Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Máme o víkendu autem cestu na sever, tak nás napadlo pokořit Milešovku. Budeme mít 3 děti 5 let, 3 roky a 2 měsíce (to se teda ponese v šátku). Tušíte někdo, odkud nejlépe vyrazit, abychom se neutavili? Starší děti jsou poměrně zdatní turisti, ale moc přes 5 km celkem bychom nechtěli - je to vůbec reálné? Díky za info.
Byla jsem vloni s pětiletým… parkovala jsem ve vesnici Bílka (na kraji obce bylo záchytné placené parkoviště). Na Milešovce bylo zrovna rojeni včel ![]()
Dolů jsme šli nějakou trochu delší trasu.
Nahoru po červené - to jsou asi 2 km. Dolů po modré na rozcestí „nad velemínem“, pak po žluté „Paškapole - hájovna“ a tam odtud po zelené zpět do Bílky. Ale byl to delší výlet, tipuju přes 10 km. Neradi se vracíme stejnou cestou.
No reálné to je, ale nedokážu si to představit s tolika dětmi. Kratší, ale prudší je to z Bílky po červené ( plus ke konci modrá ) nebo delší ale mírnější z Milešova.
@lucenka @myskalucka Dík, tak to ještě zvážíme. Právě jsem přemýšlela z Bílky nebo jestli by se nedalo dojet ještě někam dál po „polňacce“, ale to asi teda ne, když je tam záchytné parkoviště. Děti jsou zvyklé chodit, baví je to, spíš já jsem ještě po porodu trochu K. O., i když už jsme byli na horách po šestinedělí a 5km jsem dávala s dítětem v šátku v pohodě… ale nebyly to takové krpály.
Ja bych to tak s malymi detmi -myslim tedy hlavne to nejmensi-asi nesla. Co treba zkusit vyrazit o kousek dal, je tam zricenina hradu Kostomlaty pod Milesovkou - je to nenarocny teren, nahore je i obcerstveni. Nebo potom hrad Klapý (Hazmburk) ten je moc pekny, sice trochu kameny, ale da se to v pohode. My jsme to sly i s kocarem ![]()
To dáte:) jen vezměte raději sebou ještě nositko pro starší
bydlím na úpatí a kolikrát koukám co ty děti zvládnou
Nakonec jsme dali NS Borec, zadni lide, zajimavy teren, akorat to tam vypadalo trochu jak v pralese. Pokud pomineme mohutne nalety klosu a jednu vosu na vrcholu, byly deti nadsene.
@Hobitka : Boreč je dobrý, ale lepší je v zimě, když ventaroly vyfukují teplý vzduch, to si pripadas jak na sopce
.