Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Zenyatta píše:
A co když jedno dítě zakopne a spadne? Nestrhne s sebou ostatní a nehrozí, že když se budou válet na hromadě, tak se vzájemně zraní?
Na webových stránkách toho chodítka je video, které ukazuje, že při běžném pádu (např. při chůzi po silnici) je ten popruh natolik dlouhý, že jedno upadnuvší dítě ostatní nestrhne.
Pokud je v tom nenechají lítat po zahradě - kde by si samozřejmě natloukly - tak na dopravu někam po městě to pro učitelky musí být velká pomoc.
Chapu ucel, s tim souhlasim, ale ta konstrukce je hrozna. Nez takovyhle monstrum, tak by byl lepsi treba kozenej pasek, nebo neco na ten zpusob. A jak uz tu bylo psano. Spadne jedno dite a strhne sebou vsechny. ![]()
Já nevím, má to svá pro i proti. Do velkého města jako doprava na hriště to asi bude dobré. Děti nevypadají dvakrát nadšeně tak to asi moc příjemné není. Vypadá to jak spřežení do saní…
@B EL píše:
Já nevím, má to svá pro i proti. Do velkého města jako doprava na hriště to asi bude dobré. Děti nevypadají dvakrát nadšeně tak to asi moc příjemné není. Vypadá to jak spřežení do saní…
třeba jo
na konec se připřáhnou sáňky a paní učitelka si neprošoupe botky ![]()
Jako asi dobrý…no…představuju si to v praxi (mám holt živou představivost
)
Dítě chce čůrat…
Hip, hip hurá všem novinkám… ![]()
Příspěvek upraven 09.09.14 v 21:35
Za me strasny, strasny, strasny. I deti v centrech mest se muzou mnohem lepsimi metodami naucit, jak se maji na vychazkach chovat a neni treba je spoutavat.
https://www.facebook.com/nevychova?… presne to, co si myslim ja…
@SIMONA1234 píše:
Jako asi dobrý…no…představuju si to v praxi (mám holt živou představivost)
Dítě chce čůrat…
- děti to často nechávají na poslední chvíli…co udělá učitelka? Buď celý „peloton“ nasměruje někam ke keříkům a všichni jsou přímými svědky čůrání jejich přikurtovaného kamaráda/kamarádky (holčička přidřepne a všichni s ní
)
- učitelka s rychlostí blesku rozepíná postroj a dítě vysvobozuje z kšandičky a opasku…pokud není dost rychlá (v zimě ona s rukavicemi, dítě bunda, oteplováky, kšandy + postroj) dítě se počůrá…A nedej bože, aby chtěly čůrat 3-4 děti najednou…
![]()
![]()
Hip, hip hurá všem novinkám…
Nebylo by lepší nejprve se podívat, jak to chodítko funguje?
Učitelka pouze odpojí přezku - samotný „postroj“ mají děti na sobě nezávisle, je to něco jako úvaz, co mají horolezci. Nemusejí se z toho vyvlékat.
Fakt nechápu některé příspěvky… proč se nejprve nepodíváte pořádně, co komentujete, na co si děláte názor a šmahem rovnou odsuzujete?
![]()
@BohunkaP Ale Bohunko…já to neodsuzuju, třeba to v praxi bude fakt dobrý… ![]()
Já mám jen tu živou představivost, jak jdu s 25 capartama a odcvakávám a přicvakávám a odcvakávám a přicvakávám…
Doufám, že nám to přinese do školky Ježíšek… ![]()
@maminka159 píše:
Doporučuju přečíst první komentář pod článkem… pěkně to shrnuje
@maminka159 píše:
Jen technická… jak teda rozepneš kombinézu / bundu + oteplováky, když zároveň nerozepneš postroj? Nechci rýpat, jen si to nějak nedokážu představit.
No odcvakáváš, přicvakáváš a odcvakáváš a přicvakávaš…mezitím zip…rozepnout, sundat, nandat, zapnout a zase zacvaknout…a další dítě…a další…
@SIMONA1234 píše:
No odcvakáváš, přicvakáváš a odcvakáváš a přicvakávaš…mezitím zip…rozepnout, sundat, nandat, zapnout a zase zacvaknout…a další dítě…a další…
a tak pořád dokolečka, co? dojdeš na konec a začínáš znovu od začátku… ![]()
@neumisa píše:
a tak pořád dokolečka, co? dojdeš na konec a začínáš znovu od začátku…
Perpetuum mobile…???
Já to tušila…
Mě se to nelíbí, nechtěla bych to ve školce.. Myslím, že pokud ještě nejsou děti ve školce zvyklé, nejsou zvyklé, chodit extra do provozu, mají být na školkové zahradě a postupně si prodlužovat cestu..
U nás malincí jsou jenom na zahradě a až časem učitelky zkouší.. Když jsem ale viděla ty děti, tka to rozhodně nejsou 3 letí, ale 5 letí, ti už umí chodit bez běhání.. Já nikdy neviděla, že by nějaké dítě učitelkám někde utíkalo, vždycky vidím děti pěkně spolu jít za ruce
Příspěvek upraven 09.09.14 v 21:48