Vyhrožování zaměstnavatele
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Však ať tě nahlásí. Pokud jsi byla u dr., je to lehce doložitelné. Pokud si datum vycucá z prstu, nikdo ti nedokáže, že jsi venku byla. Vybodla bych se na něj už jenom z principu a pěkně si počkala s vrácením věcí až do další kontroly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě jen napadlo, nešlo by to poslat poštou (i manžel může zajít za tebe na poštu) nebo přes manžela? Já osobně bych teď už tuplem nevytáhla paty z baráku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně si nech převzetí věcí potvrdit písemně. Aby si za pár let někdo nevzpoměl. Jinak pokud víš, že jsi nikde necourala, tak at tě klidně nahlásí, nepochodí podle mě. Sepiš seznam věcí, které máš vrátit a pošli někoho důvěryhodného, at to tam odveze a nechá si to potvrdit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to jsem mu původně řekla, že někoho zplnomocním, aby mu vše předal. Řekl, že to v žádném případě, protože jsou tam např. klíče a další důležité věci a to po nikom posílat nebudu. Mimo to je fakt, že některé věci mám i v práci a to by ten člověk těžko dohledal ![]()
Jako opravdu nemám chuť mu ustupovat. Kor po tomhle jednání.
Jen si nejsem jistá, kde jsem v ten den mohla být. Je to už opravdu dlouho a já si nepamatuju termíny kontrol u doktora.
A taky si myslím, že na OSSZ by se mu tak akorát vysmáli, proč to tedy vytahuje teď, 3 měs. zpětně a přitom mi tu dobu normálně zaplatil.
- Citovat
- Upravit
No pěkná buzerace - každopádně, souhlas s Murkou výše. Ale udělej to tak, abys byla připravená, to znamená opravdu buď Ty, nebo ten, komu věříš, ať s sebou má připravený předávací protokol! Ale bacha na další věc, předat někomu, kdo to může převzít, s tím také bývají problémy, aby to třeba neleželo někde na vrátnici. Takže většinou tomu, od koho jsi pracovní pomůcky přebírala. Pokud bys na to měla nervy a čas, tak bych zavolala i na příslušnou OSSZ a domluvila se s tím, pod koho spadáš, že potřebuješ toto vyřídit, ať máš klid a dojít si do zaměstnání sama, myslím, že tohle na OSSZ pochopí. A při té příležitosti si i vyžádat zápočtový list atd… ať už to máš z krku vše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já nevím, ale snad on by musel dokazovat, žes byla venku a né abys ty dokazovala, že jsi byla doma! Vážně bych se na něj vybodla. Ty ven nesmíš a basta. Ještě bych pak čekala, že tě nahlásí, žes byla v práci, místo doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a co ho předběhnout a zavolat na sociálku sama, popsat jim situaci, že ti zaměstnavatel vyhrožuje a tak dále, prostě to co jsi napsala tady. Pak si může šéf hlásit, co chce, už mu to asi neuvěří. A taky se zeptat, jak toto řešit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
podivej se pro jistotu ,jestli mas o tomhle zminku v prac. smlouve a jak je to tam osetreno,kazdopadne marodeni je padny duvod,pro to,ze to nemusis dodrzet,napsala bych zamestnavateli doporuceny dopis,o tom,ze marodim a ze si veci muze vyzvednout osobne. Nech si kopii a pro jistotu to rekni i po telefonu.
Nic nenos,kde mas jistotu,ze Te sam nenahlasi na OSSZ,ze jsi v dobe marodeni sla ven
- Citovat
- Upravit
Almondea píše:
No a co ho předběhnout a zavolat na sociálku sama, popsat jim situaci, že ti zaměstnavatel vyhrožuje a tak dále, prostě to co jsi napsala tady. Pak si může šéf hlásit, co chce, už mu to asi neuvěří. A taky se zeptat, jak toto řešit.
taky dobry,ale pisemne,vse reste pisemne a doporucene
- Citovat
- Upravit
nebylo by lepší než se ptát tady, kde ti každý řekne svůj názor, obrátit se na OSSZ a tam jim to říct a nadále se obrátit na svého zaměstnavatele - resp. ne na toho, kdo ti vyhrožuje, ale na někoho vyššího (příp. na majitele) a dohodnout se s ním? Příp. pokud by to nešlo, zavolat na ÚP a konzultovat to s nimi? Nějak bych se vůbec už s nikým nepárala. Pokud to pošleš po někom, můžeš mít problém, že jsi vůbec svoje věci (klíče zejména) dala někomu cizímu (pak ho někdo „vykrade“ a ty budš nahraná), věci nedodáš - bude problém, půjdeš to vrátit - okamžitě tě nahlásí (jak dlouho jsi doma? 3 týdny to kontroluje zaměstnavatel, tak by tě vůbec nenahlašoval, ale vyřídil si to sám)… takže obvolej ty úřady - to bude nejlepší
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Panu zaměstnavateli bych mailem oznámil, že se souhlasem operátora si necháváš veškeré svoje hovory nahrávat; takže pokud ti chce vyhrožovat, ať si klidně poslouží. Že ty si nejsi vědoma žádného protiprávního jednání. Že všechno dáš do pořádku v den ukončení nemocenské. A pokud chce riskovat soudní postih za vydírání, tak ať si uvědomí, že ten, proti komu je vedeno trstní stíhání (ani nemusí být odsouzen), nesmí zastávat vyšší manažerské pozice ani nesmí být majitelem či statutárním orgánem firmy. Ať se klidně probudí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud chce ty věci, tak ať si pro ně přijede sám, ne? Ty přece nemáš povinnost mu to přivézt, zvlášť pokud nemáš vycházky tak neriskuj. Mohl by tě stejně tak nahlásit ten den, co jsi mu to přivezla, pokud ti vyhrožuje. Jsou to jen plané řeči, ať si je vyzvedne sám u tebe doma, nebo pošle někoho z firmy. Přítel když byl na nemocenské, tak si jeho šéf taky přijel k nám domů pro věci, co nutně potřeboval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to jsem si právě říkala, že tam zajedu a on zrovna zavolá na OSSZ, aby mi udělali okamžitou kontrolu a jsem nahraná.
No dnes večer zavolám známé, která dělá na ÚP a zeptám se jí a zítra asi cinknu na OSSZ a domluvím se s nimi, jestli tam jet a případně to nahlásit. Řekl mi, že má i důkazy, že mě viděl, což je podle mě opravdu kravina.
Každopádně si myslím, že OSSZ by chtěla také vyjádření z mé strany, tudíž bych skočila k Dr. a vyžádala si potvrzení o návštěvě.
Vcelku mě to zaráží, co si dnes ti zaměstnavatelé vůbec dovolují ![]()
- Citovat
- Upravit
Omlouvám se za anonymitu, ale pro jistotu - snad chápete.....
Ustoupit mu, riskovat případnou kontrolu nyní, kdy za ním půjdu do práce, nebo se na někoho obrátit (ÚP, OSSZ)?
Mám takový problém.
Tento měsíc mi skončila smlouva v zaměstnání. Mám u sebe ještě stále některé pracovní věci, nicméně jsem stále na nemocenské. Zaměstnavatel mě vyzval, abych vše prakticky ihned vrátila. Snažila jsem se mu vysvětlit, že jsem na nemocenské a nemám vycházky a řekla mu termín kontroly s tím, že hned ten den vše vyřídím.
On mi však řekl, že ne, že vše chce do konce týdne a pokud tak neučiním, že mě nahlásí na OSSZ, že mě viděl někde venku v době prac. neschopnosti (vše údajně 3 měs. zpátky), že má na to svědky a já nevím co ještě.
Vím, že je to nesmysl, nikde jsem nechodila. Ale vzhledem k tomu, že je to už takhle dávno, tak nevím přesně, jestli jsem náhodou nebyla u Dr. na kontrole. Vše by jistě šlo doložit.
Nevím ted, co mám dělat
Prosím o váš názor. Děkuji.