Vyplácení z práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24992
3.7.19 12:54

Mohla bys zakl. laskave napsat jak jsi to myslela a co si vlastne predstavujes? pak ti treba i nekdo poradi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
3.7.19 14:02

@debra.morgan myslela jsem to tak, že práci kterou jsem dělala už nemůžu vykonavat. Tudíž me propusti. Ne, že já dám vypoved. Ráda bych se tam vrátila ale bohužel po zdrav. Stránce to nejde. Jinak úraz byl takový, že mašina mi vzala prst a na 90% jsem ho měla pryč. Prst ní sice na chirurgií zase přišili ale mám tak 50-60% ohybu a spicka prstů tam je bohužel 10% ohybu když něco dělám tak během 10minut mám prst jak špekáček chirurg mi řekl, že tam mám srostlé šlachy ale že je to v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
3.7.19 14:27

@KMisa123 ahoj, spravny postup je takovy, ze bys mela zamestnavatele informovat o tom, ze ti bude k 8.7. ukoncena neschopenka, on te nasledne posle na mimoradnou prohlidku k zavodnimu lekari, tam si vezmi veskerou dokumentaci od vsech lekaru a zavodni lekar rozhodne, zda jsi schopna vykonavat danou praci, schopna s omezenim anebo si dlouhodobe pozbyla zdravotni zpusobilost, tam je pak dulezite z jakych duvodu - bud obecnych (rozumej ne vinnou prac urazu) anebo prave dusledkem pracovniho urazu. Ten zaver prohlidky je stezejni pro dalsi postup a lze se proti nemu i odvolat.

Pokud te uzna schopnou a ty se nedovolas, tak muzes dat vypoved nebo se dohodnout se zamestnavatelem na dohode o ukonceni pracovniho pomeru k nejakemu datu, oba pripady bez odstupneho.

Pokud pozbydes pracovni zpusobilost z obecnych duvodu a neodvolas se, dostanes vypoved bez odstupneho a po dobu vypovedni lhuty budes na prekazkach, ale neplacenych. (Nekteri zamestnavatele je ale plati-ale nemusi)

Pouze pokud to zavodni lekar vyhodnoti jako ze si pozbyla zpusobilost v dusledku prac urazu, mas narok na odstupne.

Kdyby te zamestnavatel na tu mimoradnou prohlidku nechtel poslat, tak ho o ni pisemne pozadej, musi ti vyhovet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
3.7.19 15:10
@zelfka píše:
@KMisa123 ahoj, spravny postup je takovy, ze bys mela zamestnavatele informovat o tom, ze ti bude k 8.7. ukoncena neschopenka, on te nasledne posle na mimoradnou prohlidku k zavodnimu lekari, tam si vezmi veskerou dokumentaci od vsech lekaru a zavodni lekar rozhodne, zda jsi schopna vykonavat danou praci, schopna s omezenim anebo si dlouhodobe pozbyla zdravotni zpusobilost, tam je pak dulezite z jakych duvodu - bud obecnych (rozumej ne vinnou prac urazu) anebo prave dusledkem pracovniho urazu. Ten zaver prohlidky je stezejni pro dalsi postup a lze se proti nemu i odvolat.

Pokud te uzna schopnou a ty se nedovolas, tak muzes dat vypoved nebo se dohodnout se zamestnavatelem na dohode o ukonceni pracovniho pomeru k nejakemu datu, oba pripady bez odstupneho.

Pokud pozbydes pracovni zpusobilost z obecnych duvodu a neodvolas se, dostanes vypoved bez odstupneho a po dobu vypovedni lhuty budes na prekazkach, ale neplacenych. (Nekteri zamestnavatele je ale plati-ale nemusi)

Pouze pokud to zavodni lekar vyhodnoti jako ze si pozbyla zpusobilost v dusledku prac urazu, mas narok na odstupne.

Kdyby te zamestnavatel na tu mimoradnou prohlidku nechtel poslat, tak ho o ni pisemne pozadej, musi ti vyhovet.

Takhle jak jste to napsala, tak je to naprosto přesné a bohužel jsem řešila jako zamestnavatel to samé. K prohlidce ale ani nedošlo, s pani jsme se dohodli a ukončili PP s odstupným 3 platy. Proto bych se nejprve byt na mistě paní informovala u zamestnavatele po oznamení, kdy končí PP, co se mnou dal zamýšlí. U nas to bylo složitější a řesila jsem to s právníkama 3/4 roku. Jako zamestnavatel bych se proste snazila jít cestou dohody s odstupným z mnohých důvodů a ještě před návštěvou závodního lékaře. Ale tak jen paní ví, jestli má nějaké trvalé nasledky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
3.7.19 15:24

@zelfka dobře Děkuji moc za radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
3.7.19 18:42

@KMisa123 jak dlouho že jsi na té neschopence? Mně to vychází na rok a pět měsíců. To ti lékař nedoporučil zažádat si o invalidní důchod? Nebo jsi chodila na psychiatrii už před úrazem? To bys pak nemohla úzkosti svést na pracovní úraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
3.7.19 18:47

@Čičorečka sečetlo se to dohromady ten pracovní úraz jak jsem byla doma 5 měsíců a od září takže mám nesch. prodlouzenou do do 8.7 jínka ne nikdy jsem se nelecila na psychiatrii nikdy jsem neměla žádné psych. problemy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
3.7.19 21:05
@KMisa123 píše:
@Čičorečka sečetlo se to dohromady ten pracovní úraz jak jsem byla doma 5 měsíců a od září takže mám nesch. prodlouzenou do do 8.7 jínka ne nikdy jsem se nelecila na psychiatrii nikdy jsem neměla žádné psych. problemy

Píšeš, že chodíš už rok k psychiatričce. To jsi začala chodit po úrazu, nebo před ním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
4.7.19 07:14

@Čičorečka po úraze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
4.7.19 08:19

@KMisa123 no tak to bys mohla tvrdit, že je to následek úrazu. Ale roční odstupné bych fakt neočekávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat