Pobyt venku v mrazech?

85
22.1.06 15:13

pobyt venku v mrazech???

ahojky ,

chtela jsem se zeptat , jak je to z prochazkama v takovych mrazech jako treba dneska. Je to taky hrozny cely den doma:((

diky z domaciho tepla Elen:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
853
22.1.06 15:17

Ahooj tak u nás je pouze -12 a tak jsme dnes ani ven nešli,chtěla ssem ho dát do chodby do kočárku a nakonec když sem byla vyvenčit psa to vyřešil tatík.Dal ho do postýlky a on po 10minutách protestací usnul jako andílek sic nevim na jak dlouho,ale aspon něco.Máme 7.měs a okud neklesnou teploty pod -5 tak holt nebudeme chodit ven.Tot můj názor nezkušené třeba napíše někdo zkušenější jinou radu,ráda se přiučím Nikkol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.1.06 15:22

Ahoj, malej ma teprve 2,5 mesice, ale ven chodime taky jen pokud neni mene jak pet pod nulou. On sice v kocarku nevydrzi vic jak pul hodiny, ale je pak trosku klidnejsi. Je to doma hodne dlouhy kdyz se neda jit ven…

• Citovat
  • Upravit
152
22.1.06 15:26

Ahoj Elen,

četla jsem, že dítě novorozenec by neměl „vycházet“ pod nulu, mimi do 4 měsíců pod minus 5 a starší 4 měsíců pod minus 10. U nás je dneska -14, takže zůstáváme taky doma, i když malý spokojený není vůbec - je zvyklý být venku každý den a doma se mu špatně usíná. Doufám jenom, že to takhle nebude celý týden!
 Viťka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
22.1.06 15:51

Ahoj,
dnes u nas -10, ale na pul hodky jsme se vyvencit sli. Nastesti Verce zima nevadi. misa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
22.1.06 15:58

Jak ste děti oblékli teda do tohoto počasí???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
22.1.06 16:10

Tak loni touhle dobou jsme ven na chvilku chodily, pokud nepršelo či moc nefoukalo.
V té době bylo malé necelé 4měsíce a na ven šla v pučnochách, kaťata, bodýčko, kabátek, čepice a fusak z berana (starej) a na fusak jen deka, pokud foukalo trochu nebo sněžilo, tak místo deky dekl na kočár.
Holku moc neoblíkám a i v těchto vrstvách byla spocená jak prasátko:( a horšil se nám ekzém.
Jinak asi holky budou souhlsit s tím ,že mezi body a kabátek dávají ještě nějakou mikinku nebo svetřík.
Jezdily jsme v hlubokém kočáru.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
22.1.06 17:04

My jsme teda dnes venku byli, ale jen taky asi půl hoďky, bylo -9.Někde jsem totiž četla, že novorozenci můžou do -5 a starší kojenci do -10.Pak jsem nechala malýho dospat v kočáře na pavlači, kde je podstatně tepleji.(těsně pod nulou). A oblečení - bodýčko, punčocháče,kabátek, pletený kalhoty s laclem, svetr, teplý ponožtičky, pletený bačkůrky, čepička, rukavičky, teplá bundička, fusak z berana a nánožník. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
22.1.06 17:44

Obleceni: puncuchace, body, teple kalhoty, svetr, bunda, cepice+sala+rukavice, teple boticky, fusak fleese a nanoznik.misa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
22.1.06 18:27

Taky myslím, že starší kojenci můžou do minus10. Ovšem kámoška ve Finsku říká, že tam normálně chodí všichni i v minus 15:) Jenže tam ted mají minus 30.
U toho malého mimča jsou nejvíc nebezpečné a náchylné sliznice-proto se nesmí-my jdem aspon na 20 minut , naštěstí rychle usne a daří se mi ho propašovat v tichosti domů, kde dospává. Když je velký mráz, můžete mimču dát přes nos a pusu nějaký šátek…
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.1.06 19:32

Ahojky,
my taky trpíme doma. Jenom jsem chtěla připsat k těm šátkům- pokud vám miminko už kouká z kočárku, je tam malinko nebezpečí, že když mu dáte přes obličejíček nebo pusinku plínku nebo šálu (šátek), jak miminko dýchá, tvoří se pára, která může namrzat. Pak hrozí omrzliny. Nám se to stalo na bradičce a dlouho jsme se toho nemohli zbavit. Dávala jsem v mrazu přes pusinku látkovou bavlněnou plenu.
Teď před každou vycházkou mažu kůžičku krémem z lékárny.
Je fakt že pod minus 5 asi hodně trpí sliznice, vzduch je ledový, brrr.
Mrazům zdar - nezdar. HLavně ať brzo zmiznou
 Peťula

• Citovat
  • Upravit
1468
22.1.06 19:41

Ahoj.

S malým i starším kojencem bych teď u nás nevystrčila nos, pokud to není vyloženě nutné.
Náš dnešní teploměr pravil, že v 8:30 bylo -16 stupňů ( no podle předpovědi, jsme tu opravdu měli největší „kosu“ v republice).
Radimek je trochu starší a my museli nutně ven 2× 15 minut. Namazaný krémem, obléknutý do body, mikiny, svetru, bundy s kapucí, punčocháčů, teplých kalhot, bot, čepice a rukavic, nasoukaný do fusaku, ve sporťáku.
Zítra to má být snad trochu horší a tak budeme sedět doma. Pozítří se na chvíli ( 30-40 min.) vyvětráme.
K těm šátkům, šálám přes pusu … nedávat, vysoké riziko omrzlin, podobně s dudlíkem.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
22.1.06 20:24

Ahoj holky,

tak další 3 dny budou u nás asi hodně těžké - mrzne celkem dost, takže procházky nehrozí, takže nevím, jak toho našeho čertíka doma celý den zabavím :D :roll: .
Jak psaly holky malé miminka -5 st.C, my se sice řadíme k těm starším -10st.C ,ale u nás dnes bylo -16 st. C, takže jsme absolvovali 5 minutovou cestu autem k babičce na domluvený oběd a pak zase rychle autem zpět.
Ještě k těm šátkům, kromě omrzlin jsem četla, že je taky riziko, že když se tam tvoří pára, pak tedy voda, může ji miminko vdechnout, což by asi nebyla žádná sranda. Samotné mi je nepříjemné třeba na lyžích, když si omotám pusu šálou, jak je to vlhké, takže těm našim drobkům to taky asi nebude „vonět“.

Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
22.1.06 20:36

Ahojky,
my taky drzime tu hranici -10C, ale v poslednich dnech bylo sice mene, zato silna inverze, takze jsme byli spis doma (ikdyz hrozilo zboreni baraku,jak Luky radil)…Jinak kdyz je velka zima, tak jen poradne vyvetram a necham treba priotevrene okno a prcek chrni doma..:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
22.1.06 20:54

Taky jsem četla že nejmenší mimi by neměli jít pod -5 a větší -10. Já se řadím k těm prvním. jenže je průšvih že musím jít dát žádost o novou opčanku ( v listop. jsem si měnila bydliště a chtěla jsem tam mít malýho napsanýho) tak mám už 1 měsíc skluz :roll: , a ještě i na sociálku a v úterý máme jít k dr. Tak je to skoro nemožný nevzít mimi ven. Snad mu to neublíží rychle do auta a z auta.
A s tím šátkem či šálou přes pusinu … je to tak, že se sráží pára a můžou vzniknout ošklivé omrzliny.
Andělka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí