Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jasně, jedná se jen o takového malinkého komárečka, vždyť o nic vlastně nejde. Příspěvky zde uveřejňují hysterky a fyzikálních jevů neznalí negramoti. Ti uvědomělí se vyzbrojí smetáky, luxem, neboť střepy po celém pokoji je přece nerozhází, neboť přinášejí štěstí. ![]()
P. S. pro Sojkka
Ukecaná baba ![]()
Jen tak na okraj, zde se nejedná o říznutí se ze skleničky při rozbití např. při mytí nádobí, ale výbuchu - samovolné explozi, což asi bystrým čtenářům nějak uteklo. ![]()
@Mikiliki Bystrým čtenářům neuniklo vůbec nic. Zkrátka za určitých podmínek může sklenice takto reagovat. Zatím nelze vyrobit kalené sklo, aniž by se zcela vyloučila možnost výskytu sulfidu nikelnatého. To stejné se vám za určitých podmínek může stát s kaleným sklem v okně. Jasně, že existuje metoda, jak prokázat jeho přítomnost ve sklenici, ale pak nebude stát sklenička 12,–, ale 120,–.
Když bouchne sklenička z kaleného skla, zbydou tupé střepy a pošrábaný obličej. U obyč. skla může být zranění fatální.
@Sojkka Jistě, zcela vyloučit to nelze. Záleží na kvalitě zpracování. U šmejdů je hold to riziko výrazně vyšší. Vzhledem k množství případů (jen u nás doma 2×) to jistě o něčem vypovídá. No, konferenčák máme dřevěný, horké nápoje připravujeme v porcelánu, sklenice máme z klasického skla a „vylepšené“ sklenice pokal ať si ikea…ehm, víte co
Před chvílí nám ve dřezu taky jedna sklenička bouchla na milion kousků. Stálá tam asi hodinu prázdná. Myčku používáme a i někdy horké kafe v nich jsou. Letí do koše všechny zbylé
@Ppawlusha takový ty nejobyčejnější z obyčejných? Myslím, že se jmenují Pokal? Ty to tak ty máme už asi 8 let a zatím nerupla jediná.
@lleennttiillkkaa Jojo přesně ta, taky je používáme roky a vlastně i celá rodina. Tohle je první případ, tak jsem hned začala hledat na netu a našla tuhle diskuzi, kde už se to řešilo
@Ppawlusha píše:
Před chvílí nám ve dřezu taky jedna sklenička bouchla na milion kousků. Stálá tam asi hodinu prázdná. Myčku používáme a i někdy horké kafe v nich jsou. Letí do koše všechny zbylé
slysela jsem stejnou story od meho kolegy. Sklenice znacky ikea, v praci se do ni delaji caje i kavy. Je otazka, zda tento druh sklenic je delany na tepelne zatizeni. Protoze na horke napoje mame normalni hrnky a tak je mozne, ze ty sklenene sklenice jsou zamysleny na studene napoje.
Zkratka a dobre, kolega mi rikal, ze sklenice stala u nej na stole, on zrovna poodesel neco resit s kolegou a naraz sklenka explodovala. Takova varovna storka.
@warita sama Ikea uvádí, že na horké nápoje a i do mikrovlnky…my je taky měli v práci a i všichni známí, v restauracích…o několik stran dozadu to už holky řešily, jak je to možné. Je to způsobené při výrobě a může se to dít
@Ppawlusha píše:
já bych pochopila, že praskne, ale samovolně vybouchnout? Ví někdo, proč se to děje? Jsem líná číst těch deset stránek příspěvků o duchách
Jinak používám ikea sklenice asi 6 let a žádná mi ještě nebouchla, doufám, že mě jednou nemile nepřekvapí. Ale teda nikdy jsem do nich nedávala horké
@Lalelale píše:
já bych pochopila, že praskne, ale samovolně vybouchnout? Ví někdo, proč se to děje? Jsem líná číst těch deset stránek příspěvků o duchách
Jinak používám ikea sklenice asi 6 let a žádná mi ještě nebouchla, doufám, že mě jednou nemile nepřekvapí. Ale teda nikdy jsem do nich nedávala horké
O duchach tam není nic
jedná se o postup výroby, kdy se do toho může dostat nějaká chemikálie, už je to hezky popsáno uprostřed diskuze. Otázka je jestli to je vždy jen v nějaké sarzi nebo sem tam kus. Těžko říct, ale řešilo se to i v tisku nebo ČOI..vzhledem k počtu kusů je to fakt asi ojedinělé, ale já to s těmi doma riskovat nebudu ![]()
My je máme na chalupě asi osm let, ale je tam ticho ![]()
Info o výrobku ze stránek IKEA:
Vyrobeno z tvrzeného skla – zacházejte opatrně. Poškozený povrch může ve výjimečných případech způsobit náhlé prasknutí skla. To se však většinou nerozbije na ostré střepy. Tomuto jevu se říká imploze. Prasknutí skla může způsobit hluk.
@Fikta ano, to je pravda. Tahle byla ale úplně v pohodě. Nebo jestli tam prasklina byla, tak úplně miniaturní. Okem nezaznamenatelne ![]()
Dobrý den, přidávám svojí zkušenost.
Prodejce uvádí nekorektní informace o výrobku. Vyrobeno z tvrzeného
skla – zacházejte opatrně. Poškozený povrch může ve výjimečných
případech způsobit náhlé prasknutí skla. To se však většinou nerozbije
na ostré střepy. Tomuto jevu se ríká imploze. Prasknutí skla může
zpusobit hluk.
Sklo mi neprasklo, ale volne stojící sklenice explodovala v
celém svém objemu. Střepy rozmetány do průměru 4 metrů. Některé
střepy jsou ostré tak, že v případe exploze v blízkosti obličeje lze
předpokládat pořezání kůže, nebo poškození zraku. Nikomu se naštestí
nic nestalo, výrobek považuji za zdraví ohrožující.
Po zamítnutí negativní recenze v e-shopu jsem IKEA upozornil, že se hodlám bránit a požaduji úpravu popisu výrobku směrem k vyšší ochraně spotřebitele. Z této výzvy si IKEA vytvořila reklamaci, kterou v zápětí zamítla. Požádal jsem tedy o pomoc Hygienickou stanici Praha. Pokud tento výrobek považujete za nesprávně označený a zdraví nebezpečný, tak šancí k nápravě jsou vaše oznámení na HSP. podatelna@hygpraha.cz nebo pavel.zikl@hygpraha.cz