Konec smlouvy na dobu určitou a výpovědní lhůta

58
20.4.18 13:22

Výpovědní lhůta jde to?

Ahoj vsichni,
Mam jeden mensi problem.. Jsem v praci pul roku a pristi mesic mi konci smlouva (dostala jsem ji na 6 mesicu). Musim dat vypoved a vypovedni lhuta jsou 2 mesice. Mohu tedy odejit az mi skonci smlouva (cca 15. kvetna) nebo musim cekat az do ty 2 mesicni vypovedni lhuty? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4706
20.4.18 13:24

Jestli máš práci na dobu určitou, končí prostě uplynutím té doby, na kterou je práce sjednána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
20.4.18 13:24

Pokud máš smlouvu na dobu určitou - tzn do určitého dne, tak nic podávat nemusíš..žádnou výpověd. prostě zkončíš ten den a další už nepřijdeš

• Citovat
  • Upravit
20.4.18 13:25

Kdyz ti konci smlouva k 15. kvetnu, tak cus, zadna vypovedni lhuta nebezi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
20.4.18 13:28

Jen je slušnost říct to dopředu, že už nepřijdeš, aby si za tebe mohli najít náhradu. Alespoň 3 dny předtím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
20.4.18 13:29
@Aduš8 píše:
Jen je slušnost říct to dopředu, že už nepřijdeš, aby si za tebe mohli najít náhradu. Alespoň 3 dny předtím.

tak slušné by bylo od nich, říct ji, zda by ji to prodloužili či zda nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
20.4.18 13:30
@Aduš8 píše:

A proč? Snad slušností zaměstnavatele je včas říct, že má zájem o prodloužení smlouvy, pokud tomu tak je, ale pokud hraje mrtvého brouka, tak nevidím důvod mu cokoliv dopředu oznamovat, on ví úplně stejně dobře, že ta smlouva k danému datu končí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
20.4.18 13:32

@Aduš8 Také je slušnost se chovat ke svým zaměstnancům hezky. Kdybych dělala tam, kde si to zaslouží nestála by řeč. Tady můžou být rádi že řeknu naschledanou :lol: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
20.4.18 13:35
@Aduš8 píše:

oni ale vědí že končí..snad mají smlouvu pracovní ne? tak kdyby chtěli aby pokračovala tak jí to řeknou..jinak bych nikomu nic neříkala..smlouva mi končí tak je snad jejich povinnost hledat náhradu nebo místo zrušit..nebo si s tím dělat co chtějí..ale abych oznamovala že končím když mám na dobu určitou tak bych si připadala jak pako, že oni na personálním neumí číst :lol:

• Citovat
  • Upravit
58
20.4.18 13:35

@j.a.n.i1 přesně tak, jedou tu na mě tahy.. Jen proto, že si myslí že mi je 20 a jsem mladá a blbá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
20.4.18 13:39

Také jsem dělala v práci která byla půl roku na dobu určitou a nikdo se neměl k tomu aby mi řekl že mi ji prodlužují, když jsem šla za účetní jak to tedy vypadá tak řekla že jak odpracuji i kdyby den v dalším měsíci po uplynutí půlroční doby přechází to na dobu neurčitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
20.4.18 13:43

Prosím opravte mě, ale není to tak, že když se zaměstnavatel nijak nevyjádří, tak se smlouva automaticky prodlužuje na dobu neurčitou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
20.4.18 13:48

@ritterca Jj, je to tak. Když se s tebou zaměstanvatel „nerozloučí“ a ty přijdeš do práce den po uplynutí smlouvy a odpracuješ to, tak bys měla dostat smlouvu na neurčito. JE to na zaměstnavateli, aby si to hlídal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
20.4.18 14:14

@whitechick V tom případě ano, to ale z prvního příspěvku nevyplývalo. Já si třeba nenechala prodloužit smlouvu a šla za lepšími penězi a řekla jsem to měsíc dopředu. Ale to byla jiná situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
20.4.18 14:15
@P4ja píše:
@ritterca Jj, je to tak. Když se s tebou zaměstanvatel „nerozloučí“ a ty přijdeš do práce den po uplynutí smlouvy a odpracuješ to, tak bys měla dostat smlouvu na neurčito. JE to na zaměstnavateli, aby si to hlídal.

sebrat klíče a čipové karty, ať se tam nedostane :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat