Výhody, nevýhody ŽL

1114
5.1.12 08:07

Výhody-nevýhody ŽL

Ahoj :mavam:Ráda bych si udělala po RD rekvalifikační kurz a pak si pořídila ŽL.Myslím si že to má různé výhody např.když je dítě nemocné a není žádné hlídání-bohužel nic jiného mě nenapadá a to stejně i o nevýhodách…Můžete my prosím napsat Vaše zkušenosti(pro a proti)moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
5.1.12 08:43

hlídat si dítě můžeš při ŽL sama, to je fakt, ale když budeš makat (záleží kde a jak,tak stejně budeš muset řešit třeba při nemoci hlídání). Výhodou je, že si můžeš svůj čas zařídit jak chceš, ale je na tobě, kolik si pak vyděláš. Musíš si platit soc, zdra, nemocenskou zvlášť - pokud chceš mít příp. při nemoci peníze, musíš odvádět daně, vést účetnictví, mít popelnici zvlášť na podnikání zaplacenou… jako OSVČ nemáš nárok na paragraf na dítě, dovolenou si proplácíš sama :-D ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
5.1.12 08:51

a jak je to, kdybych měla práci na HPP a k tomu živnosťák na přivýdělek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
5.1.12 08:57

Holky,pracovala bych u známé v kosmet.salonu..ale požaduje ŽL(asi aby za mě neměla odpovědnost :) )Pokud jde o dítě a např.nemoc,kdybych dělala u zaměstnavatele a hned po prvním dni(už se my to stalo)volali ze školky že malá zvrací a že si pro mám přijít -vedoucí se netvářil(chápu ho-taky bych se netvářila)takhle bych mohla být s dcerou sama i s rizikem že nebudu pár dní vydělávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
5.1.12 09:10
tatranka1 píše:
mila2113 píše:
Holky,pracovala bych u známé v kosmet.salonu..ale požaduje ŽL(asi aby za mě neměla odpovědnost :) )Pokud jde o dítě a např.nemoc,kdybych dělala u zaměstnavatele a hned po prvním dni(už se my to stalo)volali ze školky že malá zvrací a že si pro mám přijít -vedoucí se netvářil(chápu ho-taky bych se netvářila)takhle bych mohla být s dcerou sama i s rizikem že nebudu pár dní vydělávat.
tak asi taky záleží na té známé,jak to budete mít dohodnuté.jestli budeš mít pevnou prac.dobu,abys třeba pak pořád nerušila objednávky a neztratila-ly jste klientelu.třeba .bez ŽL stejně v salonu dělat nemůžeš
ano měla bych prac.dobu od 9-17.Dodatek:pokud by dítě marodilo déle v možná by pomohla babička takže klienti by se jen o den přeobjednali..Vím že to asi není profesionální ale co jiného dělat…proto mě to stále vrtá v hlavě a proto tato diskuze
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
5.1.12 09:19
tatranka1 píše:
mila2113 píše:
tatranka1 píše:
mila2113 píše:
tak asi taky záleží na té známé,jak to budete mít dohodnuté.jestli budeš mít pevnou prac.dobu,abys třeba pak pořád nerušila objednávky a neztratila-ly jste klientelu.třeba .bez ŽL stejně v salonu dělat nemůžeš
ano měla bych prac.dobu od 9-17.Dodatek:pokud by dítě marodilo déle v možná by pomohla babička takže klienti by se jen o den přeobjednali..Vím že to asi není profesionální ale co jiného dělat…proto mě to stále vrtá v hlavě a proto tato diskuze
to je v phodě.já to tak taky měla.od 9-17. s přeobjednáním problém většinou není.tak zákaznice,některé,když nemůžou se tak musí přeobjednat.to zvládneš.a co budeš dělat konkrétně,jestli se tedy můžu zeptat?
potřebuje pedikérku takže bych si udělala kurz zažádala o ŽL.a mohla bych nastoupit..Bohužel vůbec nevím která bije je to pro mě nové a nikdy jsem takovou nabídku nedostala..tak jsem si řekla proč jí nevyužít a něčemu se nepřiučit a možná časem si i finančně polepšit :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
5.1.12 09:34
tatranka1 píše:
mila2113 píše:
tatranka1 píše:
mila2113 píše:
tatranka1 píše:
mila2113 píše:
to je v phodě.já to tak taky měla.od 9-17. s přeobjednáním problém většinou není.tak zákaznice,některé,když nemůžou se tak musí přeobjednat.to zvládneš.a co budeš dělat konkrétně,jestli se tedy můžu zeptat?
potřebuje pedikérku takže bych si udělala kurz zažádala o ŽL.a mohla bych nastoupit..Bohužel vůbec nevím která bije je to pro mě nové a nikdy jsem takovou nabídku nedostala..tak jsem si řekla proč jí nevyužít a něčemu se nepřiučit a možná časem si i finančně polepšit :)
to je super.kdy ti končí RD?myslím ,že ten kurz si můžeš dělat i při RD.a ŽL je otázka minut.musíš mít garanta na rok,ale too ti zřejmě bude dělat ona?
končím v dubnu(RD) a ano kurz se může dělat celoročně takže můžu začít kdykoli..garanta by my dělala známá…Tak myslíš že to mám zkusit?Pokud by to snad nevyšlo(já pesimista)tak se nechám někde zaměstnat a budu pracovat jako zaměstnanec bez živnosti
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
5.1.12 10:17
tatranka1 píše:
marsve píše:
tak soc.,zdrav.,platí zaměstnavatel.jinak nevím na co konkrétně se ptáš?

odkdy musíš platit daně a vést účetnictví, myslím, že je tam nějaký finanční limit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
5.1.12 10:39
tatranka1 píše:
marsve píše:
tatranka1 píše:
marsve píše:
odkdy musíš platit daně a vést účetnictví, myslím, že je tam nějaký finanční limit
účtnictví si vedeš okamžitě a daňové přiznání musíš podat v březnu i kdybys byla v mínusu.a plátce dph určitě nebudeš,tolik zase vydělávat nebudeš.stejně budeš muset jít po vystavení ŽL na finančák,oni ti vše řeknou.sice na živ.úřadu ti možná řeknou,že nemusíš nikam,že oni vše zařídí,ale je to lepší si dojít osobně.

ty děláš v účetnictví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
5.1.12 10:58
tatranka1 píše:
marsve píše:
tatranka1 píše:
marsve píše:
tatranka1 píše:
marsve píše:
odkdy musíš platit daně a vést účetnictví, myslím, že je tam nějaký finanční limit
účtnictví si vedeš okamžitě a daňové přiznání musíš podat v březnu i kdybys byla v mínusu.a plátce dph určitě nebudeš,tolik zase vydělávat nebudeš.stejně budeš muset jít po vystavení ŽL na finančák,oni ti vše řeknou.sice na živ.úřadu ti možná řeknou,že nemusíš nikam,že oni vše zařídí,ale je to lepší si dojít osobně.
ty děláš v účetnictví?
néé

díky za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
5.1.12 13:47

Tak to zkusím..Teď sehnat potřebné peníze na kurz a můžu začít…Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.3.13 10:40

ŽL a vše okolo toho

Manžel by si chtěl vyřídit Živnostenský list, ale dají mu ho když má trvalé bydliště na úřadě a dluží za zdravotní pojištění? Samozřejmě, že to chce dát vše do pořádku a řádně pracovat, ale k tomu potřebuje ŽL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
8.3.13 10:44

Zivnostensky urad nema pristup k udajum o tvem muzi na pojistovne.

• Citovat
  • Upravit
9090
8.3.13 10:55

@LenkaBeroun v tom by neměl být problém. Ale musí muž počítat s tím, že hned na začátku bude platit 1000 Kč za ŽL a cca 3500 Kč sociální a zdravotní, bez ohledu na to, že ještě třeba nic nevydělal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
8.3.13 11:06
@LenkaBeroun píše:
Manžel by si chtěl vyřídit Živnostenský list, ale dají mu ho když má trvalé bydliště na úřadě a dluží za zdravotní pojištění? Samozřejmě, že to chce dát vše do pořádku a řádně pracovat, ale k tomu potřebuje ŽL.

Daji, ale musí mít místo podnikání odlišné od bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat