Falešná sleva v e-shopu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
25.3.19 12:52
@caramba píše:
Ahoj, zajímalo by mě, co si myslíte o podobných akcích. V jednom nejmenovaném e-shopu (je celkem známý, mají i kamenné prodejny po celé republice) jsem si vybrala myčku. Avizovali akci na dneční noc -10% na malé i velké spotřebiče. OK, řekla jsem si, že toho využiju a myčku teda objednám po začátku akce. Jaké bylo moje překvapení, když byla najednou myčka o cca 1200,– Kč dražší! Po slevě tedy vycházela ne o cca 1500,– levněji, ale pouze o 300,–. Dnes, po skončení akce už je samozřejmě zase za tu původní nižší cenu. :zed: :zed:

Proto to tam píšou. Aby sis řekla, že to využiješ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
25.3.19 12:56

@Janli já se obávám, že by to neprošlo. Pod tou akcí (která bude znova ještě dnes v noci) mají napsáno: Sleva je vypočítána z aktuální ceny produktů v době konání akce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664

Děje se to běžně, ale není to legální, jde o skokové navýšení ceny před akcí, je to na pokutu. Je dobré mít přehled a nenechat se utáhnout na vařené nudli.
Já bych to asi neřešila a postavila se k tomu tak, že v tomto obchodě už nebudu nakupovat a tím vyjádřím nesouhlas s praktikami, které používají. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
@Paola21 píše:
Však slevu 10% dostala, jen holt z jiné částky, na tohle je dle mě ČOI krátká, to už by tu XX e-shopů a i normálních kamenných obchodů nefungovalo.

Nemáš pravdu, zákazník nesmí být uváděn v omyl a přímo tohle je jeden z prohřešků, který ČOI trestá dost tvrdě. Je to nekalá praktika, která přímo porušuje zákon na ochranu spotřebitele.

• Citovat
  • Upravit
36556
25.3.19 12:59

Já už si ani nepamatuju, že bych něco nekupovala a neblikala tam na mne „sleva 10%“, už jen „pár kusů“, zboží si „právě prohlíží 14 dalších zákazníků“. Už to ani nevnímám. Stejně vše do srovnávače.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
25.3.19 13:03
@Janli píše:
Nemáš pravdu, zákazník nesmí být uváděn v omyl a přímo tohle je jeden z prohřešků, který ČOI trestá dost tvrdě. Je to nekalá praktika, která přímo porušuje zákon na ochranu spotřebitele.

Mě nepřijde, že by byla uvedena v omyl. Slevu dostala, jen z dražší ceny - z aktuální ceny. Že cenu před akcí zvýšili, to je věc jiná no. Asi jsem těmahle praktikama už tak otrkaná, že na slevy nevěřím - nechci slevu zadarmo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
25.3.19 13:07

Jedná se o euronics, také mi to přišlo na mail a ta jejich super akce platí i dnes! Já si tam chtěla objednat friťák, ale ještě váhám..sleva nemusí být vždy výhodnou slevou. Tah prodejců, nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.3.19 13:12

První věc na Alze…
https://www.alza.cz/…d5123194.htm

Píšou -13%

Přitom za stejné peníze je všude. někde i levněji.
 https://www.google.com/…700221468694?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
25.3.19 13:13
@caramba píše:
Taky se tomu kolikrát směju, jak na black friday nějaký eshop avizuje super cenu. Pak dá člověk výrobek do srovnávače a vyskočímu dalších 5 obchodů se stejnou cenou. Kdysi při škole jsem prodávala v obchodě s oblečením a tam teda když byla ohlášená sleva, tak šly ceny vždycky jenom dolů. Časy se mění… :poblion:

Poprvé, minulý podzim jsem si vytipovala věci, že tedy kouknu na ceny v black friday. Nevyplatilo se mi koupit nic a ještě jsem to vždy na heurece našla levněji bez akce :lol: To ani nemluvím, když jel partner do Fashion Areny na povánoční výprodeje, takové dardy tam nejsou za celý rok :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3264
25.3.19 13:22

Bohuzel, takto se napali dost lidi. To je uplne to same,jak s potravinami,bud je na akci zdrazi a jakozto slevni nebo zmeni gramaz.. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
25.3.19 13:25

lidi na to slyší, jinak by to nedělali, já taky všechno hážu na heureku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
25.3.19 13:35

I když nejsem hnidopich a normálně to neřeším, tak jsem zavolala na čoi a tam mi řekli, že reklamu řeší krajský živnostenský úřad. Na KŽP mi paní potvrdila, že takové jednání není v pohodě a ať jí to pošlu mailem. Tak pro jednou se taky ozvu :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.3.19 13:57
@Paola21 píše:
Mě nepřijde, že by byla uvedena v omyl. Slevu dostala, jen z dražší ceny - z aktuální ceny. Že cenu před akcí zvýšili, to je věc jiná no. Asi jsem těmahle praktikama už tak otrkaná, že na slevy nevěřím - nechci slevu zadarmo. :nevim:

Věř mi, že tohle je nekalá praktika. Pokud avizují slevovou akci předem a v den akce navýší ceny, tak páchají podvod na zákazníkovi. A dokud si to budeme nechávat líbit, tak to budou dělat dál.

• Citovat
  • Upravit
22885
25.3.19 20:57

@caramba Bohužel to jsou běžné praktiky, chce to si hlídat ceny delší dobu, ne se rozhodnout na hned jen kvůli „neexistující akci/slevě“
Někdo to dělá, někdo ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák