Výmluvy v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148988
27.7.21 13:06
@Cenarius píše:
Souhlasím, že lepší vůbec. Ale já jsem tedy měl důrazně napsat, že to 1dcl má cucat celej večer. Aby si to někdo neprebral tak, že toho radlera a striku může za večer vypít kolik se do ni vejde i když je těhotný. A pokud vím, tak potvrzeny studiema je vliv velkýho popíjení. Jako zase bych nebyl tak striktní, jde to vidět i tady na fóru, kde by ženský nejradši krupali možná tak mrkev převařenou a pili 10× převařenou vodu, aby náhodou se dítěti něco nestalo :roll:

Mě zase přijdou smutný názory že jedno pivo dítěti nic neudělá a tři cigára denně se v těhotenství ztratí když před tím kouřila krabičku denně.
Proč se musí používat výmluvy? Prostě nechci alkohol, hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
27.7.21 13:09

Bolí mě hlava, nevítím se dobře, nemám chut, včera jsem se opila a mám kocovinu, antibiotika, jiné léky, nebo prostě drž skleničku a dělej že piješ…

• Citovat
  • Upravit
4596
27.7.21 13:23

My mame s muzem pro tento pripad domluvu, ze ja budu delat, ze piju, a on nenapadne pit i z moji sklenicky, aby ubylo. Ale pro nej to znamena vypit tak o malou sklenicku vina navic, tak ho to nepolozi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.7.21 15:31
@Anonymní píše:
Tajnosti nejsou z důvodu možného potratu, ale ráda bych těhotenství oznámila až to bude vidět, a do té doby si užila klid. Bohužel v prvním tehu jsem to řekla brzy a celou dobu jsem poslouchala nesmyslné řeči, jak jsem si zkazila život, že to nezvládnu, že budu neschopná matka atd… Hold v každé rodině jsou jiné vztahy.

Moje kamarádka přišla o dítě, když už to na ní bylo hodně vidět. Radši řeknu normálně, že čekám dítě, ale je to v začátcích, než dělat Zagorku a vymýšlet, proč si nemůžu dát sklenku vína. A kecy máti ti mohou taky být ukradené. Jsi dospělá a svéprávná, o dítě se postaráš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5998
27.7.21 15:41

Já to maskovala tak, že jsem si dala malinko a řekla, že víc nemám chuť, já jsem jen tak ucucla třeba vína nebo piva, a v nestřežených chvílích to dopíjel manžel :).

Taky mi to přijde na hlavu, že člověk musí zdůvodňovat, proč nepije. A ještě víc nemístné jsou bohužel běžné dotazy, jestli je teda ženská těhotná. Asi kdyby to chtěla říct, tak to řekne, a snad všichni ví, že předčasně se to neříká a proč. Vůbec jim nedochází, do jaké situace tu ženskou pak dostanou, když to z ní vytáhnou v prvních pár týdnech a pak to nedopadne, o čemž by se vůbec jinak nedozvěděli. Kamarádka takhle měla od začátku komplikované těhotenství, veliký hematom, věděla, že spíš potratí, než že se stane zázrak. Na rodinné oslavě to z ní v téhle situaci vyrazili právě proto, že nechtěla pít vůbec nic alkoholického, a chudák pak za dva týdny všem musela oznamovat potrat. Samozřejmě ti přeju, ať je všechno v pořádku, mimčo krásně roste a jim to za pár týdnů můžeš s radostí oznámit, ale štve mě, jak jsou lidi k těmhle věcem nechápaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.21 15:55
@Russet píše:
Moje kamarádka přišla o dítě, když už to na ní bylo hodně vidět. Radši řeknu normálně, že čekám dítě, ale je to v začátcích, než dělat Zagorku a vymýšlet, proč si nemůžu dát sklenku vína. A kecy máti ti mohou taky být ukradené. Jsi dospělá a svéprávná, o dítě se postaráš.

No já třeba zažila samovolných potratů 5 a to v 8 - 12 týdnu a to sem radši teda dělala tu Zagorku :roll: než furt být za chudinku, co nedonosí dítě. Anonym snad pochopitelný.

• Citovat
  • Upravit
53518
27.7.21 16:02
@Anonymní píše:
No já třeba zažila samovolných potratů 5 a to v 8 - 12 týdnu a to sem radši teda dělala tu Zagorku :roll: než furt být za chudinku, co nedonosí dítě. Anonym snad pochopitelný.

A to jsi chodila pořád na nějaké akce, kde jsi musela odmítat alkohol?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.21 16:06

Fakt nechápu, že nepiti se musí obhajovat.

Řekni, že si dáváš třeba s kámoškou výzvu - půl roku bez alkoholu.

• Citovat
  • Upravit
53518
27.7.21 16:09
@Svítící žárovka píše:
Fakt nechápu, že nepiti se musí obhajovat.Řekni, že si dáváš třeba s kámoškou výzvu - půl roku bez alkoholu.

Suchej únor (doplnit pouze měsíc) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.21 16:20
@Russet píše:

Ano, my jsme hodně slavící rodina, ale o to nejde, já nikdy moc nepila, takže asi si domysleli, proč si nedám vůbec nic, ale spíš to tvoje: „Radši řeknu normálně, že čekám dítě, ale je to v začátcích, než dělat Zagorku a vymýšlet, proč si nemůžu dát sklenku vína.“ Prostě mně to nakrklo, ale není to nic osobního.

• Citovat
  • Upravit
18675
27.7.21 19:17
@Russet píše:

5× 8 = 40 plus když to měla až v tom 12tt, no to už je skoro rok když nemůžeš pit takže nemusí byt ani moc slavíci rodina :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
27.7.21 20:13

@helenai Jako sory, pokud by na každé oslave nechlastala, tak by nikdo neresil ani tu, na které už bylo těhotná. Kdo pije furt, tak se nesmi divit, ze kazdemu dojde, o co se jedna, když najednou nepije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4650
27.7.21 20:56

Antibiotika na zánět zubu nebo ma boreliózu, tam se berou antibiotika dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
27.7.21 20:58
@Svítící žárovka píše:
Fakt nechápu, že nepiti se musí obhajovat.Řekni, že si dáváš třeba s kámoškou výzvu - půl roku bez alkoholu.

Nechápeš, že se musí nepití obhajovat a jedním dechem vymýšlíš obhajobu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
27.7.21 22:26

Tak antibiotika na boreliozu - ty se berou dlouho a je to takova nevsedni vec, co spis privede lidi na premysleni nad klistaty nez tehotenstvim

Jinak ja rikala, ze jsem se včera opila jak prase a je mi jeste blbe, to zabiralo vzdycky, jasny ze kdyz mam opici, nemuzu byt tehotna

Dieta je taky super napad

No a na instagramu jsou ted popularni vyzvy, tak dej treba vyzvu „suchej srpen“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí