Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy
Chtěla bych se za kamarádku zeptat. Má 2m. klučíka, kterej se nevykadí sám od sebe.Musím dodat že je plně kojenej. Vždycky mu musí strčit rourku do zadečku a pomoct mu. Když mu ji nezavede, nekadí i 5 dní. Když mu s ní pomůže, vyletí to a je poznat že se malýmu ulevilo, vypadá to že i mimíska to trápí.Máte s tím nějakou zkušenost?, pomohla by jí nějaká strava ?, já osobně jsem to nezažila, mě oba kluci kadili zase až až. Tak nevím, co mi pro ni poradíte?
Díky a ahoj
Ahoj,
já mám malou na Sunaru, ale problémy stejný, i když u dětí na UM předvídatelný…
Já osobně bych to neřešila, Val už dneska zvládá se vyprazdnovat sama, ale ve dvou měsících na tom byla podobně jako dítko tvé kamarádky, jak zesílila, zvládá to i sama.
Peta
P.S.: Můžeš si, prosím, upravit metříky tak, aby neroztahovaly diskusi? Špatně se to čte… Díky moc.
Tak to missorko zkousim, upravit ten metrik, ale jsem na tohle antitalent, tak nevim. Predtim mi to nastavoval kamaradka.
Ahoj!
ikaika já jsem se dlouho bránila rource, ale nebylo zbytí
kolem dvou měsíců jsem měla pocit, že se bez pomici nevyprdíkuje, nevykaka. Ale kolem třetího měsíce sebou začala více mrskat, konečně snesla „pozici“ na bříšku a šlo jí to SAMO
Rourku jsme použili naposled kolem 11týdne. Je stále plně kojena. On to klučík zvládne za chvíli sám ![]()
Jitka
Ahoj Ikaiko.
Muj Kubik byl taky pul roku plne kojeny. Ocividne ho vetry netrapili, ale i tak mi kadil jen jednou za pet dni. Nekdy i dele. Kojene deti MM proste vsechno spotrebujou a kadit nemusi i 14 dni - rikalo mi vic dr., co jsem se ptala. Takze at skusi nechat a uvidi. Ono, kdyz to do zadecku strci - z mimi chte-nechte neco urcite vylitne.
Na druhou stranu, jsou miminka, ktere trapi prdiky a ty bez palicky proste nedaj ani ranu. V tom pripade nezbyva nezli pockat do trech-ctyrech mesicu a ono se to upravi.
Ale zalezi na miminku, zda ho to „nekakani“ oopravdu trapi, nebo to jsou prdiky, nebo neco jineho. To uz musi vykoumat maminka.
Eva a Kubik 11m
Tak já u našeho malého tako hodně dlouho musela pomáhat. Měl moc tvrdou stoličku a něměl sílu to vytlačít. Ale když byl trošku šikovný, stačilo jen tak trošku povrtat rourkou na krajíčku a on začal tlačit a šlo to mnohel líp.
Tak vydrž, určitě to přijde. Hlavní je jim pomoct, klidně to prober s doktorkou, měla by ti poradit.
Nekde jsem cetla , ze se to vubec nedoporucuje - svaly se pak oslabi a deticky maji pak problem se samy /bez rourky/ vykakat.
Ale chapu, ze kdyz to jinak nejde, tak neni zbyti.
My problemy nikdy nemely - bud jsme vsechno spotrebovaly nebo bylo nadeleni 1×4dny , zato az na zadech.
Pokud si myslis, ze by se vykakat potrebovalo , ale nejde mu to / u kojenych deti zvlastni/, tak bych spis nez rourku vyzkousela poradne prohybat nozickama smerem k brisku /tak nas to ucili i v kurzu pro tehotne proti zacpe/.
Jinak nam se to ve strivkach taky krasne prohyba pri kojeni.
Malá mi kadila tak každý druhý den. Pak ale najednou nic tak 15 dní. Samozřejmě jsem kontaktovala doktorku a ta říkala, že pokud nemá tvrdé bříško a netrpí při prdění, tak je to v pořádku, prý všechno spotřebuje. Malá byla spokojená, usmívala se a nic ji netrápilo, tak jsem byla relativně v klidu.
Ahoj, tak malá byla do 2M kojená, pak přechod na UM a od 1M používáme rourku, do 3M v podstatě každý den, dnes jsou jí už 4M, otáčí se a je víc pohyblivá, tak kadí líp, ale rourku používám ještě i teď. Přece jí nenechám trápit, když to nejde a kroutí se, tak se jde „rourkovat“… ![]()