Výpověď v práci během nemocenké
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Výpověď v práci během nemocenké
Dobrý den,
Mám pracovní smlouvu na dobu neurčitou. Od 4.10.2023 jsem na neschopence. S mým zaměstnavatelem mám osobní spory a nechce mi podepsat výpověď dohodou. Mohu podat tzv. klasickou výpověď s 2 měsíční výpovědní lhůtou? Bude mi běžet i během pracovní neschopnosti? Chci se ji vyhnout a do práce se už nevracet. Kdy mohu tedy výpověď podat a tím neschopenku následně potom ukončit?
A může mi zaměstnavatel výpověď odmítnout?
Předem děkuji všem za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Normálně podej výpověď. Bude ti běžet od 1.11. s klasickou výpovědní lhůtou a u toho budeš stále na nemocenské.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nemocenskou si ukončit poslední den v prosinci a tím ti končí i výpovědní lhůta. Hotovo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podej klasickou výpověď a výpovědní lhůta ti poběží do konce roku, otázka je, jestli budeš do konce prosince na neschopence ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnetaS14 píše:
Dobrý den,
Mám pracovní smlouvu na dobu neurčitou. Od 4.10.2023 jsem na neschopence. S mým zaměstnavatelem mám osobní spory a nechce mi podepsat výpověď dohodou. Mohu podat tzv. klasickou výpověď s 2 měsíční výpovědní lhůtou? Bude mi běžet i během pracovní neschopnosti? Chci se ji vyhnout a do práce se už nevracet. Kdy mohu tedy výpověď podat a tím neschopenku následně potom ukončit?
A může mi zaměstnavatel výpověď odmítnout?
Předem děkuji všem za rady
Výpověď dohodou neexistuje, takže chápu, že nechce podepsat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit