Výpočet čisté mzdy - dohoda o prac. činnosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dobré rano všem, nevedeli byste prosim, jak je v tom zohledneno podepsane prohláseni u zamestnavatele, u ktereho jsem na RD? Pracuji na DPP u jiné firmy, manzel uplatnuje na me a deti slevu u sveho zamestnavatele. Myslela jsem, že se dane z prijmu DPP v tomto pripade neuplatnuji.
Dekuji! @j.a.n.i1
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petulisecek píše:
Dobré rano všem, nevedeli byste prosim, jak je v tom zohledneno podepsane prohláseni u zamestnavatele, u ktereho jsem na RD? Pracuji na DPP u jiné firmy, manzel uplatnuje na me a deti slevu u sveho zamestnavatele. Myslela jsem, že se dane z prijmu DPP v tomto pripade neuplatnuji.Dekuji! @j.a.n.i1
Daně z příjmu se neuplatňují, nýbrž platí, a platí se i v tomto případě. Uplatňuje se sleva na dani a to, že manžel uplatňuje slevu na děti, znamená, že si ji nemůžete uplatnit vy. A dejte pozor, abyste nepřekročila příjem, od kterého by na vás manžel nemohl uplatnit slevu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petulisecek Nemůžeš mít současně podepsané prohlášení poplatníka u dvou zaměstnavatelů. Pokud ho máš tedy podepsané u prvního zaměstnavatele, nemůžeš ho mít u druhého na tu DPP a z té tedy bude odváděna normálně daň - neuplatní ti slevu na poplatníka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš Děkuji. Myslela jsem také, že do nějaké roční hranice výdělek nepodléhá dani z příjmů. Ale asi si to pletu s hranici 68.000, která je pro uplatnění slevy na manzelku?!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš Děkuji. Myslela jsem také, že do nějaké roční hranice výdělek nepodléhá dani z příjmů. Ale asi si to pletu s hranici 68.000, která je pro uplatnění slevy na manzelku?!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš píše:
@petulisecek Nemůžeš mít současně podepsané prohlášení poplatníka u dvou zaměstnavatelů. Pokud ho máš tedy podepsané u prvního zaměstnavatele, nemůžeš ho mít u druhého na tu DPP a z té tedy bude odváděna normálně daň - neuplatní ti slevu na poplatníka.
Ano, to nemůže, na druhou stranu, pokud je v původním zaměstnání na RD, tak není důvod tam mít podepsané prohlášení a je možno to ukončit a podepsat od dalšího měsíce na té DPP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pet83 píše:
Jojo, to si pleteš. Případně tedy ono do nějaké výše tu daň pokryje právě ta sleva na poplatníka, takže to pak vypadá, že do určitých příjmů se daň neplatí, ale musí tam právě být podepsané to prohlášení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Děkuji. Takže se měsíčně neuplatnuje ta sleva na poplatníka na ten příjem DPP, pokud mám podepsané prohlášení u zam-ele s RD? A na konci roku proběhne nějaké vyrovnani? Děkuji!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pet83 Neproběhne, v uvedeném případě by sis ty sama musela podat daňové přiznání, aby ti tu daň vrátili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit