Vyčerpaný zdravotník

Anonymní
19.3.20 14:51

Vyčerpaný zdravotník

Ahoj holky, vím že tu jsou hlavně maminky. Já jsem též, ale už větších dětí (12+16+19). Všichni se bojíme coronaviru, i já. Do dnešního dne jsem to psychicky zvládala, dnes od rána jen brečím. Mám po delší době den volna, jinak trávím většinu času v nemocnici mezi nemocnými (akutní ambulance). Roušek málo, jen na příděl, všude lidi s horečkama a nevíte, kdo to zrovna má, odpadající kolegové do karantén a my zbylí se snažíme držet péči jak to jde, aby každý dostal, co potřebuje. Doma rodina, ale po práci už nemám sílu být ta usměvavá matka u sporáku a žehličky, oporu v partnerovi bohužel nemám, kamarádky a sousedi se mě bojí, kdybych náhodou byla nakažená. Poslední kapkou byli včera pacienti, kteří na nás řvali, že jim nechceme dát roušky…jenže to nejde, nemáme je…jsme rádi, že naše akutní oddělení nám ještě dává každý den jednu na směnu, víc jich není. Zítra musím zase zpátky do nemocnice, o víkendu též…vůbec se mi tam nechce. Na emimino se jdu někdy odreagovat, ale hezkých témat ubývá, což chápu…Berte to prosím jen jako potřebu si ulevit mezi „babama“. Nemám si komu ulevit. Prosím anonym, nechci být spojována s profesí…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
19.3.20 14:56
@Anonymní píše:
Ahoj holky, vím že tu jsou hlavně maminky. Já jsem též, ale už větších dětí (12+16+19). Všichni se bojíme coronaviru, i já. Do dnešního dne jsem to psychicky zvládala, dnes od rána jen brečím. Mám po delší době den volna, jinak trávím většinu času v nemocnici mezi nemocnými (akutní ambulance). Roušek málo, jen na příděl, všude lidi s horečkama a nevíte, kdo to zrovna má, odpadající kolegové do karantén a my zbylí se snažíme držet péči jak to jde, aby každý dostal, co potřebuje. Doma rodina, ale po práci už nemám sílu být ta usměvavá matka u sporáku a žehličky, oporu v partnerovi bohužel nemám, kamarádky a sousedi se mě bojí, kdybych náhodou byla nakažená. Poslední kapkou byli včera pacienti, kteří na nás řvali, že jim nechceme dát roušky…jenže to nejde, nemáme je…jsme rádi, že naše akutní oddělení nám ještě dává každý den jednu na směnu, víc jich není. Zítra musím zase zpátky do nemocnice, o víkendu též…vůbec se mi tam nechce. Na emimino se jdu někdy odreagovat, ale hezkých témat ubývá, což chápu…Berte to prosím jen jako potřebu si ulevit mezi „babama“. Nemám si komu ulevit. Prosím anonym, nechci být spojována s profesí…

Lidi jsou prostě kreteni, místo poděkování držkuji..to je vidět i tady, vše si chtějí vydupat..

Drž se.. Nemáte to vůbec jednoduché :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
19.3.20 14:56

Chápu! Prosím, pokud najdeš chvilku, zvaž promluvit si o tom s někým nezaujatým, vznikla skvělá iniciativa: #delamcomuzu. Důležité je teď nejen zachovat si fyzické zdraví, ale hlavně i tvoje psychické. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25126
19.3.20 14:57

Ve tvé situaci bych asi šla na PN s psychikou. Potřebuješ si odpočinout a systém potřebuje odpočaté zdravotníky, nikoliv uzlíček nervů. Chtělo by to aspoň 14 dní. A nedá se nic dělat, holt to tam budou muset vydržet bez tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
19.3.20 14:58

To bude dobre :hug: Za sebe muzu rict: dekuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.20 15:00

Taky pracuju v nemocnici (i když tedy ne s tak akutními pacienty) a taky nemáme roušky a nikoho (z vedení) to asi netrápí… Roušky jsem si musela doma ušít, pacienti taky nepříjemní třeba že jim nechceme dovolit aby s nimi šel doprovod atd… A taky se bojím že bych to mohla zanést domů. Jsi strašně statečná že i v téhle těžké situaci zodpovědně pomáháš lidem místo abys byla se svojí rodinou! Teď ti třeba přijde že to nikdo neocení ale právě díky lidem jako jsi ty ten systém ještě funguje :potlesk: :kytka: dej si večer víno, čokoládu, popovídej s dětma, třeba tě oni pochopí a podpoří když už jsou tak velký, na vaření a žehlení se vyprdni, to vše se dá jistě teď vynechat a zařídit i jinak! Držím palce ať je ti líp :hug: a nám všem ať to brzo přejde

• Citovat
  • Upravit
476
19.3.20 15:01

Díky za to, že jste!!! Vydržte :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4153
19.3.20 15:02

Dekujeme, fakt jo, i kdyz ti to asi nepomuze, ted jsme vsichni v situaci, co je nova, je mi lito, ze se te lidi boji, ale kdyby neco potrebovali, tak volat budou, vid. To je klasika. Vsichni cekame, ze se o nas postarate, malokdo si uvedomi co musite prozivat. Taky budu mit v praci sluzby a bojim se, ale nejde o zachranu zivotu. Vzdycky se tim uklidnuju, ze nejde o zivot. Nenervuj se jeste s domacnosti, zkus nabrat co nejvice psychickych sil, na zahrade je ted krasne, priroda nam na nasi karantenu kasle, kyticky kvetou a voni trava, nas holub si nasel partnerku. Nebo si cti, posli pohled, upec dobrotu. A drz se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
19.3.20 15:02

Obdivuju tě, jsi skvělá a doufám, že vydržíš bez újmy. Většina lidí je bohužel bezohledná banda jájínků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lynx.lynx
19.3.20 15:03

Máte to teď, v těhle dobách extrémně těžké. Lidé na sebe řvou i na ulicích, nadávají si a chovají se, jako by pandemií přišli i o zbytky lidskosti a pochopení. Vy to máte v první palbě, my si to neumíme ani zdaleka představit. :zed:

• Citovat
  • Upravit
6735

To se ti nedivím, že jsi vyčerpaná :hug: Nikdo od tebe teď nemůže očekávat, že budeš všechno zvládat s úsměvem. Děti pomáhají? Moc vám všem fandím a posílám aspoň :kytka: :kytka: Je to psycho, pomáhat ostatním, když vás nikdo neochrání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14955

Je mi tě moc líto, škoda, že nemáš oporu v partnerovi. Naštěstí máš děti už velké, určitě hodně práce okolo sebe zvládnou sami. Zkus hodně doplňovat béčko a hořčík, zvýší to psychickou odolnost, věřím, že zdravotnící zažívají nejvíce vyčerpávající chvíle ve svém pracovním životě, zvlášť, když musí jet teď téměř nonstop a do toho napružení pacienti. Pokus se nekoukat na zprávy a doma opravdu odpočívej- knížka, hudba, vana, dechové cvičení, hezké filmy, i když lidi řvou, tak vás potřebují a ten řev není na vás konkrétně, ale na tu celou situaci, každý zažíváme, vztek, bezmoc. Jsou různé psychoterapeutické poradny online, co se obrátit, na nějakou takovou? Dnes online odpovídala paní psycholožka třeba tady http://zpravy.aktualne.cz/…c1f6b220ee8/ a je teď hodně povzbuzujících stránek. Drž se, děkujeme za práci, co teď odvádíte :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.20 15:06

A nejhorší je, že těch co jsou ochotni ještě pracovat je čím dál tím míň. Kolem sebe nevidím nikoho kdo by chodil do práce, všichni se přece bojí a spoléhá se na stát, který má být dojná kráva, ale až dojdou ti pracující tak skutečně nebude na důchody. Není to samozřejmě jen teď.

• Citovat
  • Upravit
14955
19.3.20 15:11
@Anonymní píše:
A nejhorší je, že těch co jsou ochotni ještě pracovat je čím dál tím míň. Kolem sebe nevidím nikoho kdo by chodil do práce, všichni se přece bojí a spoléhá se na stát, který má být dojná kráva, ale až dojdou ti pracující tak skutečně nebude na důchody. Není to samozřejmě jen teď.

Tak osobně si myslím, kdo může a nemusí být s dětmi doma, chodí do práce. Aby si vydělal, pokud může na hubenější časy. My se s manželem dohodli, že budeme oba pracovat, dokud to půjde. A to bych mohla být s mladším dítětem na OČR. Pokud se někdo z nás nakazí, stejně budeme muset být doma oba v několikatýdenní karanténě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
19.3.20 15:13

Obdivuji nasazení všech zdravotníků a za veřejnost se někdy fakt stydím. Nemám, jak pomoci, tak snad jen - děkuji za vaši práci a obětavost. Díky :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí