Vyřazení z ÚP - vyplacení podpory
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vyřazení z ÚP - vyplacení podpory
Přeji krásný den,
Mám dotaz : 13.6. jsem měla domluvenou schůzku s pracovníci úřadu práce, bohužel jsem měla střevní chřipku, což jsem řádně a včas nahlásila. Bylo mi nakázáno zajít okamžitě k lékaři pro potvrzení, to jsem tedy dostala a jela s ním na úp tam mi paní suše oznámila, že to mohu donést až následující den po ukončení „neschopenky“, to jsem, ale měla velmi důležitý pracovní pohovor+ druhé kolo výběrového řízení které trvalo přes 4h. Nestihla jsem se tedy dostavit. Když jsem šla na ÚP další den řekli mi že budu vyřazena z evidence a poslali mě domů. Čekám tedy na dopis který by mi měl od nich údajně přijít. Každopádně můj dotaz zní : dostanu podporu v nezaměstnanosti za měsíc červen, když jsem se nedostavila na plánovanou schůzku a omluva nebyla přijata? Nebo mi za ten měsíc už nic nedají?
Všem předem moc děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Říkala jsem to té paní hned ten první den kdy jsem nesla omluvu od lékaře a ona mi řekla, že jí to nezajímá a ať to další den přinesu, že mají od 8:00 otevřeno.. Je mi jedno, že mě vyřadí. Práci už mám, díky tomu pohovoru kterého jsem se účastnila. Smlouvu jsem dostala až od července a první vyplatu dostanu logicky až v srpnu. Jde mi jen o to zda za ten červen dostanu podporu, abych nezůstala úplně bez financí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marketik23 No, dostaneš podporu za část měsíce, neb tě vyřadí k tomu 13.6., ale nejsem si jistá, zda se tím řízením o vyřazení ta podpora nezdrží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1
To jsem si myslela, že dostanu za část měsíce. Měla mi přijít dnes a právě nic nepřišlo, tak jsem si říkala, jestli mi neseberou všechno
Moc děkuju za odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vím, že jsi naštvaná a nechce se ti nic řešit, ale ona tě nemá právo vyřadit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sany80s píše:
Já vím, že jsi naštvaná a nechce se ti nic řešit, ale ona tě nemá právo vyřadit…
No, jak se to vezme, pokud zakladatelka na základě toho slovního vyhození odjela domů a potvrzení neodevzdala, tak bohužel má, protože nijak nedokáže, že tam s tím potvrzením byla - kdyby ho alespoň třeba poslala naskenované mailem, tak má něco v ruce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1
Stavila jsem se tam 3.den a paní jsem ho odevzdala, oznámila mi ale, že už s tím nic nezmůže a budu vyřazena jelikož jsem ho měla přinést 2.den
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sany80s
Děkuji za info, ale prý mám čekat dopis s vyřazením, tak na to asi právo mají. Je pravda, že se mi to řešit moc nechce, jde mi jen o to abych vyžila do první výplaty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to tak, že doklady tam musíš přinést do osmi dní, přičemž musíš předtím oznámit důvod, což jsi telefonicky udělala.
Vůbec sem nedáváš ty podstatné informace a necháš ze sebe dělat pitomce a vůbec se neinformuješ, na co máš právo a co musíš dodržet.
Podstatná informace je, kolik dní uplynulo od vystavení neschopenky a doby, kdys ji tam nesla.
Poprvé i podruhé.
Osobně mi přijde, že se tě chtěla nějak zbavit, protože to nepřijmutí neschopenky napoprvé je krajně podezřelé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sany80s
Aha, myslela jsem si, že mohu potvrzení přinést do 8-mi dnů. Paní mi však oznámila, že to vůbec není pravda a že po ukončení neschopenky musím ihned druhý den přinést potvrzení jinak budu vyřazena. Když jsem ho tam nesla hned první den, poslala mě domů s tím, že to ten den nemůže přijmout a že mám ještě ležet doma a donést ho až den následující po ukončení. Že to prý nemůže zaevidovat. Až přijde dopis pokusím se odvolat a uvidíme. Trápí mě jednání pracovníků na úřadech práce. Je to otřesné ![]()
Poprvé jsem ji tam nesla od vystavení 7dní a podruhé 9dní
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marketik23 píše:
@Sany80s
Aha, myslela jsem si, že mohu potvrzení přinést do 8-mi dnů. Paní mi však oznámila, že to vůbec není pravda a že po ukončení neschopenky musím ihned druhý den přinést potvrzení jinak budu vyřazena. Když jsem ho tam nesla hned první den, poslala mě domů s tím, že to ten den nemůže přijmout a že mám ještě ležet doma a donést ho až den následující po ukončení. Že to prý nemůže zaevidovat. Až přijde dopis pokusím se odvolat a uvidíme. Trápí mě jednání pracovníků na úřadech práce. Je to otřesné
Poprvé jsem ji tam nesla od vystavení 7dní a podruhé 9dní
http://www.clkv.cz/…vinnosti.pdf
To vypadá, že tě potřebovala vyřadit. Samozřejmě těch 9 dní je moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sany80s
To je neskutečné
Neměla jsem se nechat. Tak uvidíme jak to dopadne. Každopádně moc děkuji za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit