Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mě se to jednu dobu dělalo v létě z horká. Dostala jsem na to zinkovou mast teď by asi stačil imazol a byl klid. A pak taky nenosí uple kalhoty
Měla jsme ti v prvním těhotenství na břiše, a na stehnech, kde se mi udělaly strie. Trvalo to asi tři týdny a pak to zmizelo. Ale šíleně to svědělo, až to bylo místy horké. Teď jsem ve 21.tt a zatím nic, mám břicho vytahané po prvním.
@Lucie Pytlik horka teď asi ne…a těsný kalhoty taky nenosím. Teda, nosím legíny, ale takový vzdušný a jsou mi docela volný, rozhodně ne upnutý… ![]()
@Aduš8 Jo, to mě napadlo, jestli to může být od toho, jak se ta kůže roztahuje, ale v životě jsem strie neměla tak vůbec nevím. Snažím se to nedrbat ale zvlášť v noci je to dost otrava. Už si připadám jako děcko s neštovicemi ![]()
Podle me je to podrazdena kuze trenim. Neco jako potnicky,ale v jine forme. Bud se trou o sebe nebo o obleceni.
Vynechala bych par dni krem na tahle mista,myslim,ze to pomuze. Misto kremu bych zkusila detsky zasyp.
Zdravím a prosím o radu. Jsem ve 20. tt, na stehnech se mi začaly dělat strie. Mazala jsem to Avirilem (stejně jako břicho a prsa z boku - v tomhle týdnu už mám docela obří pupek, až mi lidi nevěří, že nejsem těhotná dýl). Břicho a prsa pohoda, ale na stehnech a tříslech (tam, kde byly strie) mi vyrazila vyrážka, viz. foto. Svědí to a lehce se to rozlézá. Vůbec nevím, co to je. Stalo se někomu, že mu tohle způsobil Aviril? Na internetu jsem nenašla jediný případ, kdy by Aviril škodil, ale prokazatelně se mi to rozjelo jen na místech, co jsem mazala. Přešla jsem na Elasti-Q krém ale stejně mi to vrtá hlavou.