Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky bacha-včera šla moje teta na 20min.ven a má omrzliny na tvářích.Dost jí to bolí.Namazaná byla.
Tak raději budu sedět na zadku.
Gabule
Já teda nevím…je něco po dvanácté a u nás je 20 stupňů!!! a to jsme v pátém patře…takže dole bude větší mráz…ráno -26st. takže neriskuju nic a ikdyž hezky svítí sluníčko ven nepůjdu…
Mrazy budou trvat prej celý týden…tak uvidíme, snad to nějak přežijeme.
Krásný den a pevné nervy ![]()
Alča a 15měs Alánek
Ahoj.
Ráno bylo u nás „jen“ -22 stupňů a před polednem se to vyšplhalo na plných - 19. Nevystrčím ani nos.
Beruška
Ahoj,
rano u nas -21, ale ted teplotu nevim sviti slunicko, ale muj pritel prisel na obed a rikal stejne velka zima jako rano. S Honzikem nechodte ven je to hrozny.
Tak asi to udelam tak ze pujdem se podivat ven pred barak na vrany 10minut. A pak po schodech pesky nahoru, at se vycerpa 4patro nic moc. Doma je to opravdu k nevydrzeni.
Kac
Ahoj holky,
u nás bylo „jen“ -11°C, ale hnusná inverze a tak jsme byli doma. Šla bych ráda ven, ale Dáda odmítá chodit po svých, když je takhle nabalený, tak musíme s kočárem. A to je další problém, jsou tu namrzlé chodníky a bruslit za klouzajícím kočárem je taky něco
. Asi budeme pár dní doma, naštěstí se brouk zabaví a já aspoň můžu uklízet
.
Ahojky.
Taky teď s maličkou nechodím ven, teď je tam -11, ráno bylo až -15 (Brněnsko).
Včera jsme byli, ale to bylo ještě mnohem tepleji.
Jak říkali včera ve zprávách, radši to nebudeme riskovat, budeme se navštěvovat s kámoškama a zkrátka to musíme nějak vydržet.
Mám ale dotaz k všeobecnýmu pobytu venku v mrazu: proč ne dudlík?
Co to může udělat??
Díky
Ahojky, dudlík se asi nemá dávat proto, že jak mimčo pod nim slintá tak by mohlo mít omrzliny po dudlíčkem ![]()
Ahoj kajka
Dneska jsme meli rano okolo 10h. -13, takze ven jit nehrozilo.
Pozdeji bylo -10, takze to same.
Vyresila jsem to tak, ze jsem zaparkovala kocarek v pokoji , oblekla mimi jako ven /o neco mene/ a otevrela okno. Na kocarek jsem dala teplomer a chodila kontrolovat, jak se v pokoji ochlazuje a prip. privrela ci pootevrela okno. Mala spala spokojene.
Na posteli ani jinde by mi neusla - je to potvurka chytra a pozna, ze neni v kocarku, i kdyz ji dam do korbicky /tasky/, proto musim volit toto reseni ![]()
Jiný kraj, jiný mrav. Já žiju v Kanadě a teploty tu v zimě běžně klesají pod dvacet, někdy i třicet či čtyřicet stupňů. Mé dítě se naštěstí narodilo v létě, takže první zimu už mu bylo půl roku. Do dvaceti stupňů pod nulou jsme chodili ven normálně. Všimla jsem si triku, který tu používají matky s malými dětmi, dávají přes kočárek deku, ne pláštěnku, ale normální deku jakou byste dali dětem na spaní. Přehodí se přes boudičku, takže vevnitř se vytvoří to „mikroklima“ jak tu už někdo zmínil a navíc zabrání případnému větru. Uvnitř je dítě samozřejmě nabalené a ve fusaku.
Nikdy jsem syna ničím nemazala a omrzliny neměl a je extrémně zdravý ![]()
Problém trochu nastal když vyrostl a nemohli jsme už používat hluboký kočárek, v golfkách to trochu ofoukne. Ale i tak, když se pořádně obleče, tak do těch dvaceti pod nulou se to dá, nikdy jsme neměli problém. Akorát vloni, když bylo mínus pětačtyřicet jsem to vzdala, cesta na autobus nám trvá asi dvacet minut a po sto metrech jsem kočárek otočila a jeli jsme domů ![]()
Řeším jestli jít se sedmi měsíční prckem dneska -17 do plavání nebo ne.............chjo
Jitka
Ahoj Jituš,
tak my máme plavčo zítra a to teda neriskuju. Moc teplotních změn.
Ahoj Jana
Holky,
jelikož ja jsem rozena na zacatku prosince tak me moje mamka vypravela, ze byli prej 30 stupnove mrazy prej me zabalila do fusaku dek a postavila v kocarku ven. Ale jak je videt i moje mamka zmenila nazor, protoze me varovala s malou chodit ven. Takze dokud tyhle velike mrazy neprejdou a nebude tak -5 tak ven půjdeme ani na minutu. Ja male vcera otevrela okno a to udelam i dneska krasne ji do pokojicka sviti sviticko.
Tak mrazu zdar a zdravim detatkum tez
tehulinka /mamulinka/ ![]()
K tomu plavání, já loni začala v únoru se 4měsíční Bárou chodit a teploty jsem neřešila .Jenže to ležela v hlubokym kočáru zabalená schovaná a cesta trvá chvilku.
Teď to eřšim taky, zítra nás to čeká, je nám 16měs a chodíme s golfáčem (sama to ještě neujde a velkej kočár už dávno netaháme). Netušim teda, kolik v Praze je. Kdybych neměla tolik hodin k nahrazování (jdem i v pátek), tak bych to asi odložila, ale takhle…ale zas hlásej BIO 3 a to je velká zátěž. No nevim nevim. Sama váhám a to mam starší dítko…ale asi půjdem.
GaB
Ahoj holky,
tady bylo jen -16 st. a ja byla 15 min. venku, nez jsem dosla k doktorovi. Byla jsem namazana mastnym kremem a jeste trosku napatlana make-upem, ktery chrani pred mrazem a mam 4 omrzle fleky na tvarich, takze fakt opatrne s temi prochazkami.
Marka
Tak my byli u dr., pres korbicku jsem prehodila plinu, aby na prcka nefoukalo a kdyz jsem ji za 15 minut sundala, tak mel malej teply tvaricky i nosik.
Jo a bylo -16