Výpověď dohodou, odstupné a případný návrat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13.3.25 14:14

Výpověď dohodou, odstupné a případný návrat

Dobrý den, dámy, měla bych na Vás jeden dotaz. Snad se tu najde někdo, kdo podobnou situaci řešil. 15.2. jsem se měla vracet po 8 letech (tři děti, nejmladší byly teď tři) zpět do práce. Dostala jsem místo toho výpověď dohodou, protože pro mě neměli práci a snižovali stavy, k tomu odstupné tři platy. Celkem jsem s tím i souhlasila, protože jsem si chtěla najít práci blíž domovu, abych nemusela tolik dojíždět. Hned 16.2. jsem se tedy nahlásila na úřad práce, kvůli sociálnímu a zdravotnímu pojištění. Teď mi ale volali z té bývalé práce, že se situace změnila a že by pro mě měli něco na zkrácený úvazek a z domova. Souhlasila jsem, protože jsem si zatim nic nestihla najít. V noci při uspávání mě ale napadlo, jak to bude s tím odstupným. Měla bych ho obdržet během několika dní. Teď si ale nejsem jistá, jestli ho dostanu, když se se mnou počítá, že bych od dubna případně mohla opět nastoupit. Nejsem nijak na peníze, ale po takové době na mateřské jsem se těšila, že konečně nebudu muset počítat každou korunu. Do toho se učím po večerech čalounit a do budoucna bych ráda měla svojí dílnu, tak jsem už s tou částkou trochu počítala na menší investice. Nevíte někdo náhodou, jestli na to odstupné mám stále nárok? Předem moc děkuji za přečtení a za případnou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18256
13.3.25 14:24

@Věruška132
budeš muset vrátit poměrnou část, pozor, může to být od nich pouze vypočítavost, aby ti nemuseli vyplácet odstupné

neměli pro tebe práci, najednou jí nějak mají? Píšeš, že snižovali stavy a tebe vezmou zpět?

Nechci tě strašit, ale moc se mě to nelíbí, nastoupíš dají ti novou smlouvu, zkušební doba a tam tě mohou vyhodit kdykoliv, oni ušetří na odstupném.

ještě si o pořádně zvaž, kde je pravda a jaký to je zaměstnavatel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10844
13.3.25 14:27
@Věruška132 píše: Více

Tak samozřejmě, že odstupné dostaneš, kdy máte výplatní termín?
Dyť ty už jsi to takto hlásila i na ÚP, proto ani nebudeš čerpat podporu v nezaměstnanosti. Máš odstupné, nic ti tedy nevymeri.
Dyť jsi na ÚP nesla ukončení toho PP.
Pochybuji, že se to jmenovalo Výpověď dohodou.
V dubnu dostaneš úplně novou smlouvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.25 14:32
@Trojlístek píše: Více

Proč by nečerpala podporu v nezaměstnanosti? To je zase nějaká změna? Před rokem jsem dostala výpoveď s odstupným a podporu jsem čerpala hned od registrace na ÚP.

• Citovat
  • Upravit
13.3.25 14:35

Výplatní termín je 20.3. tak se snažím tu moji odpověď trochu pozdržet. Ona to na mě zkoušela, že tu výpověď můžem roztrhat a pokračovat dál, ale to jsem právě řekla, že už nejde, že jsem se hned nahlásila. Že by mě chtěli hned vyhodit si nemyslím. Pracovala jsem tam od roku 2014 na dobré pozici, nikdy nebyli stížnosti, dokonce jsem i trochu pracovala během mateřské na dohodu (knihy jízd, docházka). Při výpovědi jsme se domlouvali, že zůstaneme v kontaktu, kdyby se něco objevilo. Jako past to neberu, ale je mi jasné, že by mi to odstupné teď raději nedávali. Nikde jsem nedohledala, jestli musím něco poměrovat vracet. Přijde mi to jako jejich blbost a já se asi dobrovolně připomínat nebudu. Jen mě zajímalo, jestli je v zákoníku třeba něco ustanovené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9001
13.3.25 14:36

Až na to, že podporu dostane. Už se to s odstupným nevylučuje. Můj chlap dostal padáka před rokem a půl. 6 měsíců odstupné. Což při jeho platu bylo velmi pěkné a k tomu podporu. Tu bral jen měsíc a šupal do nové práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.3.25 14:36
@Anonymní píše: Více

Potvrzení registrace mi přišlo, přiznání podpory se stále řeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10844
13.3.25 14:37
@Anonymní píše: Více

Ano, máš pravdu. Já ještě zažila tu opačnou situaci a neuvědomila si, že už to tak není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9001
13.3.25 14:37
@DanielaD píše: Více

K tomu se přikláním taky.. že to nějak smrdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10844
13.3.25 14:39

Ale už nemůžete nic roztrhat. Je to v běhu.
Ty už prostě jsi na ÚP a to bych jim i řekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.3.25 14:41

@alisekR práce se nebojím, v tom jim věřím. Některé kolegy tam znám už opravdu hodně dlouho a byli to dřív kamarádi, než kolegové. Spíš asi teď vedení narychlo řeší, jak to udělat, aby mi nedávali to odstupné „zbytečně“ a trochu ušetřili. Ale při včerejším hovoru o něm nepadlo ani slovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.3.25 14:43

Právě, to řekli i sami. „tak se nedá nic dělat, podepíšeme novou smlouvu“ Jen mě právě zajímá, jestli mi teď můžou říct, pár dní před výplatním termínem, že mi to vlastně nepošlou. Pokud to chápu správně, tak by se to nemělo stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18204
13.3.25 14:51

Par.68 Zákoníku práce, poměrna část se vrací. Novou smlouvu bych podepsala výhradně bez zkušební doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10844
13.3.25 14:57

Tak když jste tak besto frendo, tak se zeptej, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101424
13.3.25 14:59
@bertoldina píše: Více

Přesně tak, tohle je správná odpověď a ne různé vymysli coby a jakby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat