Vyplatí se fixace elektřiny a plynu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vyplatí se fixace elektřiny a plynu?
Ahoj, v kanceláři (jsem OSVČ) mám dodavatele plynu a elekřiny, jsem spokojená. Jmenovat nebudu, není smyslem dělat reklamu. Nabídli mi nový tarif s nižší cenou s fixací na 2 roky. Jak na elektro, tak plyn. Máte vy fixovaný tarif? Partner nemá fixace rád, tak je proti, já to zase beru tak, že podle mne ceny energií do budoucna nezlevní, ale porostou
Děkuji za názory.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak ta fixace může bejt u něčeho někdy fajn, ale rozdíl v ušetřených penězích vyrovná ta inflace. Takže je to dle mého prašť jako uhoď. V opačném případě se dá na inflaci vydělat, ale museli byste to mít minimálně na 10 let a více aby se to vyplatilo a ještě jste na tom vydělali. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maskovak píše:
Ahoj, v kanceláři (jsem OSVČ) mám dodavatele plynu a elekřiny, jsem spokojená. Jmenovat nebudu, není smyslem dělat reklamu. Nabídli mi nový tarif s nižší cenou s fixací na 2 roky. Jak na elektro, tak plyn. Máte vy fixovaný tarif? Partner nemá fixace rád, tak je proti, já to zase beru tak, že podle mne ceny energií do budoucna nezlevní, ale porostouDěkuji za názory.
Mám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RadekSvetly píše:
Tak ta fixace může bejt u něčeho někdy fajn, ale rozdíl v ušetřených penězích vyrovná ta inflace. Takže je to dle mého prašť jako uhoď. V opačném případě se dá na inflaci vydělat, ale museli byste to mít minimálně na 10 let a více aby se to vyplatilo a ještě jste na tom vydělali.
Jak může rozdíl v ušetřených penězích vyrovnat inflace? Pokud je inflace, tzn., ceny rostou, tak je výhodné mít fixovanou cenu, protože ta růst nemůže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maskovak Srovnali jste si ten tarif na srovnávací kalkulačce s alternativními tarify a dodavateli?
http://kalkulator.tzb-info.cz
Já jen přemýšlím, co je pro vás zajímavého na tom, že já mám cenu fixovanou na dva roky. Pokud mám smlouvu určitou na dva roky, tak přirozeně chci i fixovat cenu na dva roky. A kdybych měl pochybnost, jestli dělám dobře, zda ke smlouvě na dobu určitou chci mít i fixovanou cenu na dva roky, tak nebudu dělat anketu, kdo má a nemá fixovanou cenu, ale vyzvu ostatní, ať se přihlásí ten, kdo se uvázal na dobu určitou a dodavatel mu během té doby určité sám od sebe cenu energie zlevnil poté, co zlevnila na světových trzích.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
Jak může rozdíl v ušetřených penězích vyrovnat inflace? Pokud je inflace, tzn., ceny rostou, tak je výhodné mít fixovanou cenu, protože ta růst nemůže.
přečti si o tom na podnikatel.cz apod. servery. Je to logický.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RadekSvetly píše:Čili to nedokážeš ani vysvětlit, ani obhájit.
přečti si o tom na podnikatel.cz apod. servery. Je to logický.
Není to logický, je to blábol a na stránce https://www.podnikatel.cz/ se slovo „inflace“ vůbec nevyskytuje.
Někde jsi něco přečetl, špatně pochopil a teď blábolíš a neumíš to ani obhájit. Jestli si za tím stojíš, tak to hezky vysvětli, nebo dej odkaz na konkrétní článek (žádné podnikatel.cz apod. servery) a ocituj formulaci, ze které vyplývá, že „rozdíl v ušetřených penězích vyrovná ta inflace“.
Zaprvé: Úsporu ušetřených peněz, které utratíš za užitečné věci, nemůže vyrovnat inflace.
A zadruhé: Když je inflace, tak rostou +/- všechny ceny, a lze očekávat i růst cen energií. Pak je dobré fixovat cenu energie. Zálohu stanovit přibližně na očekávanou spotřebu, resp. mírný doplatek a ušetřené peníze investovat nebo mít doma jako rezervu. A nutnou rezervu ti žere inflace stejně, ať zbytek rozházíš za zbytečně drahou energii, nebo utratíš za něco užitečného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslim si, ze je to tak padesat na padesat… kdyz inflace neroste, je to fajn.. ale pochybuji o tom… vetsinou je to naopak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dawek píše:
Myslim si, ze je to tak padesat na padesat… kdyz inflace neroste, je to fajn.. ale pochybuji o tom… vetsinou je to naopak
Není to padesát na padesát. V sentenci „Z úspor ukusuje inflace“ je má slovo „úspora“ jiný význam, než peníze, které odběratel nevyhodí za zbytečně drahou službu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit