Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Renata123456789 píše:
Dobry večer, mam dotaz mam na sbazaru… inzerat ze prodavam notebook a ozval se mi nějaky pan že by si notebook koupil dala sem mu sve udaje čislo učtu a taak ale nějak se mi to nezda jestli se nejedna o podvod ozvala se mi nejaka banka s USA ze mu platbu uznali jen čekaj na nejaky čislo zasilky ze jsem to poslala tak teda nevim co jsi o tom myslet nejedna se o par korun ale je v tom dost penez takze bych vas chtela poprosit kdo neco o tom slisel nema ma podobnou skušenost tak prosim pisnete dekuju![]()
samozřejmě nic neposílej dokud nebudeš mít peníze na účtu!!!
Jo, je to podvod, uz si presne nepamatuju, jaky tam byl princip.
Princip- pán poví že peníze jsou v bance a čekají na potvrzení že je notas doopravdy poslany, paní notas pošle, ale banka ne, protože neexistuje, takže jsi bez notasu a bez peněz
Myslím, že něco podobného tu bylo s kočárky, oni ti pošlou falešné potvrzení, že peníze byly poslány, ty máš zadat číslo zásilky (tj. poslat zboží) a oni uvolnit peníze (což se samo nestane) a ty máš kulové.
Asi jo ješte sem zatim nic neposlala a dekuju vam ze ste mi to ujastnili ![]()
A chtěla jsem se optat když ma muj učet me iniciali muze mi manipulovat ten dotični s učtem diky??
@Renata123456789 Uprimne, ja bych takovyhle veci prodavala z ruky do ruky, jestli to nekdo chce a je to pro neho cenove vyhodny, at si pro to prijede. Zkontroluje si jak notas funguje co s nim je a neni a vyhnes se tak pak nejakyho napadeni, ze je nejak rozbity nebo poskrabany apod. A za druhy dotycny bude mit notas a ty penize v ruce.
@Renata123456789 Proč bys noťas posílala, když zatím nemáš peníze na účtě?…jsi snad jeho sponzor.
Pokud peníze nedojdou (a tomu věřím), klidně po týdnu řeš a prodej někomu jinému.
Pokud má jen číslo účtu a jméno, tak mu je to k ničemu. Pokud ti počítač zároveň se zprávou napadl malware, už bych byla ostražitější.
Určitě projeď antivirákem, případně dalším programem na malware.
@Renata123456789 píše:
A chtěla jsem se optat když ma muj učet me iniciali muze mi manipulovat ten dotični s učtem diky??
Pokud jsi mu nedala heslo k uctu, manipulovat s nim nijak nemuze, neboj. Ani „inicialy“ (myslis zrejme nacionale - jako jmeno, prijmeni atp.) mu k nicemu nebudou. Priste radsi prodavej z ruky do ruky.
@Renata123456789 píše:
Dobry večer, mam dotaz mam na sbazaru… inzerat ze prodavam notebook a ozval se mi nějaky pan že by si notebook koupil dala sem mu sve udaje čislo učtu a taak ale nějak se mi to nezda jestli se nejedna o podvod ozvala se mi nejaka banka s USA ze mu platbu uznali jen čekaj na nejaky čislo zasilky ze jsem to poslala tak teda nevim co jsi o tom myslet nejedna se o par korun ale je v tom dost penez takze bych vas chtela poprosit kdo neco o tom slisel nema ma podobnou skušenost tak prosim pisnete dekuju![]()
A kam mu to máš poslat? Taky do USA?
Dobry večer, mam dotaz mam na sbazaru… inzerat ze prodavam notebook a ozval se mi nějaky pan že by si notebook koupil dala sem mu sve udaje čislo učtu a taak ale nějak se mi to nezda jestli se nejedna o podvod ozvala se mi nejaka banka s USA ze mu platbu uznali jen čekaj na nejaky čislo zasilky ze jsem to poslala tak teda nevim co jsi o tom myslet nejedna se o par korun ale je v tom dost penez takze bych vas chtela poprosit kdo neco o tom slisel nema ma podobnou skušenost tak prosim pisnete dekuju