Výpověd poslaná poštou, odmítl zásilku převzít
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Januliiik Ale neodmítli vás z důvodu, že by tu výpověď považovali za nedoručenou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
@Januliiik Ale neodmítli vás z důvodu, že by tu výpověď považovali za nedoručenou.
nene, to ne, odmítnutí skrz dotace
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Januliiik Takže jsem vám neporadil špatně?
Ona totiž formulace „tenkrát mi tohle @eumedon poradil,…, tak jsem se ani nemohla registrovat na ÚP.“ by mohla být pochopena tak, že jste se nemohla registrovat proto, že jsem vám špatně poradil.
No nic, proto se zakladatelky ptám, jestli si ten krok, totiž tu výpověď, dobře promyslela.
O co tenkrát šlo? Byla to výpověď, nebo oprávněné okamžité zrušení pracovního poměru z důvodu nevyplácení mzdy? Pokud jste měla vážný důvod (například okamžité zrušení), tak nerozumím tomu, proč vás nemohli vzít do evidence. Tu dotaci jste dostala vy, nebo ten zaměstnavatel? A jestli ten zaměstnavatel, tak proč by to mělo být k tíži vám?
Ještě k tomu uložení:
- U soukromé písemnosti (tedy když píše soukromá osoba soukromé osobě například výpověď) se za okamžik doručení považuje okamžik odepření převzetí zásilky adresátem, popřípadě okamžik vložení oznámení o uložení zásilky do schránky adresáta, pokud nebyl adresát zastižen. I když je dopis pak uložen 15 dní na poště.
- U úřední a soudní zásilky se v případě, že adresát nebyl zastižen, považuje za den doručení poslední den uložení na poště (pokud jsou splněny další podmínky, popřípadě - podle jednoho kritizovaného judikátu správního soudu - u úředních zásilek den následného vhození zásilky do schránky adresáta, je-li to možné). To je tzv. fikce doručení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon Také jsem to v prvé chvíli pochopila, že jste špatně poradil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon nene, já to jen špatně formulovala
omlouvám se. Poradil dobře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit