Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Musím mít k tomu důkaz ? Mám už jen komunikaci s IKEA po emailu.
To se mi stalo taky.. ale mela jsem ji naprosto horkou z mycky a byla to moje chyba. urcite to nebylo ikeou, naopak mam zkusenosti ze ikea zrovna sklenicky narozdil od jinych produktu vydrzí ![]()
@PELC kuchyně píše:
@Mikiliki Když trochu popátráte, tak i takové věci se stávají.
Skla praskají „samovolně“ v okeních rámech, koupelnových skříňkách, v kuchyních skleněný obklad praská za varnou deskou, kolem zásuvek - na vině je pak vždy projektant, který nenavrhl vhodné sklo (typ, tloušťku, vlastnosti) do určených podmínek a jeho správné umístění a dodržení vhodného prostoru pro dilatační spáry. Sklo pak vlivem pnutí, tlaku a změn teplot v jeho okolí nemá v některých případech na výběr jinou možnost než prasknout
Nám sice sklenice Ikea Pokal nepraskla, máme je už léta letoucí a s těmi starými se dají dělat doslova psí kusy a neprasknou, ale jak tady pisatel zmínil praskání jiných skel, tak nám takto praskla masivní skleněná zástěna sprchového koutu za 15.000,–. Neskutečné tahanice s prodejcem, to si neumíte představit, nejdřív špatná manipulace z naší strany, lili jsme na to kyselinu, mlátili do toho palicí a sbíječkou a opíral se nám o to slon, toho jsme si extra letecky nechali dopravit nejspíš ze Safari, pak to pro změnu zmastil řemeslník, to se ale přišlo na to, že ten byl od nich, tak zase změna, tentokrát jsme po tom zase lezli jako horolezci na stěnu… Až teprve když jsme toho šmejda zažalovali, opravdu s ním jinak nebyla řeč, velmi neochotně a několik měsíců po limitu splatnosti určeném soudem milostivě peníze vrátil, ale celou tu dobu se choval, jako kdybysme ho nutili zavraždit jeho jediné dítě, jaderného fyzika, který dostal dvě Nobelovy ceny a ve volném čase zachraňuje štěňátka, a že když nám vrátí peníze, půjde po žebrotě a přestěhuje se pod most. Nic z toho se nestalo, dokonce vesele ta svi** zku**** šmejdská okrádá lidi dál a není v tomto posraným banánovým státě žádná legální síla, která by mu v tom zabránila. A ještě byl ukřivděnej, když se dozvěděl, že ho „pomlouváme“, pochopitelně jsme všem řekli, co se nám stalo, tak nám volal jeho právník, že jestli toho nenecháme, zažaluje nás. Tak nevím, uniklo mi něco? Říct o někom pravdu už je dnes pomluva? To ani ne, spíš o někom říct nepěknou pravdu může dotyčnému způsobit odliv zákazníků a ten se pochopitelně brání, a vyhrožování je dnes víceméně tolerováno.
Problém není špatný výrobek, problém je alibismus a nemorálnost - počínaje přístupem levného výrobce, který klidně pustil vadnou šarži do světa, a pokud to nevěděl, nemá tam co dělat, měl by někde kydat hovna, a pokud to věděl a stejně to pustil, tak tam nemá co dělat tuplem, taková svi** patří do kriminálu, přes české vedení české pobočky Ikea, kteří se k tomu staví jako že se jich to netýká, až po nás, běžné občany, kteří jsme jim to svojí liknavostí a neochotou se proti podobnému šmejdskému jednání aspoň nějak oficiálně ohradit, dovolili. Tohle se stát ve Švédsku nebo v Německu, okamžitě by celou vadnou šarži stáhli, protože Švédové a dokonce i Němci vědí, co je to morálka, tak se tam běžnej občan nemusí vůči tolika věcem ohrazovat.
EDIT: A nadávat už nám dneska taky zakázali, musel jsem napsat hvězdičky místo sprostých slov, textový ekvivalent pípání. Sprostá slova do každého jazyka na světě patří už tisíce let, ale EU ví všechno nejlépe, ale aby zatrhli tipec šmejdům, to ne. Žárovky, vysavače a kouření už nám taky zakázali, a jako další nám zakážou krkat a prdět, což způsobí pomalou a mučivou smrt poloviny lidské populace a 100% populace přežvýkavců. Potom nám zakážou se potit, ale chystané zpoplatnění vzduchu už nebude mít kdo prosazovat, a ani už nebude komu, protože kdo se nepotí, chcípne.
Tak se řadím ke „šťastlivcům“, kterým se to také stalo. Mi explodovala dnes 14.10.2019 po čtvrté hodině ráno v kuchyni vevnitř horní kuchyňské skříňky. Spadnout na ni nemělo co. Rána jako z děla, a zvuk roztříštěného skla. Tak honem hups z postele a běžím do kuchyně na kontrolu co se to tam stalo za spoušť… Nic jsem nenašla (v první chvíli mně nenapadlo tu skříňku otevřít). Prohledala jsem celý byt, pak jsem se vrátila do kuchyně, otevřu skříňku a vidím stovky úlomků.. asi jako když se vysype sklo automobilu. NECHÁPU!!
Na netu jsem našla toto:
https://tn.nova.cz/…-kladna.html
https://www.denik.cz/…0170331.html
a tohle je ta moje: 
taky IKEA
Milé dámy, nám se stalo to stejné. V 23h vybuchla ve skříňce mezi ostatními sklenicemi. Myčku nemám. Nikdo z ní 12 hodin nepil a jen stála ve skříňce. Rozletěla na maličké kousky. Přesně jak popisujete - rána jako z děla. Všechny vyhazuji, tohle opravdu doma mít nechci, zvlášť když mám doma děti. ![]()
@Odinne dávala jste do toho někdy horké nápoje? Jak byly staré ty sklenice? Ptám se pro zajímavost, máme je doma taky. Díky za odpověď.
Horké nápoje do nich nedávám. Naposledy jsem ji umyla od šťávy, utřela a uklidila. Byly staršího data. Řekla bych 5 let určitě. Nedovedu si představit, kdyby se tohle stalo někomu u obličeje. Nechápu, že tohle ČOI nezakáže ![]()
Ahoj @Ainy, nam se dneska stalo zrovna to samé.. sklenice si klidne odkapávala a najednou rána.. nikdo v blízkosti nebyl.. úplná záhada. Co jsem teď hledal na internetu.. tak se to stat může. Prý výrobní vada..