Umístění hojdavaku mezi dveřní rám

4655
5.10.21 09:08

umístění hojdavaku mezi dveřní rám

Ahoj, chceme pořídit hojdavak v naději, že naše malá bude lépe spát. Nějak se mi ale příčí vrtat do stropu -beton máme všude, tak je to jedno, ale nejlépe by se nám hodilo místo ve dveřním průchodu - šlo by navrtat nad futra dveří nějakou skobu a na ní pružinku s hojdavakem zavěsit? Nikde jsem to neviděla, může to tak fungovat, má to někdo?

Stojan je na nás moc velký a v prostoru by to všude překáželo, paradoxně nejlépe to pro nás bude umístěné v těch futrech.

A manžel se děsí vrtání do stropu (asi že mu spadne omítka na hlavu :)) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20937
5.10.21 09:13

Určitě šlo. Záleží na materiálech. Jen to tam bude dost zavazet a nějak pořešit, když tam nebude, tak aby si někdo nerozparal hlavu o tu skobu atd. Co tam bude. Hlavně vyšší postavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
5.10.21 09:16

Šlo. Prodává se i tyč do futer, na kterou lze zavěsit leccos (dá se na ni i vzpírat y drží).

Já řešila totéž a nakonec možnost zavěšení do dveří zavrhla. Je to dost pitomé místo na houpání, všude daleko, průvan a tak.

Nakonec jsem sehnala stojan, jehož podstavce je trojstranný a úzký - strčil se za a pod gauč, čouhá jen tyčka nahoře se zavěšeným hojdavakem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
5.10.21 09:38

@Niemeyer jestli jsem to dobre pochopila, tak ty nechces vrtat do dveri ze spodu, ale do zdi nad dverma? Tam bych se bala, ze tam bude moc velka paka na tu hmozdinu. A zhorsi se to jeste tim hopsanim. To bych radsi koupila tu rozpernou tyc do dveri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4655
5.10.21 09:54

@kateka.1 ano, chtěli jsme prostě do zdi nad furtama. Ale máš pravdu, s tou pákou…tam na to bude docela tlak. No, třeba přemluvím toho muže k vrtání do stropu. On to v životě nedělal, to bude zas něco :oops:

bych si to nejraději asi navrtala sama…

jde o to, zda se máme pokusit navrtat to do stropu (byt je v nájmu, ale to by šlo pak zamáznout) - nemáme štafle, příklepovku máme. Co k tomu ještě, to netuším.

A nebo koupit ten stojan… zabere mrtě místa, ale bylo by to bez složitého vrtání, které ani jeden z nás neumíme a máme z toho docela bobky:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20937
5.10.21 10:24

@Niemeyer Tak základ je znát tloušťku stropu, ať vrták nevyjede sousedům z podlahy. :D a pak vybrat dobou hmoždinku dle zdiva a nosnosti, určitě radši předimenzovat, než dávat něco akorát.

https://www.detatkocz.cz/…i-hojdavaku/ třeba tady je sada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
5.10.21 10:35

Ještě než umístíte hojda vak do dveří, tak si uvědom, že mimo to, že to bude samozřejmě překážet, tak uspávání bude nějakou dobu trvat. Nevím, jestli máte vedle těch futer gauč nebo pracovní židli, ale představ si, že stojíš třeba 10 minut u dveří a houpeš dítě.
My to máme vyřešeno stojanem částečně strčeným pod gaučem, jak už bylo psáno výše. Můžeme houpat a u toho koukat na televizi, jíst, číst si knihu, pracovat na počítači…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
5.10.21 11:34

@SlečnaDahlia nám ta tyč nedržela! To rytmické houpání ji sunulo dolů, i když byla super uražená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí