Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, pracuji na infekci a tohle jako svrab nevypadá. Ten je hlavně mezi prsty - dělá takové cestičky. Z fotek to vypadá na alergii. Neměnila jste prášek na prani? Nejedl něco neobvyklého? Exotické ovoce? Nějaký nový krém, cokoli nového… Pozor na mast Fenistil- víc dráždí kůži. Divné je, že to neustoupila po prednisonu… Zasla bych určitě na kožní. Jana
@Jírovka děkuji za info v pondělí jedeme na kožní… Už jsem zoufalá můžu mu to nazvat třeba kalciovkou nic jiného doma nemám a chci mu ulevit kapeme jen fenistilove kapky…poraďte prosím ještě ![]()
Já bych jen sprchovala čistou vodou, žádné mýdlo. A mazat třeba jen čistou vazelinou bez parfemace- mají v lékárně. Ještě se zeptám, kde všude má tu vyrazku? A nebral před tím nějaká antibiotika? Nějaké to ovoce- ananas, jahody?
Došlo mi ze mám nový práci prášek zítra všechno preperu v tom starem co jsem používala vždycky… Vyrážka začala v pravém podpaží a mezi nožičkami a má to už v pravém podpaží směrem dolů po trupu a mezi nožičkami…a hrozně ho to svědí ten prednison vždycky to po něm vybledlo ale pak to stejně vylezlo
Sama jsem s manželem svrab měla. Jsem učitelka a přinesla jsem si je od méně čistotných dětí… Pupínek od svrabu vypadá jako kousnutí, uvažovali jsme i o blechách. Nejvíc to svědí, když se zahřeješ - je to pro svrab typické. Manžel se např. mohl udrbat, když se osprchoval teplejší vodou… Cestičky jsme nikde vidět neměly, jde o to, jak moc se to nechá rozjet. U nás to poznal až alergolog, když tam šel manžel, jestli nemá právě např. nějakou alergickou reakci.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak to vypadá s tou vyrazkou? Doufám, že už je to lepší! Jana
Jj dostal atb mast na kožním že je to nějaka virova vyrazka @Jírovka jinak moc dekuji za pomoc
@Anonymní píše:
Jj dostal atb mast na kožním že je to nějaka virova vyrazka @Jírovka jinak moc dekuji za pomoc
Tak jsem se aspon trefila
At to brzy zmizí ![]()