Kdy už ne jen mléko na snídani

1078
23.1.06 09:48

Kdy už ne jen mléko na snídani

Ahojky,

zajímalo by mě, kdy už mimi nepije na snídani jen mléko, ale dává se mu např. chleba apod.? My máme na snídani Bebu HA, přes den různě a večer nemléčnou kaši a UM HA.

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
204
23.1.06 09:53

Ahoj,
Ja zacla davat chleba tak pred mesicem, ale davila se po nem, tak jsem zkusila rohlik, a ten je v pohode. Kdyz doma dojde rohlik, mam v mrazaku toastovy chleb tmavy, jen rozmrazim a je hned k dispozici, ten ji chutna taky. misa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
23.1.06 10:50

My jsme začali zkoušet rohlíky a chleba až kolem 10. měsíce a asi kolem toho 11. jsem to zavedla jako snídani. Ovšem u nás spíš svačina, malý dlouho spí. Takže spíš ještě u mě v posteli snídá mlíko(kojíme), pak vstáváme kolem osmi, půl deváté a než se převlečem, umyjem, pripravíme snídani, tak jíme tak kolem deváté až desáté, to je spíš pro malého už svačina. A pak až oběd zeleniny, pak svačina a večer kaše a před spaním kojení.Rohlík mažu nejčastěji málem nebo žervé, někdy marmeládu, nebo suchý rohlík a k tomu jogurt . Snažím se co nejčastěji tmavé rohlíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
23.1.06 11:12

Ahoj,
dávám malé rohlík zhruba od 9. měsíce, většinou suchý, někdy namazaný obyč máslem. má ho kolem 9té jako snídaňo-svačinu spolu s nastrouhaným jablkem.
 maya

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
23.1.06 11:35

Ahoj, já dávám na snídani taky buď chleba nebo rohlík, ale dost často taky ovesné vločky, resp. kaši z ovesných vloček - cca 10 min. povařím vločky, jakmile zhoustnou, tak je rozmixuju (malé rostou najednou 4 stoličky, takže je jinak plive, dřív je jedla nemixované), přidám neslazený bílý jogurt nebo Bebu a kaši obměňuju přidáním ovoc. přesnídávek nebo povařeného ovoce. Instantní kaše mi totiž dcerka zá:,–(ně nejí… Je to vydatné, obsahuje to dost vlákniny a vločky jsou prý úžasně zdravé. :wink:
Kaši dávám i na večeři, ale to, že ji má malá dvakrát denně, je tím, že jí dost často a málo, takže by ten chleba měla několikrát denně. Je jí 13 měsíců.
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
23.1.06 11:53

eviah, tu ovesnou kaši musím vyzkoušet, díky za tip, už jsem nad tím uvažovala, jak to vykutit s ovesnýma vločkama a nenapadlo mě je uvařit ve vodě a pak dát UM. Já je mám sama ráda, ale vařím je rovnou v mlíce, což jsem ještě pro malého nechtěla použít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
23.1.06 12:06

Ahoj, mala zatim pije na snidani jen UM, ale poslednich par dni uz pred svacinou chodi a ukazuje na jidlo takze od 1r uz zacne na snidani dostavat UM+treba pecivo, to je za par dni. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
23.1.06 12:34

Ještě jsem zapomněla upozornit na špatnou zkušenost s vločkama „emco, ovesné vločky jemné s vlákninou“ (jsou balené v papír. sáčku jako mouka). Myslela jsem si, že si ušetřím práci a čas s mixováním, emco vločky jsou rozemleté, ale asi i celkově jiné, jednak jinak - chtěla jsem napsat voní, ale to není to pravé slovo… - jsou prostě jiné, mně smrdí :? a v plince je pak poznat, že je malá jedla..... navíc jí zdaleka nechutnají tak jako ty klasické vločky.
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
23.1.06 12:40

Evi, ted jsem ty jemné vločky koupila a nepřijdou mi divné :lol: Zahuštuju jimi přesnídávky i zeleninu.

Irias

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
23.1.06 12:44

Já jsem také malé dávala ze začátku (kolem 10 měsíce) rohlíčky, ale zrovna nějak v tomhle období se někde prý nějaké mimi rohlíkem udusilo. Postě mu nějak uvízlo v krku. Je pravda, že se rohlíky víc lepí a děti si rády ukousnou větší kousek, než jsou schopny pokousat nebo požmoulat. Proto dávám malé jen chleba, který se v puse lépe rozmnělní na menší kousky.
Ale to vás nechci strašit!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
23.1.06 13:18

Ahoj Irias, asi to bude i tím, že malá mívá trávící potíže, no prostě málokdy má tuhou stolici (už ani nepamatuju), při přebalování si fakt užívám :evil: a tyhle jí opravdu nesedly, ale třeba je využiju jinak. :)
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
23.1.06 13:38

Ahoj.

Radimek má hned po probuzení mléko a kolem 9 svačinku - chléb nebo rohlík s máslem, Lučinou, pomazánkou, … někdy vánočku, jindy jen ovoce s jogurtem.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
23.1.06 13:41

Holky, závidím vám vaše „problémy“, protože moje 3-letá slečna má dodnes k snídani jen mléko a celé dopoledne až do oběda nechce nic jiného pozřít.
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
23.1.06 13:52

Ahoj,
Evulik1-taky jsme meli obdobi asi 14dnu, kdy Honzik nechtel rano nic jist, treba si rekla jen „miko“-mliko a tim veskere jidlo skoncilo. Obcas si vzal tycinku-Grisinu a tot vse. Ale preslo to.
Vlocky davam Honzikovi do polevek, kupuji BIO v tescu 250g za 13k, takze finanacne to jde.
Papaji vase deti cerealie s mlikem? zkousela jsem to H dat a porad to jen zvykal a ne a ne polknout. dik
 Kac+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky