Vychovatelka jen s kurzem AP?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Kelsey píše:
Moje kamarádka dělala takový kurz, který ji opravňuje dělat AP i vychovatelku. Nebyl to žádný teda rychlokurz. Jezdila někde do Kroměříže. Takže jsme obě stejně kvalifikované, přestože já mám vystudované učitelství a ona pouze kurz. Takže je to možné.
Léta dělá AP i vychovatelku.
ano, ale to je kurz pro vychovatele a tím můžeš dělat i asistenta, ten je níž. Ale nejde to opačně, asistentský kurz není kvalifikace na vychovatele. Já mám speciální pedagogiku pro vychovatele, to je na asistenta v pohodě, ale na vychovele to nestačilo. Dodělávala jsem klasického vychovatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
ano, ale to je kurz pro vychovatele a tím můžeš dělat i asistenta, ten je níž. Ale nejde to opačně, asistentský kurz není kvalifikace na vychovatele. Já mám speciální pedagogiku pro vychovatele, to je na asistenta v pohodě, ale na vychovele to nestačilo. Dodělávala jsem klasického vychovatele.
Můžu se zeptat, k čemu tedy je speciální pedagogika pro vychovatele?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuzanec píše:
Můžu se zeptat, k čemu tedy je speciální pedagogika pro vychovatele?
dělala jsem si to kdysi, před mnoha a mnoha lety, kdy nebyly kurzy pro asistenty a ta pozice se jmenovala třeba i pomocný vychovatel. V té době (a i ted, protože to platí pořád) to byla kvalifikace pro asistenty. Bylo to i pro mistry odborného výcviku.
edit s tou speciální pedagogikou můžeš pracovat třeba v dětském domově, výchovném ústavu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Ne. Dělala kvalifikační kurz pro asistenty i vychovatele. Bylo to 2v1. Už to nedohledám ve staré konverzaci na Messengeru. Mám dávno nový telefon. Vím, že to dělala v Kroměříži na té ped. škole. Ale byl to kurz. Nějak 2016. Ona šla tam na ten kurz. Já na školu a na kurz do Berouna jsem jezdila souběžně. Už ho v nabídce nemají v tom Kroměříži. Nic jiného zatím nedoplňovala. To vím určitě. Od těch 2016 dělá asistentku i vychovatelku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka speciální pedagogika pro vychovatele je z podstaty přece pro vychovatele. Pokud jsi to neměla, některé vs umožňují paralelně navštěvovat oba kurzy.
Primárně je určena pro vychovatele
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey ano, to umožňoval Jabok, ale tam zaviselo na vzdělání
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
dělala jsem si to kdysi, před mnoha a mnoha lety, kdy nebyly kurzy pro asistenty a ta pozice se jmenovala třeba i pomocný vychovatel. V té době (a i ted, protože to platí pořád) to byla kvalifikace pro asistenty. Bylo to i pro mistry odborného výcviku.
edit s tou speciální pedagogikou můžeš pracovat třeba v dětském domově, výchovném ústavu
Dřív byl celkově zmatek. Náš první autista ve škole jde teď na vysokou po prázdninách. Jeho první asistentka má maturitu ve vychovatelství a tehdy před lety byla přinucena vedením, že si musí udělat kurz pro AP. Aby byla kvalifikovaná. Přitom to byl naprostý nesmysl. Je pedagogický pracovník od maturity a pak si někdo vzpomněl, že má jít na kurz. Jako neuškodil ji kurz. Dobře. Škola to financovala. Ale byl to nesmyslný požadavek. Kvalifikační kurz někdo postavil nad maturitu. Nepochopitelné. A další absurdistán pokračuje. Jsem strašně ráda, že jsem dneska definitivně tuhle etapu uzavřela a raději bych šla do korporátu. V životě o asistenci nechci slyšet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Dřív byl celkově zmatek. Náš první autista ve škole jde teď na vysokou po prázdninách. Jeho první asistentka má maturitu ve vychovatelství a tehdy před lety byla přinucena vedením, že si musí udělat kurz pro AP. Aby byla kvalifikovaná. Přitom to byl naprostý nesmysl. Je pedagogický pracovník od maturity a pak si někdo vzpomněl, že má jít na kurz. Jako neuškodil ji kurz. Dobře. Škola to financovala. Ale byl to nesmyslný požadavek. Kvalifikační kurz někdo postavil nad maturitu. Nepochopitelné. A další absurdistán pokračuje. Jsem strašně ráda, že jsem dneska definitivně tuhle etapu uzavřela a raději bych šla do korporátu. V životě o asistenci nechci slyšet.
Jdes mimo školství? Já jsem myslela, někde z diskuse jsem pochopila, že budeš učit? Já jdu letos poprvé delat AP do nultého ročníku, tak snad budu spokojena…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@g.sandova píše:
@vokishka speciální pedagogika pro vychovatele je z podstaty přece pro vychovatele. Pokud jsi to neměla, některé vs umožňují paralelně navštěvovat oba kurzy.
Primárně je určena pro vychovatele
Je to tak 18 let zpet. V te dobe to byl jediny kurz, v ramci celozivotka, ktery existoval. A byl uznavan jako vzdelani pro asistenta, i kdyz se v názvu slovo asistent vůbec nevyskytovalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuzanec píše:
Jdes mimo školství? Já jsem myslela, někde z diskuse jsem pochopila, že budeš učit? Já jdu letos poprvé delat AP do nultého ročníku, tak snad budu spokojena…
Nejdu pryč. Poslala jsem dál asistenci. Zůstávám zatím u vychovatelství a nějaké hodiny budu učit. Víc volného není. Zatím máme domluvu na rok, že to takhle bude. Jestli nebude víc hodin. Tak půjdu příští rok do jiné školy. Už budu muset. U nás byl strašný oříšek sehnat náhradu na AP. Byla jsem tlačená do kouta, ať si to na rok rozmyslím, že není možné sehnat. Jsem se musela aj rozčílit. Ať to ani nezkouší nebo dám okamžitě výpověď i v té družině. Naštěstí se někdo našel. Ale na spokojenost to moc nevypadá. Nejsou dobré recenze. To se zjistilo po podepsání smlouvy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Toto mi poslala. Takže vychovatelka asi jo, ale ucitelka MS je fakt mimo.
Rozsah studia je 84 vyučovacích hodin. Studium může absolvovat a vykonávat práci asistenta pedagoga v celém rozsahu ten, kdo dosáhl nejméně středního vzdělání s maturitou. Ten, kdo má střední vzdělání bez maturity, může toto studium absolvovat, ale bude moci vykonávat jen pomocné výchovné práce. Ten, kdo dosáhl vyššího odborného nebo vysokoškolského stupně vzdělání, získá tímto studiem i odbornou kvalifikaci vychovatele.
Nejlepsi je podat podnet na MSMT, tusim p. Nemeckova (tak nejak) to ma na starosti. A bude mit hned jasno, jske povolani muze s timto kurzem vykonavat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit