Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@j.a.n.i1 píše:
Takze si ji vlastne dat chces…
kolikrat chut fakt nemam, ale za ty kecy mi to nestoji ![]()
@Anonymní píše:
Tajnosti nejsou z důvodu možného potratu, ale ráda bych těhotenství oznámila až to bude vidět, a do té doby si užila klid. Bohužel v prvním tehu jsem to řekla brzy a celou dobu jsem poslouchala nesmyslné řeči, jak jsem si zkazila život, že to nezvládnu, že budu neschopná matka atd… Hold v každé rodině jsou jiné vztahy.
Ja te naprosto chapu. Rodicum jsme to rekli driv nez po screeningu s tim, ze Top Secret. Mama hned za dva dny volala, ze jedou nekam k pribuzenstvu a ze jim to chce rict, no nepochopis. U nas ne kecy o zkazenem zivotu, ale neustale telefonaty ze vsech stran jak mi je a co male… tvl nevim, je v brise a kdyby me furt nekdo neotravoval s pohlavim a fotkama atp tak jsem si to celkem uzila. Zarekla jsem se, ze az budu tehotna priste, tak utajit nejlepe do porodu. Zacala jsem ted hubnout, tak doufam, ze co si takto ‚nasporim‘ tak pak vyuziju k ukryti tehotenstvi alespon o par tydnu.
@hospodki píše:
kolikrat chut fakt nemam, ale za ty kecy mi to nestoji
No a jelikoz funguji, tak je budou mit pokaždé…
Já si vždycky vzala skleničku a dělala jsem, že upíjím (no, vždycky jsem si trošku cucla, ono se to nezblázní
). Protože jakákoliv výmluva u ženy je podezřelá, bohužel - alespoň já mám takovou zkušenost. Na antibiotika bych se nevymlouvala, nemám ráda lži.
@Thomassss Podezrela je pouze u tech, kdo jinak vzdy pijou, pokud nekdo pije jen obcas, tak odmitnuri nikoho neprekvapi a ani za tim nic nehleda.
@Anonymní píše:
Ahoj, zjistila jsem že jsem těhotná.Ovšem máme před sebou pár rodinných akcí.
Jediná věc jako výmluva na alkohol atd. mě napadá antibiotika. Ale na co?
Prosím nepište močák, na ten jsem se vymlouvala v prvním těhotenství
Díky za všechny úsměvné rady![]()
Nech si nalít vinnej střik a pomalu to cucej nebo nějaký ovocný Radler. Alkohol bude pro ostatní splněný a ty máš klid a nic ti to neudělá. Neplatí ovšem v situaci, že jsi na každé akci ožralá jak cune a slopes tam jeden panák za druhým.
@hospodki píše:
Tak treba u tchanu na Morave ti sklenicku vnucuji a pro klid duse tu jednu vetsinou vypiju, jinak je to urazi. Mysli si co chces o tom jak TEBE by nikdo nedonutil a nikdo MI to prece do chrtanu neleje… Proste starsi generace to nepochopi. Kdyz se treba kamosky ptaly, tak jsem jen rekla, ze jsem to dostala a je mi z toho blbe, pripadne, ze hubnu, mam 3 kila dole a nechci to alkoholem zase podelat.. to bylo pak plno dotazu na jidelnicek
Dítě jsem měla až ve 35. Od dvaceti by si každý mohl myslet, že když nepiju, asi budu těhotná. Ono chce odvahu říct nebudu pít, protože chlast je ve společnosti hodně tolerovaný. Ano, nejsem abstinent, ale když řeknu, nedám si, není síla, která by mě donutila se napít. Ani starší generace. I na té Moravě. Jestli je urazí, že nechceš pít, je to jejich věc. Já bych třeba štaprdli slivovice nebo jiné -ce odmítla vždy, nechutná mi.
A kdyby byli opravdu nezdvořilí a nutili mě do pití, odpověděla bych, že mám v rodině zkušenost s alkoholikem a nehodlám dopadnout podobně. Na hrubý pytel hrubá záplata.
@hospodki píše:
Ja prvni tehotenstvi naprosto bezproblemove a loni jsem potratila 3×, ne fakt bych to ani ted nerikala. nemam zajem aby nanas ostatni cumeli na ty chudacky co nemuzou mit dalsi dite.
V tom případě bych tyhle lidi nenazyvala přáteli.
@Thomassss píše:
Já si vždycky vzala skleničku a dělala jsem, že upíjím (no, vždycky jsem si trošku cucla, ono se to nezblázní). Protože jakákoliv výmluva u ženy je podezřelá, bohužel - alespoň já mám takovou zkušenost. Na antibiotika bych se nevymlouvala, nemám ráda lži.
Ale proč? Protože pít je normální. Není normální nepít. Nebo říct ne. Asi by se měli lidi nad sebou zamyslet, jestli to není trochu na hlavu…
Tuhle jsme byli u známých a já nepila alkohol. Ptali se, proč si nedám, tak jsem odpověděla, že dnes jsem si už dala a že prostě nemám na alkohol chuť. Dospělý rozumný člověk to pochopí.
@Anonymní píše:
Tajnosti nejsou z důvodu možného potratu, ale ráda bych těhotenství oznámila až to bude vidět, a do té doby si užila klid. Bohužel v prvním tehu jsem to řekla brzy a celou dobu jsem poslouchala nesmyslné řeči, jak jsem si zkazila život, že to nezvládnu, že budu neschopná matka atd… Hold v každé rodině jsou jiné vztahy.
Opět…to je tvoje rodina? To jsou tvoji přátelé? Nestačím se divit. Radši být sám, než tohle.
@Cenarius si nejdřív něco pročti, než začneš dávat takhle škodlivé rady. Bezpeční množství alkoholu v těhotenství pro plod je 0, žádný střik nebo radler
. Jednou to je těžký neurotoxin škodlivý zvláště pro vyvíjející se mozek, a tohle žádný kecy nezmění.
Jinak někteří lidi mají na těhotenství nos a výmluvy nepomůžou. Jedná známa se zorientovala už po čokoládovém dortu v kavárně
.
@mackA159 píše:
V tom případě bych tyhle lidi nenazyvala přáteli.
no podle toho jak si te pamatuji ze vsech prispevku, tak ty mit s prateli problem urcite nebudes, protoze nechapu jak by se s tebou chtel nekdo kamaradit. Vsimla jsi si nekdy, jak jsou vsechny tve prispevky jen utocne a na kazdem se snazis si zchladit zahu? Jako jestli vsem na potkani o sobe vypravis, tak vez, ze ne kazdy na sebe vse hned vybleje prvnimu co jde okolo.
@Capelucia píše:
@Cenarius si nejdřív něco pročti, než začneš dávat takhle škodlivé rady. Bezpeční množství alkoholu v těhotenství pro plod je 0, žádný střik nebo radler. Jednou to je těžký neurotoxin škodlivý zvláště pro vyvíjející se mozek, a tohle žádný kecy nezmění.
Souhlasím, že lepší vůbec. Ale já jsem tedy měl důrazně napsat, že to 1dcl má cucat celej večer. Aby si to někdo neprebral tak, že toho radlera a striku může za večer vypít kolik se do ni vejde i když je těhotný. A pokud vím, tak potvrzeny studiema je vliv velkýho popíjení. Jako zase bych nebyl tak striktní, jde to vidět i tady na fóru, kde by ženský nejradši krupali možná tak mrkev převařenou a pili 10× převařenou vodu, aby náhodou se dítěti něco nestalo ![]()
@hospodki píše:
no podle toho jak si te pamatuji ze vsech prispevku, tak ty mit s prateli problem urcite nebudes, protoze nechapu jak by se s tebou chtel nekdo kamaradit. Vsimla jsi si nekdy, jak jsou vsechny tve prispevky jen utocne a na kazdem se snazis si zchladit zahu? Jako jestli vsem na potkani o sobe vypravis, tak vez, ze ne kazdy na sebe vse hned vybleje prvnimu co jde okolo.
Nutí tě někdo moje příspěvky číst? Přátel mám dost, aspoň jim narozdíl od tebe dokážu sdělit co mě trápí, a nikdo mě za zady nemusí považovat za chudáka. Je mi tě líto. Taky bych ti takové přátelé přála. ![]()
@mackA159 píše:
Nutí tě někdo moje příspěvky číst? Přátel mám dost, aspoň jim narozdíl od tebe dokážu sdělit co mě trápí, a nikdo mě za zady nemusí považovat za chudáka. Je mi tě líto. Taky bych ti takové přátelé přála.
No asi jsou na stejne vlně, takže líto ti me byt fakt nemusí ![]()