Vyrážka na ploskách nohou

13141
27.7.14 21:06

Vyrážka na ploskách nohou

Dobrý večer,
syn má nějakou chorobu a popravdě, já netuším jakou. V pátek měl 38,5 a den předtím už měl naskákané vřídky, podobné neštovicím. Zrovna jsme se vrátili z dovolené (projevy měl od čtvrtka večera), tak jsem ho vzala navečer na pohotovost. Doktorka do zprávy napsala, že to jsou neštovice.
Jenže v sobotu ráno jsem na ploskách nohou našla tohle. Dneska večer už se mu z toho dělají na palci bílé puchýřky, ale nejsou ničím nality.
Teplotu syn už od včera nemá. Je dost aktivní, akorát nechce moc jíst, normálně sní na co přijde. Pije dost.
Po těle má sem tam flíček, který vypadá jako malý jebáček a hned zasychá druhý den do strupu.
Když se ho zeptám, co ho bolí, tak ty plosky nohou. Nechá si to namazat a běží si hrát dál. Jestli ho to svědí, tak to teda nese hodně statečně.

Nevíte, co tohleto může být? :think: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
177
27.7.14 21:11

Tak přesně tohle máme už druhý den my. Také nejdřív jeden den vysoké teploty a ted tohle. Jsou to malé puchýřky naše malá je má v pusince na dlaních a chodidlech a jmenuje se to přesně SYNDROM-USTA, NOHY, RUCE. KDYŽ SI TO ZADÁŠ NA NETU TAK TI VYJEDE I FOTO A MUŽEŠ TO POROVNAT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
27.7.14 21:12

Ruce nohy usta? takova blba nemoc..puchyrky na ploskach, dlaních kolem pusy na zadku vte ryze..neleci
se nijak jen natirat tekutym pudrem..treba dat zyrtek proti svedeni a nurofen na bolest..na 99%9 bych tipla ze to je ono jo a kolem pusy taky..

jak to zaschne samo se to zahojí ale je to vysoce infek
ni takze nula kolektiv..ale my jsme to doma nikdo nechytil..zazrak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
27.7.14 21:16

@Ivu-Sara @Majdulíí když to má první na těch nohách, dostane to ještě na ruce a obličej? Do kolektivu nemusí, tatínek je tento týden doma a pak můžou hlídat babičky.
A teda doufám, že já to nedostanu, vůbec by se mi to nehodilo.
Krom toho mám jít ve středu řezat osmičky :think:

Mám tady gel na ty neštovice z lékárny, tím mu to mažu. Podle toho, že to mazat chce, bych řekla, že mu to na to zabírá. Na svědění nám napsala dithiaden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
27.7.14 21:35

@omites nám na pohotovosti doporučily fenistil kapky, potírat heřmánkem a tekutým pudrem. Naše malá to má teda méně než vy na nožkách má asi jen 4 puchýřky na ruce a na zadečku taky ale prý má hodně v krku. Ale dcera jí uplně normálně. Na ruce a na pusinku to nemusí dostat. Záleží na prubehu někdo to má jen na určitých místech. Je to prej spíše dětská nemoc dospělí to prý málo kdy chytnou, ale když už to prý chytnou tak to stojí za to a nemužou ani chodit. Ten pruběh je prý o hodně horší než u dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
27.7.14 22:20

Ruce nohy usta.
My nemazali ničím.
A prý to ani nesvědilo. :nevim:
Holky to mely před třemi lety a ověřila jsem si, že málokterý Dr. ví, co to je… Hodně si to Dr. pletou právě s těmi neštovicemi. Během pár dnů to bude pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
27.7.14 22:45

Ahoj. Jj, to je viróza „nohy, ruce, ústa“. Můj syn to měl asi před 14 dny. Naše doktorka to naštěstí poznala hned. Nám říkala pouze dávat fenistil kapky a zdůrazňovala ničím nemazat. Já jsem ale večer koupala v heřmánku a ty nejhorší místa jsem mazala fenistilem. Do pěti dnů mu to začalo ustupovat. Taky mi nechtěl jíst, dělají se totiž i afty v puse. Do té doby než vyrážka začne ustupovat, tak by jste neměli chodit mezi děti. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
28.7.14 08:44

Už jsme zpátky od doktorky - je to ruce-nohy-ústa. Akutní fázi bysme měli mít za sebou. Ale má být ještě týden doma, nechodit na slunko a být v KLIDU (ha ha)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
12.4.15 08:35

Dobrý den maminky, syn tohle měl loni a dcera nejspíš to má teď taky, jenže I zvracela, tak nevím, aby neměla salmonelu - hrála si totiž venku u sousedů na kuchařku a děti tam měli vajíčka v již značně smradlavém stavu. A jelikož měl po tomhle onemocnění syn navíc salmonelu (měl toho tenkrát chudinka víc), tak se teď bojím a nevím, jestli jet na pohotovost, nebo to do zítřka počká. Měl někdo z vašich dětí taky příznaky zvracení??
Díky Zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
12.4.15 20:38

Ne, děti mi nezvracely, maximálně tak z vysoké teploty… Ale mám pocit, že ani to ne, je to už několik let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
12.4.15 21:50

Diky, tak je to to same. Ani doktorka na pohotovosti nevedela, co vse za priznaky to muze mit, je to pry v ruznych formach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
12.4.15 21:54

Když už to tady vyskočilo… synovi pak ještě po měsíci slezly všechny nehty.
A v rodině to chytil jenom švagr. Ale ten si teda užil :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
13.4.15 09:41

Tak to je šílený s těmi nehty, snad nás to nepotká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí