Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, nejdu si ani tak pro radu, jako se spíš vypovídat s věcí, která mě štve
Pravidelně chodím po práci cvičit do menšího (spíše ženského) studia - vacushape, vibrační plošina apod. Tento týden jsem tam byla opět a při odchodu domů jsem zjistila, že některá z klientek (doufám, že omylem) zaměnila mé boty za své a odešla tedy domů v mých. Svým způsobem jsem ochotná to pochopit - botník je společný (neuzamykatelný + každý si zodpovídá za své věci sám) na tmavém místě u vchodu. Hned jsem to řešila s majitelkou studia, ale ta se více méně smála, že to se jí ještě nestalo a pořád mávala rukama:„Co budeme dělat? Jak to budeme řešit?“. Protože jsem potom ještě něco měla, musela jsem si obout cizí boty - stejná velikost, velmi podobné a jít v nich. S majitelkou jsem se v rychlosti domluvila, že kdyby se někdo ozval, že si doma všimnul že odešel v jiných botech, tak mi dá vědět. Včera jsem tam volala s tím, že se chci objednat na stroj a mimochodem jsem se zeptala, jestli se neví něco o mých botech - opět smích a že jako vůbec, že se nikdo neozval a dál se nevyjadřovala. Štve mě to z principu, protože nevím jak se v této situaci chovat, jestli jsem tam měla stát a řvát na ni, ať okamžitě obvolá všechny, které tam dneska byly nebo to nechat plavat…nejedná se mi o boty - už jsem v životě přišla o víc, ale o princip a naštvání z reakce majitelky fitka
Stalo se Vám někdy něco podobného, případně jak byste to řešily vy?
Mám se na to vykašlat?
Ne, nestalo. Chodím do tělocvičny, kde se dají věci zamykat do skříněk. Kdybych byla majitelka, obvolám klientky - má snad na ně kontakty, ne?
Hele, nestalo se mi to, ale jako z chování majitelky bych byla taky naštvaná, asi bych se zkusila zmínit majitelce jestli by nemohla obvolat klientky které tam ten den byly, pokud se to tedy dá nějak zjistit. Jinak bych to prostě brala tak jako ty, že je to prostě pech i tím, že je to společný botník ale fakt chování majitelky je zvláštní
![]()
@Sinquinita nevykaslala bych se na to, ale napsala na dvere satny vzkaz, at se dotycna ozve. A pridala k tomu foto tech bot.
Myslím, že chyba je na straně studia. Měla bys mít možnost si všechny svoje věci uzamknout do skříňky. Na druhou stranu, tys věděla, že necháváš boty nezamčené a přistoupila jsi na to. Od majitelky by byla slušnost, aby se alespoň pokusila obvolat ostatní klientky nebo ti nabídla nějakou kompenzaci, třeba nějakou volno hodinu. Její přístup je trochu podivný.
@mag píše:
Můžeš požadovat náhradu škody na odložené věci.
Pokud tam dá majitelka papír - a napíše na něj něco ve stylu - každý si za své odložené věci zodpovídá sám, tak se z toho jednoduše vykroutí.
Dále bych zjišťovala, zda-li je majitelka na toto pojištěna.
Pokud se objednáváš ty, musí i ostatní, takže by měla vědět kdo tam daný den byl, požadovala bych aby je kontaktovala
@Blekota píše:
Pokud tam dá majitelka papír - a napíše na něj něco ve stylu - každý si za své odložené věci zodpovídá sám, tak se z toho jednoduše vykroutí.
Nevykrouti.
@Blekota píše:
To není pravda, zodpovědnost má papír nepapír
@Blekota píše:
ne. Pokud jsou věci odloženy na místě k tomu obvyklém (botník na boty, věšák na kabáty) tak sebevětší a důraznější lístek mě nemůže zbavit an právo na mé věci. resp. na náhradu za jejich ztrátu.
@Sinquinita - není to centrum v Ostravě
. Protože do podobného chodím a vím, že tam kontakt na klientky nechtějí..
@neschopná mamka píše:
ne. Pokud jsou věci odloženy na místě k tomu obvyklém (botník na boty, věšák na kabáty) tak sebevětší a důraznější lístek mě nemůže zbavit an právo na mé věci. resp. na náhradu za jejich ztrátu.
takže i u lékaře pokud mají ceduli u věšáku kde mají napsáno že za věci neručí a pacient si je má vzít sebou do ordinace a odložit k sestře by se ztoho nevykroutili?? To je zajímavé, aže takových cedulí vídám
@Králičice píše:
@Sinquinita - není to centrum v Ostravě. Protože do podobného chodím a vím, že tam kontakt na klientky nechtějí..
Jj..je to v Ostravě, ale kontakty na klienty mají.
Já vím, že možná řeším blbosti a taky vím, že si některé situace moc beru, ale fakt mě štve ten princip! Nejdříve jsem se tomu v úterý večer, taky smála ale pak se mi to rozleželo a jsem ve fázi naštvanosti: