Výbuch sklenice Ikea na odkapávači

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2740
24.1.16 16:52
@Petrušačka píše:
Přečetla jsem ještě pár stránek dozadu… Za prvý - holky - ty střepy při tomto výbuchu nebudou nikdy ostré, vždy to bude takováta pavučina milionu střípků (jak jsme to viděly mi, co se jim to stalo) - právě proto, jakým způsobem to vznikne… Ono to není úplně bez příčiny - jak jsem psala. Jsou špatně vyrobené, resp. špatně chlazené - to pnutí v nich je časovaná bomba… a tou rozbuškou pak je např. to, že sklenici umejete v horké vodě, třeba do ní cvrknete nebo o ní pak na odkapávači opřete lžičku či talíř… a jak chladne z tý horký vody a je tam ta mechanická zátěž (třeba ta opřená lžička), exploduje to napětí, který tam ale je už z fabriky. Jsou to fakt časovaný bomby… no… My máme doma poslední a čekám kdy bouchne…

Je to pro vás časovaná bomba a přesto se nedokážete se sklenicí za 15,– rozloučit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.16 16:55

A vy jste snad zazila pripad, ze vam v ruce explodovala nejaka sklenicka a poranila vas, nebo kde berete to srovnani? Cim vlastne argumentujete? Ja to nechapu. Tady se bavime o konkretnich pripadech a vy argumentujete neexistujici jinou sklenickou s tim rozdilem, ze ta hodnejsi, ikeacka, vas jen poskrabe, kdezo, ta nase zla, nas zrani hodne. Nejsme v nejake scifi, nebo spis pohadce pro deti, kde si spolu talire se sklenickami povidaji a jedny jsou zle a druhe hodne?? :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
24.1.16 16:58

@Mikiliki Bohužel jste to vy, kdo nedokáže připustit, že nelze vyrobit sklo, které se vlivem vnějších podmínek nerozbije a jehož cena by byla dostupná širokým masám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
24.1.16 16:59
@janazbrrrna
@janazbrrrna píše:
A vy jste snad zazila pripad, ze vam v ruce explodovala nejaka sklenicka a poranila vas, nebo kde berete to srovnani? Cim vlastne argumentujete? Ja to nechapu. Tady se bavime o konkretnich pripadech a vy argumentujete neexistujici jinou sklenickou s tim rozdilem, ze ta hodnejsi, ikeacka, vas jen poskrabe, kdezo, ta nase zla, nas zrani hodne. Nejsme v nejake scifi, nebo spis pohadce pro deti, kde si spolu talire se sklenickami povidaji a jedny jsou zle a druhe hodne?? :)))

Jooo zažila sem že mi prasknul klasický pivní půllitr, když sem z něj pila, též sem zažila, že na dětské akci, když si děti dali led do limonády, praskly sklenice, tuším od coca-coly, sklo prostě praská… když je v něm malá prasklina, stačí malý otřes, kterého si člověk nevšimne a může,,nevysvětlitelně" expldovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.16 17:03

To je ale uplne jina exploze. Vy nevite, o cem tady piseme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1335
24.1.16 17:09

@Mikiliki Já vím, že to není pavučina - že jsou střepy všude… taky mi explodovala!!! Psala jsem předtím, že se mi to stalo a že jsem z toho byla totálně vykulená - dokud mi sklářství znalý člověk nevysvětlil čím to je. Ta mechanická zátěž se nemusí stát přímo před tou explozí!! Stačí (prý) aby jsi do ní cinkla když ji meješ… a pak - když chladne, tak tam ty tlaky prostě pracují. Je to nějaká shoda toho tlaku, který tam je už z fabriky a tý situace během který (po kterýú se to stane…

Pravopisná chyba není chyba - je to překlep. Zájmeno MY je překlep a jinak jsem záměrně napsala Y, pže jsme tu ženy… ale díky za osvětlení (zrovna tohle zrovna já osvětlovat nepotřebuju… :mavam: )…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.16 17:11

Sklenice pokal ikea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
24.1.16 17:16

@janazbrrrna Sklenice tvrzené, tedy např. pokal může vnějšími vlivy bouchnout nebo se nárazem rozbít ale úlomky jsou rel. tupé. Naproti tomu klasické sklenice tenkostěnné nebouchnou, ale při jejich rozbití, jsou úlomky srpovité, ostré a mohou způsobit daleko fatálnější zranění.
Tím chci říct, že všechno má své pro a proti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenentka
24.1.16 18:21

Stalo se mi to taky, přesně ta samá sklenice - Pokal z Ikey.
Měla jsem těch sklenic snad 20 a používala je několik let bez problémů. Ta, co se rozletěla, stála v tu chvíli (prázdná) už několik hodin na kuch. lince. Nikdy jsem je neskladovala na sobě.
Střepy fakt nebyly ostré, ale bylo jich asi milion, všude po lince a po zemi… lezla jsem po čtyřech skoro s lupou abych je všechny našla a vyšťourala ze všech koutů kam mohly zaletět, a přesto trnu, jestli roční dcera náhodou nějakej nenalezenej odněkud nevyšťourá a neochutná.
V tom totiž spočívá to nebezpečí - nemusí jen přímo pořezat při explozi, ale tolik střepů se hooodně špatně vysbírává, a spolknutý skleněný střep asi nebude nic moc.

• Citovat
  • Upravit
7
24.1.16 19:27

@janazbrrrna
pri svem zkoumani jsem zjistila, ze podle expertu vsechny produkty z tvrzeneho skla (sklenice, zapekaci misky, poklicky, sklenice, desky od stolu,…) at uz z ikea nebo od jinych vyrobcu pri rozbiti doslova vybouchnou, exploduji (strasliva rana a strepy leti nekolik metru daleko) a zvlaste v pripade, ze se behem vyrobniho procesu dostane do skla nejak necistota nebo se nejak nepatrne poskrabali nebo jinak poskodili. A takto poskozene vyrobky mohou normalne fungovat pry i deset let a nic se nemusi stat a mohou prave explodovat i po deseti letech. Strepy od nich nejsou ostre, a tak nehrozi velke poraneni (nepodrezete si s nimi zily, ale muzete se jimi muzete max skrabnout).

i pri sebevetsi kontrole se objevi nejaka ta spatna varka, se kterou jsem se zrovna potkaly my a ostatni at uz s vyrobky ikea nebo jinych znacek.

myslim si, ze prave nizka cena a celosvetova dostupnost ikea vyrobku, napomaha k tomu, ze jsou vetsi zkusenosti s vyrobky od ikea.

pani jano, moc dobre chapu, co se vam honilo hlavou, kdyz jste spatrila tu spoust a potrebujete vedet, kdo je vinikem. take jsem zprvu obvinovala ikea, ze jsou neschopni a prodavaji jen nekvalitni sunt a ze s tim nic nedelaji. (i kdyz, priznejme si, ze nektere veci jsou opravdu sunty, ale to u vsech)

spis me jde o to, aby kazdy vedel o tom. ze i kdyz jsou vyrobky z tvrzeneho skla odolnejsi a vydrzi teplotu do 180 stupnu, tak jsou a budou nekvalitni vyrobky, ktere se rozbijeji tim, že exploduji. je to fakt rana.

jen se modlim, aby nevybouchla sklenice s horkym napojem nebo zapekaci miska s prave upecenym jidlem. nebo nejaky ten malinky nepovsimnuty kousek nevdechlo male dite. ale to nas take muze zitra srazit auto nebo unest mimozemstani :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
25.1.16 14:05

Právě že asi čekají až se to stane nějakýmu tomu dítěti. Jinak si to nedokážu vysvětlit. Nám když se to stalo tak ostatní skleničky letěly hned do koše. V Ikea už sme přestali kupovat všechno, co obsahuje sklo. Prý je i spousta případů, kdy vybuchují i jejich prosklený stolky, skříňky a vitríny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
25.1.16 14:52

Přijde mi, že je to zřejmě odfláknutou výrobou. Staré sklenice jsou ok a když jsem blbka nalila studenou vodu do skleněného džbánu, který byl čerstvě vyndaný z myčky tak prasknul, ale neletěl po celé kuchyni do všech stran.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
26.1.16 20:08

@Ada22 většina sklenic v případě, že jsou rozehřáté a nalijete studenou vodu či naopak.. praskne… a je jedno jak je vyrobíte… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
27.1.16 11:29

@MalinkaMil Jo jo to mi je jasné. Jen jsem tím myslela, že normálně prasknul což je v pořádku. Prostě neustál rozdíl teplot. ale nerozlít se po celé kuchyni jako zde zminované sklenice. Kdo nezažil nepochopí. Jejich zminovaný argument, že střepy nejsou ostré je sice hezký, ale letí takovou rychlostí, že stejně mohou ublížit. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
8.7.16 20:12

Dobrý den,
mě sklenice bouchla přímo při pití. Jak jsem psala před rokem v diskuzi. Střepy mne nepořezaly, ale měla jsem je v puse i v očích a popravdě byla jsem naprosto v šoku. Ve sklenici jsem měla vodu z kohoutku a sklenici jsem předtím měla na stole opět s vodou. Vzhledem k tomu, že se mi to stalo v práci, tak vůbec nevím o jakou šlo šarži a kde byla sklenice vyrobena. Vím jen jistě, že byla z Ikea.
Po výbuchu jsem se snažila maximálně vypláchnout oči a pusu a vyndala si kontaktní čočky. Nedovedu si představit, co bych dělala s malým dítětem. Navštívila jsem oftalmologické ten mi vyplachl oči a zkontroloval pod mikroskopem. Po 14 dnech jsem si vytáhla z oka střípek skla.
Dle mého názoru, pokud sklenice bouchaji tak často, tak nebezpečné jsou.Sklo může vybuchnout také z důvodu miniaturních nečistot v podobě kovů, které se ve skle rozpínají až sklo bouchne. Takže na vině může být i špatný výrobní postup.

Ikea se v poslední době, co se kvality týče dost zhoršila a to nejen, co se týče nádobí, takže už tam téměř nic nekupujeme. Prostě už i Ikea si myslí, že když ošidí věci, že blbí Češi to koupí. Ale to se pletou, doufám, že díky sklenicím přijdou o zákazníky. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný