Výpověd dohodou, odstupné a dřívější odchod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1900
3.1.12 12:43

Jestli to dobře chápu, tak pracuješ u téhož zaměstnavatele (jen pod jiným názvem), ten zaměstnavatel ti už přislíbil odstupné (což jste nejspíš sepsali)to je hotová věc. Dále jsi podepsala smlouvu na dobu uritou do 29. února. Takže pokud si najdeš práci třeba od 1. února, tak nevím, jak do ní chceš nastoupit, když už máš smlouvu až do 29. února. Musela by ses dohodnout se zaměstnavatelem, zda tě vůbec pustí, nejde jen tak odejít ze dne na den. No a na odstupné to podle mě nebude mít vliv.

Spíš mě tam zaráží to, že ti dají odstupné a ještě tě zaměstnají. To mi přijde zvláštní.
Anonymní píše:
ted ta nová smlouva je od 1.1 do 29.2 ale pokud bych si našla práci dříve než je toho 29 zda bych přišla o odstupné či nikoliv ta za kterou jsem dostala odstupné mi končila 31.12. snad je to srozumitelnější
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.12 12:45

takže oni pokud nastoupím ke stejné firmě tak jim musím dát i když je to u jako by jiné firmy ale zase stejné společnostti firma přecházela od nového roku pod jiný název a tu druhou smlouvu mi dali jen na ty 2 měsíce a za předešlou smlouvu jsem dostala odstupné

• Citovat
  • Upravit
21353
3.1.12 12:46

Pokud mění firma jméno a ne IČO, tak je to stále ten samý zaměstnavatel.

Shrnutí: 31.12.2011 jsi skončila a v lednovém výplatním termínu ti bude vyplaceno odstupné 3 měsíce.
Od 1.1. do 28.2.2012 máš novou pracovní smlouvu na dobu určitou u stejného zaměstnavatele (pouze s jiným názvem firmy).

Pak platí co píše Kallpaka, ohledně vracení odstupného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.12 12:50

jj děkuji moc ;) alespon vím jak to je ičo se neměmí jen jméno zaměstnavatele

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.12 12:52
Liduše píše:
Jestli to dobře chápu, tak pracuješ u téhož zaměstnavatele (jen pod jiným názvem), ten zaměstnavatel ti už přislíbil odstupné (což jste nejspíš sepsali)to je hotová věc. Dále jsi podepsala smlouvu na dobu uritou do 29. února. Takže pokud si najdeš práci třeba od 1. února, tak nevím, jak do ní chceš nastoupit, když už máš smlouvu až do 29. února. Musela by ses dohodnout se zaměstnavatelem, zda tě vůbec pustí, nejde jen tak odejít ze dne na den. No a na odstupné to podle mě nebude mít vliv.Spíš mě tam zaráží to, že ti dají odstupné a ještě tě zaměstnají. To mi přijde zvláštní.
Anonymní píše:
ted ta nová smlouva je od 1.1 do 29.2 ale pokud bych si našla práci dříve než je toho 29 zda bych přišla o odstupné či nikoliv ta za kterou jsem dostala odstupné mi končila 31.12. snad je to srozumitelnější

no protože mi nechtěli ukončit prac poměr prosincem ale chtěli dodržet výpovědní dobu 2 měsíce asi nebo já nevím proč to je tak

• Citovat
  • Upravit
1900
4.1.12 09:38
Takže bude muset to odstupné vrátit, jo?
VeKo píše:
Pokud mění firma jméno a ne IČO, tak je to stále ten samý zaměstnavatel.

Shrnutí: 31.12.2011 jsi skončila a v lednovém výplatním termínu ti bude vyplaceno odstupné 3 měsíce.
Od 1.1. do 28.2.2012 máš novou pracovní smlouvu na dobu určitou u stejného zaměstnavatele (pouze s jiným názvem firmy).

Pak platí co píše Kallpaka, ohledně vracení odstupného.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
4.1.12 09:43

Nemusí ho vracet pouze pokud nastoupí na DOPP, jinak ano musí vracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat