Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Na zanet ucha
ja na to mela v tehotenstvi antibiotika doopravdy, a to dokonce na vlastni svatbe ![]()
Škoda, ze neni normalni nepít a člověk na to musí mít výmluvu
. Jestli nechceš, aby to vsichni věděli, tao antibiotika jsou první výmluva, co řidič???
Stejně jestli normálně pijes a teď nebudeš bude každému jasné, že jsi těhotná.
Tak jestli na těch oslavách budou pořád ti stejní lidi a budes se na atb vymlouvat celý první trimestr tak nevím
Vůbec bych to neresila, prostě nepiju nechci, nemusím snad nikomu nic vysvětlovat.
@Pidulka1991 píše: Škoda, ze neni normalni nepít a člověk na to musí mít výmluvu. Jestli nechceš, aby to vsichni věděli, tao antibiotika jsou první výmluva, co řidič???
Jj taky nechapu proc clovek musi odpovidat na vsetecne dotazy a hledat vymluvy, pokud neni uplny abstinent. Proc nestaci rict ‘dnes nemam chut’. Ja mam teda normalni rodinu, nikdy nepiju moc, nekdy si sklenicku dam, vetsinou ne, ale nikdo neresi proc dnes ne a minule ano nebo naopak.
Par akci s přespáním? Jinak rekni, ze ridis. Nebo si piti delej sama. Ja na oslavach absolutne nesleduju kdo co pije nebo nepije. Jen dolevam, kdyz je prazdna sklenice. Nemej prazdnou sklenici.
Vcera jsem si taky sklenicku nedala, manzel to okomentoval “ted nepije” a hned byly stupidni otazky jestli jsem tehotna. Pokud by drzel usta a nic se nesnazil vysvetlit, tak byl klid.
Takhle jsem musela s pravdou ven, ze dezim dietu ![]()
Já jsem často nechtěla alkohol prostě proto, že jsem ho zrovna nechtěla. Pravda, někdy měl někdo „vtipné poznámky“, které jsem neřešila ![]()
Antibiotika můžou být na cokoliv, nebo jsi pila den před tim a přehnala si to, jsi na řadě s řízením - ale popravdě, ať řekneš cokoliv, jestli těch akcí máte víc, tak to těm vsímavějším bude jasný. Švagrová to na nas takhle hrála poctivě tři měsíce a když to řekli, tak místo nadšení jsme jen řekli „no konečně ste to přiznali“
![]()
Já to rodině řekla hned a bylo po problému ![]()
Je fajn, že mám rodinu, které nemusím nic vysvětlovat. Řeknu že nechci a tím to hasne.
Jinak dneska je moderní i držet různé diety, tak se nemusíš hned vymlouvat na antibiotika, ale na to, že se snažíš omezit zbytečné cukry, kterých je v chlastu spousta ![]()
Řekla bych že nechci. Na otázku zda jsem těhotná bych odpověděla normálně. Proč to tajit, pokud se někdo zeptá? Potratit můžeš během celého těhotenství. Všechny tyhle tajnosti nechápu, je naprosto normální že to někdy nevyjde, akorat se to ve společnosti tají, jako kdyby to nebylo vcelku běžný.
Edit: plus teda jsem uz predem obcas vynechavala jeste pred snazenim, aby to pak nebylo divne.
Příspěvek upraven 27.07.21 v 09:27
@mackA159 píše: Řekla bych že nechci. Na otázku zda jsem těhotná bych odpověděla normálně. Proč to tajit, pokud se někdo zeptá? Potratit můžeš během celého těhotenství. Všechny tyhle tajnosti nechápu, je naprosto normální že to někdy nevyjde, akorat se to ve společnosti tají, jako kdyby to nebylo vcelku běžný.
Ja prvni tehotenstvi naprosto bezproblemove a loni jsem potratila 3×, ne fakt bych to ani ted nerikala. nemam zajem aby nanas ostatni cumeli na ty chudacky co nemuzou mit dalsi dite.
Ahoj, zjistila jsem že jsem těhotná.
Ovšem máme před sebou pár rodinných akcí.
Jediná věc jako výmluva na alkohol atd. mě napadá antibiotika. Ale na co?
Prosím nepište močák, na ten jsem se vymlouvala v prvním těhotenství

Díky za všechny úsměvné rady