Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Záleží na dítěti. První syn by v tomto umřel vedrem. Býval v domácím oblečení, na tom jen svetr a čepice, pak fusak. Druhý syn byl zmrzlik, býval právě v takové kombineze, pod tím domácí oblečení, na tom fusak. Dcera taky zmrla, taky v kombineze, ta i pod ní mikinu..
Já teda takovou kombinézu měla. Děti mám letní a podzimní a dávala jsem je v tom do fusaku ![]()
A naopak do šátku, ani do autosedačky kombinézu nedoporučuju. Dítě má být oblečené jako doma. V autosedačce ve fusaku, v šátku u mámy pod bundou a zateplit nohy ![]()
Já měla lehčí kombinézu a lehčí fusak, používala jsem oboje i dohromady ![]()
@Fiducia já to užila jen do šátku, já jsem horkokrevna a chodím dost na lehko, to by mi dítě asi v domácím oblečení zmrzlo
a když sem dala třeba jen teplé capáčky, tak je ztrácel, musel mít něco minimálně přes celé nohy ![]()
Já měla teplý fusak a dítě v kombineze, ale ta byla froté, ne ze šusťaku… Pod kombinézu jsem dala body a punčochy.. Jezdili jsme v jakémkoli počasí i 3h. 2× denně
Ja vyuzila takovyhle kombinezy fakt hodne. Dobre se to oblika, obe deti zmzlici, takze mely kombinezu i fusak. Mela jsem jak zimni tak i podzimni kombinezy a vyuzivala jsem je denne.
@Kriss Tina píše:
@Fiducia já to užila jen do šátku, já jsem horkokrevna a chodím dost na lehko, to by mi dítě asi v domácím oblečení zmrzloa když sem dala třeba jen teplé capáčky, tak je ztrácel, musel mít něco minimálně přes celé nohy
V kombinéze by se nosit vůbec nemělo. Stejně jako v té autosedačce, prostě nedotáhneš.
Teda nemám pocit, že bych je nějak vařila, leželi, spali klidně 3 4 hodiny venku. Já bych taky do spacáku vlezla leda v zimní bundě ![]()
Tohle mi přijde do fusaku už moc teplé, měla jsme pro zimni miminko teplakovou kombinezku/overal z HaM, která měla vevnitř takovou tu chlupatou podsivku.
A zase bez fusaku bych miminko v zimě v kočárku nevozila.
Do autosedačky by se neměly oblékat příliš silné věci, tam bych také volila lehčí overal a raději silnou deku přes.