Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@j.a.n.i1
Hele to není pravda, ja moc chlastaci nejsem, ale zas vyloženě abstinent taky ne, takže jedno pivo nebo skleničku vína si na těch oslavách klidně dám, když všichni nabízejí alkohol. Když to začnu najednou striktně odmítat tak okamžitě někdo přijde s tím, jestli jsem urcite těhotná. A to přece není chlastani, když si dám jedno pivo třeba za měsíc.
@helenai píše:
@j.a.n.i1
Hele to není pravda, ja moc chlastaci nejsem, ale zas vyloženě abstinent taky ne, takže jedno pivo nebo skleničku vína si na těch oslavách klidně dám, když všichni nabízejí alkohol. Když to začnu najednou striktně odmítat tak okamžitě někdo přijde s tím, jestli jsem urcite těhotná. A to přece není chlastani, když si dám jedno pivo třeba za měsíc.
Tak odpovím: máš u nás u gyndaře kameru nebo co? Ono chce ty vtipálky občas odpálit.
@j.a.n.i1 píše:
Nechápeš, že se musí nepití obhajovat a jedním dechem vymýšlíš obhajobu
Jednoduchý. Mám praxi. Celej život nepiju. A když přijdu někam, kde to lidi nevědí, tak je to tisíckrát za večer přesvědčování, že ne, opravdu si panáka nedám, ne, děkuju, ani pivo, ne, opravdu ani víno. A dokolečka dokola.
Je to otravný a únavný. Taky když někam přijdu, tak lidi nepřesvědčuji, ať nepijou.
Když použiji tuhle obhajobu, tak se mi dostane i poplácání po ramenou, že jsem dobrá.
Ale nic to nemění na tom, že opravdu nechápu, že nestačí říct- děkuju, nechci.
@helenai píše:
@j.a.n.i1
No, takže pokazde pijes, takže je celkem pochopitelné, ze když najednou ne, tak resi proc. Ja si klidně reknu o ovocneho birela a nikdo fakt neresi proc, proste protože piju, když mam ja chut a ne protože ma nekdo pocit, ze k dane akci alkohol patří.
@j.a.n.i1 píše:
@Svítící žárovka Staci, když si za tim stojis.
Teď tě úplně nechápu. Co znamená stát si za tím, že nechci alkohol?
Edit: jo takhle. Jakože to nemám utnout výmluvou, ale celý večer furt opakovat že nechci. No jo, to už mě dávno nebaví. Tohle je rychlejší řešení.
Ještě jednou edit: ti co pijí a už něco v sobě mají, abstinenta nerespektujou vůbec. Ale dočasně abstinentujici pijan je něco jako polobůh.
Každopádně až jednou mezi cizima zaziju situaci- Ahoj, dáš si víno? Ne, díky, já nepiju. Oukej, tak co třeba, džus? - tak se snad půjdu vožrat.
@Svítící žárovka píše:
Každopádně až jednou mezi cizima zaziju situaci- Ahoj, dáš si víno? Ne, díky, já nepiju. Oukej, tak co třeba, džus? - tak se snad půjdu vožrat.
Já tedy nevím, ale s co je na téhle situaci tak zvláštního
Já tedy rovnou říkám, ne, nedám, co máš za nealko? A odpovědí jsou možnosti nealka.
@Svítící žárovka píše:
Teď tě úplně nechápu. Co znamená stát si za tím, že nechci alkohol?Edit: jo takhle. Jakože to nemám utnout výmluvou, ale celý večer furt opakovat že nechci. No jo, to už mě dávno nebaví. Tohle je rychlejší řešení.
Ještě jednou edit: ti co pijí a už něco v sobě mají, abstinenta nerespektujou vůbec. Ale dočasně abstinentujici pijan je něco jako polobůh.
Nesmíš se obklopovat ochmelky a ignoranty. Já nemám problém pochopit, že dnes nebo zítra někdo nemá chuť na alkohol. Co bude následovat. Kuřáci budou vnucovat druhým hřebíčky do rakve?
@Svítící žárovka soucítím. Jsem celoživotní abstinent, co neměl nikdy ani lok alkoholu. I přesto se mě i na každé rodinné oslavě ptají, jestli si dam a dávají mi do ruky skleničku. Následně si vyslechnu řeči o tom, že bych už měla začít pít. Že mám na to věk a i společensky je to vhodné…aspon ten přípitek, že jo. Mávám nad tim rukou. Co jinýho.
Ale zas nemusim řešit otázky na možné těhotenství.
@Russet píše:
Nesmíš se obklopovat ochmelky a ignoranty. Já nemám problém pochopit, že dnes nebo zítra někdo nemá chuť na alkohol. Co bude následovat. Kuřáci budou vnucovat druhým hřebíčky do rakve?
To si dovolím tvrdit, že se neobklopuju ochmelky a ignoranty. Kamarádi mě znají. Ví, že jsem nikdy nepila a pít nebudu. Tohle se děje, když jdeme někam mezi cizí. Ideálním příkladem jsou svatby, kdy se mi stává často, že neznám rodinu jednoho z novomanželů.
@Svítící žárovka píše:Řekneš prostě ne, nepiju. Nikdo tě nemůže nutit do pití z žádné příčiny. Tím spíš někdo, kdo tě nezná. Co kdybys byla abstinující alkoholička?
To si dovolím tvrdit, že se neobklopuju ochmelky a ignoranty. Kamarádi mě znají. Ví, že jsem nikdy nepila a pít nebudu. Tohle se děje, když jdeme někam mezi cizí. Ideálním příkladem jsou svatby, kdy se mi stává často, že neznám rodinu jednoho z novomanželů.
@Anonymní píše:
Ahoj, zjistila jsem že jsem těhotná.Ovšem máme před sebou pár rodinných akcí.
Jediná věc jako výmluva na alkohol atd. mě napadá antibiotika. Ale na co?
Prosím nepište močák, na ten jsem se vymlouvala v prvním těhotenství
Díky za všechny úsměvné rady![]()
Vymluvila bych se na zvýšené jaterní testy. To je dlouhodobá záležitost, takže výmluva klidně na pár měsíců.
Dej si nealko pivo..panak se da nahradit vodou-slivovice..kolou-jager nebo fernet..domluv se s partnerem;) zalezi jak na takovych beznych akcich moc pijes;)
@Russet píše: Řekneš prostě ne, nepiju. Nikdo tě nemůže nutit do pití z žádné příčiny. Tím spíš někdo, kdo tě nezná. Co kdybys byla abstinující alkoholička?
Radeji rikam, ze si nedam a rovnou se ptam na nabidku nealka… A tedy nevim, jestli se pohybuju v rozumne spolecnosti nebo vypadam urputně, ale nikdo mi piti nevnucuje.