Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A kdyby chodil po obede? Zkusila bych se domluvit s tchyni, ze by dite vyzvedavala po obede, pripadne ji treba ulehcit na dva dny nejakou chuvou. A pak by se videlo, spousta deti s timto problemem je schopna dopoledne nejak preklepat bez nehody.
A muze se to upravit ze dne na den.
A to se stává denně? A během spaní, nebo i během hraní?
Možná snad promluva s ředitelkou?
No já se učitelce ani nedivím
uvidíš co vám řekne psycholog, ale podle mě to chce prostě čas.
Taky mě napadla ta půldenní docházka, dcera tak chodila první rok ve školce a za celý ten rok byla jen jedna nehoda, jinak to vždycky vydržela až domů.
Jinak jestli se synovi ve školce líbí a finančně byste to nějak utahli, tak bych hlasovala pro soukromou. Ať kvůli zádrhelu s kakáním nepřichází o kolektiv a zábavu. V soukromé s ním budou mít učitelky víc trpělivosti, nebudou na něj tlačit a nervovat.
Dala bych ho do soukromé do oběda, po obědě jestli by mohla vyzvedávat babička, akorát ho dá doma spát a pak půjdou na procházku a ty už budeš doma z práce.
Moje ségra měla podobný problém se synem. Pokakával se prakticky celou školkovou docházku. „Nehodu“ jí učitelky vždy nechaly ve slipech v pytlíku a domů si nesla balíček. O vyloučení se nikdy nezmínila, že by vyhrožovaly.
Jinak nehody měl fakt často, klidně 4× v týdnu. Dokonce i v předškolácích se mu to občas přihodilo. Teď je mu 6,5 a občas to nestihne, ale už tak jednou za 1-2 měsíce. Díkybohu né ve škole. Moc se stydí. Ségra to vždy hrozně řešila, nadávala na něj, s rodinou to pře ním probírala. To mu myslím moc nepomohlo:(((
Ahoj
A to vyloučení navrhl kdo, ředitelka?
Já souhlasím s holkama, půldenní docházka by mohla pomoct..
On se pokadí každý den?
Podle mě to chce čas..Náš malý má opačný problém, kakání zadržuje, zdravotní problém nemá, psycholožka sama řekla, že to chce čas.. ![]()
Bože
Co to je za učitelku. Skoro každý z nás se ve školce pokakal. Z toho vyroste psycholog není nutný. Mě se to stalo v pěti letech a přesně si to pamatuji. Dítě se to stydí říct, že se mu chce. U nás to neřeší, umyjou dítěti zadek a je to. ![]()
Někdy denně, někdy to dva dny, tři dny drží ( i o víkendu ) a pak to bouchne ve školce třeba dvakrát za dopoledne. Většinou před, při, po vycházce. Prostě dopoledne. S ředitelem jsem mluvila, ale trpělivosti moc už nemá, protože na něj tlačí ta mladá učitelka.
@Anonymní píše:
Moje ségra měla podobný problém se synem. Pokakával se prakticky celou školkovou docházku. „Nehodu“ jí učitelky vždy nechaly ve slipech v pytlíku a domů si nesla balíček. O vyloučení se nikdy nezmínila, že by vyhrožovaly.
Jinak nehody měl fakt často, klidně 4× v týdnu. Dokonce i v předškolácích se mu to občas přihodilo. Teď je mu 6,5 a občas to nestihne, ale už tak jednou za 1-2 měsíce. Díkybohu né ve škole. Moc se stydí. Ségra to vždy hrozně řešila, nadávala na něj, s rodinou to pře ním probírala. To mu myslím moc nepomohlo:(((
To teda, chudák..
Toto je zrovna dost choulostivá záležitost a neměla by se z toho dělat věda, nadávat, trestat..
@Anonymní píše:
Někdy denně, někdy to dva dny, tři dny drží ( i o víkendu ) a pak to bouchne ve školce třeba dvakrát za dopoledne. Většinou před, při, po vycházce. Prostě dopoledne. S ředitelem jsem mluvila, ale trpělivosti moc už nemá, protože na něj tlačí ta mladá učitelka.
To je ale příšerné jednání, to se na mě nezlob..Ani nechci přemýšlet, jak se budou chovat, když nastane,,opravdový"problém..
Být tebou zvažuju změnu školky, pokud je to možné..
Moja mala, nastastie to zvladla pred nastupom do statnej skolky… pokadila cez prazdniny za 4 dni 6 nohaviciek, a to takym sposobom, ze skoncili v popelnici. Piaty den sme mali ist na celodenny vylet do maleho mesta - hadam len jeden zachod na stanici a jedna cukraren v meste… no po dvojdennej masirke, ze nechcem chodit po meste s pokadenym deckom, ale ze ked to pusti do gati, tak ostane smradlava az domov, to zvladla bez nehody - a odvtedy mam pokoj, akurat plac pri nastupe do skolky ukoncila slavnostnym pocuranim ![]()
Lenze u tej mojej bolo vidiet, ze to pokakavanie sa je zalezitost hlavy, a nie zvieraca.
@Silwinka87 píše:
To teda, chudák..Toto je zrovna dost choulostivá záležitost a neměla by se z toho dělat věda, nadávat, trestat..
Taky jsem to sestře říkla, ale nemohla si pomoct. Když se mu to teď stalo doma. Vyhrožoval mu, že to poví ve škole, že už neví co s ním. To jsem jí teda sprdla a pohádala se s ní. Synovec celej ubrečenej:(((
Příspěvek upraven 19.10.15 v 09:15
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Bohužel řešíme nepříjemné téma na to, vyloučení syna ze školky, protože se pokakava. Synovi jsou tři a měsíc. S kedenim má problémy od dob, kdy se mu vzala plena. Čůrání zvládá, někdy přes spaní se pocůra, ale to neřeším. Chápu, že by ve školce nemělo být dítě, které se neumí samo bez problémů vykajdit. Ale upřímně nevím co s tím. Už jdeme i za psychologem jestli to nějak pomůže.
Jedna učitelka je v pohodě, každé dítě z toho vyroste a druhá no hrůza, mlada bez dětí po škole. Co dělat. Dát výpověď a být s ním doma? A doufat, že to brzo pochopí? Nebo do soukromé ikdyž budou citelně chybět peníze a doufat, že tam to zvládne? Babičku máme jen, jednu a to tchýni a nevím zda by dala, pravidelně ho hlídat.