsme se dozvěděli že čekáme vysněnou holčičku, začal boj o jménomě se už asi od třetího měsíce těhotenství líbila Danika… všichni reagovali celkem pozitivně až na mého drahého muže
tomu se to nelíbí protože to není v kalendáři a není to český…chtěla aby se malá jmenovala po mě - Michaela.(což já ale zavrhuji, protože mi připadá divný být doma dvě ženský se stejným jménem a taky se mi nelíbí to rozdělování na malou a velkou a později starou a mladou)takže jsme do výběru přibrali další jména Elišku a Nelu - které vybral manžel a Dorotku a Šarlotu - které se líbí mě.
Teď můj problémMáme takovou malou farmu a jedno miniprasátko se jmenuje Eliška proto s tim jménem mám trochu problém a Nela je pes jednoho pána z naší vesnice takže mám z těchto jmen spíš zvířecí než mateřské pocity
a jemu připadá můj výběr staromódní a hned je zavrhnul. Teď nevim jestli si stát tvrdě za svým nebo ustoupit abych už naší holčičce mohla říkat jménem…
Co říkáte na tyto návrhy jmen??
Danika či dokonce ve variantě Danica je slovanské jméno
To řekni svýmu manžovi.