Vynechání již rozběhnuté menstruace při kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
953
21.5.16 10:54

K menstruaci u kojících matek dochází, když se sníží laktace, poté co se navýší, tak opět menstruace už přijít nemusí. Není možné, že se ti navyšuje a pak snižuje laktace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.16 11:26

@Nikki5 jojo, prave proto casto kojim, protoze jednou mam mlika na rozdavani, a pak skoro nic, mala je z toho nervni a ja taky, prodelali jsme i bojkot a opravdu se moc bojim, ze mliko „dojde“ je to mozne?? Jako ne ze bych se UM branila, hlady bych ji nenechala, jde spis o to citove spojeni..je na tom zavisla.
A jak to je tedy s tou ms? A proc se to stalo mne? Ne to necim? Protoze vsechny zeny to tak nemaji ne?

• Citovat
  • Upravit
953
21.5.16 11:31

http://www.mamila.sk/…menstruacia/ tady o tom něco málo je :)

jinak bych doporučila navýšení tvorby mléka. Buď homeopatika (jsou k dostání v lékárně), řecké seno, pitím kojícího čaje/ melty/ cara. Samozřejmě co nejvíce přikládat, mazlit se (nejlépe kůže na kůži), doporučuji i nošení buď v šátku nebo ergonomickém nosítku. Já nosím v šátku a nestačím koukat jak se mi nalévají prsa i půl roku po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.16 12:15

@Nikki5 No dělám a budu se snažit dělat pro to vše. Moc Ti děkuji za odpověď, seš hodná :hug:
Jinak..dala jsem si intimku pro jistotu „kdyby“, no a dorazil akorat jakysi „vytok“, jakoby spineni, zapach jako ms, pardon za ten popis :oops: tak to bude asi tema hormonama :zed:

• Citovat
  • Upravit
953
21.5.16 14:13

Nemáš vůbec za co :hug: hlavně klid :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.16 04:19
@Gladys píše:
Pokud kojíš častěji, tak bych to přičítala tomu, ty hormonální hladiny tam mohou udělat svoje, možná i tělo vyhodnotí, že je zvýšená zátěž na jeho „spotřebu“ a ms se nedostaví, že by příliš vyčerpala. Pokud jsou testy negativní a dr taky nic neviděl, tak bych trpělivě čekala (a hlavně se chránila, abyste nezadělali omylem ve chvíli, kdy už čekáš ms :jazyk: )
@Gladys píše:
Pokud kojíš častěji, tak bych to přičítala tomu, ty hormonální hladiny tam mohou udělat svoje, možná i tělo vyhodnotí, že je zvýšená zátěž na jeho „spotřebu“ a ms se nedostaví, že by příliš vyčerpala. Pokud jsou testy negativní a dr taky nic neviděl, tak bych trpělivě čekala (a hlavně se chránila, abyste nezadělali omylem ve chvíli, kdy už čekáš ms :jazyk: )

Jj.Tak posledni vetu bych do zavorky nedavala, ale spise napsala tucnym pismem.jsem toho zdarnym prikladem… :zed:

• Citovat
  • Upravit
Khu
5
7.2.17 12:33

Dobrý den, ráda bych vás poprosila o radu. Jsem 21 měsíců po porodu a kojím 2× denně. Menstruaci jsem poprvé dostala v září. Od té doby byl cyklus sice ne moc pravidelný (27-35 dní), ale byl. Tento měsíc je ale nějaký divný. Minulý týden, když jsem byla 28. dc, mě přepadla dost silná bolest podbřišku typově jako při ms, ale o dost silnější. Udělalo se mi i špatně od žaludku, zatočila se mi hlava. Honem jsem si vzala paralen, ale zabral mi až druhý. Takovou bolest jsem dlouho nezažila. Trvalo to několik hodin a pak to během dne úplně přešlo. Říkala jsem si, že je to určitě předzvěst blížící se ms. Doposud ale nedorazila, dneska jsem 34. den a pořád nic, ani špinění a celkově se vůbec necítím, že bych to měla dostat. Co myslíte, že to mohlo být? Prasklá cysta? Bolestivá ovulace? Pokud to nedostanu, je taková jednorázová bolest důvodem k návštěvě gynekologa? Napadlo mě třeba, jestli není potřeba vyvolávačka? A nebo stačí počkat na pravidelnou kontrolu, kterou mám cca za měsíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
7.2.17 12:48

Pokud jste měla nechráněný pohlavní styk, tak bych zkusila těhotenský test. Pokud se bolest nebude opakovat a nenastane jiná komplikace, tak bych počkala na pravidelnou návštěvu (teda v případě negativního TT).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
5.3.17 09:54

MS bolest zmizela a nic

Dobré dopoledne, kojím asi dvakrát denně a několikrát v noci, v listopadu jsem dostala první MS od porodu, cyklus mám různě dlouhý, nepravidelný, ale teď 27.2 jsem to měla dostat a měla jsem i dost silné ms bolesti, pocit, že to každou chvilkou dostanu.Po cca třech dnech to úplně přešlo, bolesti nemám a MS nedorazila.Test jsem si dělala 2.3.(31d. c.) a negativní. Je mi jasné, že můžu mít jen dlouhý cyklus, ale mate mě ta silná menstruační bolest, která najednou zmizela. Nemáte s tím někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
5.3.17 10:03

@spiritt dokud jsem kojila mela jsem MS jak no houpačce…az nejak ke konci se to ustalilo..myslim, ze pri kojeni je to normos;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.17 11:10

Holky taky se přidám porodila jsem 22.11.2016 a první MS jsem dostala 8 týdnů po porodu a od té doby nic. Plně kojim a beru antikoncepci. Tak nevím předtím jsem měla cykly 30 dní přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
5.3.17 12:15

@Kristyna.Vechtova Tak to těhotná asi nebudeš. Ale mám dojem, že mi gynekoložka říkala, že při některé antikoncepci pro kojící ani menstruaci mít nemusíš, nebo jen špinění. Ale tak test nebo návštěva dr. bude jistější..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
5.3.17 12:22

@spiritt Měla jsem to taky tak. Malé pak lezly zuby, byla v noci často vzhůru a menstruace nikde. Vyděšená jsem byla pěkně :mrgreen: Je třetí a další už fakt ne. Těhotná jsem nebyla, menstruaci jsem měla pak snad po 60 dnech (po vyvolávačce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.17 13:37

@spiritt no tak uvidíme :-) V týdnu se raději stavim pro test :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
8.3.21 07:51

Opožděná MS

Ahoj holky,
obracím se tady s prosbou o pomoc. Mám doma skoro půl roční dceru, kterou kojím a dávám dva příkrmy. MS jsem dostala 3 měsíce po porodu, jednou co 20 pak co 25 a teď mám zpoždění 36 den. S manželem se moc nemilujeme, protože vůbec nemám chuť, takže za měsíc 2× s uděláním na břicho :mrgreen:,ale co když kapka :mrgreen: Může to být tím, že kojím nebo jít pro test?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí